+ A | - a | Visszaállít
2010. nov.
13
  Mi történt a 19-es járattal?
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: Peety
A Bermuda-háromszög rejtélyeire már talált magyarázatot a tudomány, kivéve néhányat.

Bermuda-háromszöget, a Bermuda, Puerto Rico és a floridai Fort Lauderdale által közbezárt területet először 1964-ben Vincent H. Gaddis í­ró emlí­tette az azóta hí­ressé vált í–rdög-háromszög gúnynéven. A Háromszöget már a 15. század óta az itt tapasztalható furcsaságokról ismerik, a hozzá köthető legfurcsább esetek egy része azonban mostanság történt.

A leghí­resebb a 19-es járaté: 1945. december 5-én a tengerészet 5-ös Avenger tí­pusú torpedóbombázó repülőgépe egy rutinhadgyakorlat során eltűnt. 22 fős mentőalakulattal a fedélzetén egy Martin Marinert küldtek a felkutatásukra - ők is nyomtalanul eltűntek.

Mindemellett összesen több mint ötven hajó tűnt el, köztük az Egyesült íllamok egyik igen erős hadihajója, a Cyclops és az SS Marine Sulphur Queen tankhajó, mely 39 fős legénységével veszett bele a nyugodt tengerbe. Az esetre máig nincs magyarázat - annál több a vele kapcsolatos összeesküvés-elmélet.

Se bizonyí­ték, se roncsok

Az alapos kutatás ellenére a 19-es járat roncsát azóta sem találják, ez is arra utal, hogy több történhetett öt repülőgép rejtélyes lezuhanásánál, melyek a tengerbe csapódtak.

A bizonyí­tékok, roncsok hiánya állí­tólag teljesen normális a Bermuda-háromszögben, ahol hatalmas hajók tűnnek el nyom nélkül úgy, hogy még SOS-jelzést sem küldenek.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók hisznek abban, hogy a hatóságok is tudják: szokatlan dolgok történnek itt, és megtesznek mindent annak érdekében, hogy ezt eltitkolják.


Merész feltevések

Néhányan úgy érzik, hogy a pilóták, tengerészek és utazók eltűnése mögött a távoli világ emberei állnak, akik visszatértek a jövőből. A hipotézis szerint az időutazók a terület gravitációs tér-idő anomáliáját használják fel, hogy múltjuk élő bizonyí­tékait megszerezzék. Természetesen, ha valaki bebizonyí­taná ezt a tényt, az időutazók visszautazhatnának a múltba, hogy megváltoztathassák a történetet, í­gy a bizonyí­tékokat megsemmisí­thetnék.


Mások abban a feltevésben hisznek, hogy a Bermuda-háromszög Atlantisz ősi civilizációjának elsüllyedt maradványai fölött terül el. Az ok, amiért olyan sok hajó és repülőgép tűnt el Atlantisz romjai között: feltehetőleg hatalmas kristályok bocsátanak ki erős sugárzást. Ez az energia ejti rabul a felette áthaladó szerencsétlen járműveket. Néhány ember elképzelése szerint maguk az atlantisziak bújnak meg a hullámok alatt, és ők felelősek az eltűnésekért.

íœzentek a pilóták - de nem tudják, mit

Az összeesküvés-elméletek jó része a határtalan fantáziával rendelkezők agyszüleménye, tény azonban, hogy a Bermuda-háromszög valóban különös hely. Az elmúlt évszázadban ötvennél több hajó és húsznál több repülőgép veszett el itt nyomtalanul, többek között Carolyn Cascio is, aki 1964-ben egy repülőgép-járatot vezetett a Háromszögben az egyébként lakott, és a turisták körében kedvelt Turk-sziget felé. Amikor elrepült a sziget fölött, jól érthetően azt mondta a rádióban:
- Nem értem. Ennek kellene lenni Nagy-Turknak, de semmi sincs ott. Az alakja ugyanolyan, de a sziget lakatlannak látszik. - Pár kört még tett a sziget körül, majd elrepült a tenger felé, és nyoma veszett.

Hasonlóan rejtélyes körülmények között tűnt el az emlí­tett 19-es járat is, ám ami a legkülönösebb, hogy az eltűnés előtt az FT betűkből álló üzenetet küldte sokszor egymás után. Soha senkinek még csak ötlete sem volt, hogy mit akartak a pilóták közölni utolsó üzenetükkel.

/D.S./

Kapcsolódó cikk: Bermuda-háromszög: Katt ide!
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Mi történt a 19-es járattal? Solyom 13 nov : 14:38 Válasz erre
Hozzászólás: 417

Regisztrált: 16 okt : 23:34
A Bermuda-háromszög egy dimenzió kapu is, és ugyanakkor ott is vannak ufó bázisok a tenger alatt, amiről már Kolumbusz is beszámolt az éjszakai fényekről a tengerben, amikor Amerika felé hajóztak anno! Amúgy a Föld másik oldalán a Sárkány-háromszögben sokkal több eltűnés és paranormális eset történt! Még nagy hadihajók is eltűntek! !vid


Mi történt a 19-es járattal? TB 13 nov : 16:25 Válasz erre
Hozzászólás: 21

Regisztrált: 12 nov : 08:10
Hát igen, az í–rdög-tenger is veszélyes hely. Nem tudom milyen kapcsolatban van ez a két terület egymással, de én nemigazán hajóznék be a közepébe. Bár én is úgy hiszem, hogy talán valóban egy másik dimenzióba kerülhetünk (vagy éppen másik időbe), ha éppen rosszkor vagyunk rossz helyen a háromszögön belül.


Mi történt a 19-es járattal? Fox Mulder 13 nov : 16:27 Válasz erre
Hozzászólás: 55

Regisztrált: 13 máj : 13:25
Igen, számos olyan pont van a földön, mint a B.háromszög. A dimenziókapu is megállja a helyét.


Mi történt a 19-es járattal? nordi 14 nov : 01:38 Válasz erre
Hozzászólás: 715

szerintem mind a kettö igaz..
hogy is nézne ki egy ufo bázis dimenziókapu nélkül ?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz