+ A | - a | Visszaállít
2012. júl.
08
  Ismét a kí­nai jeti nyomába erednek kutatók
Kategória: Kriptozoológia - Közzétette: fulldragon

Az állí­tólag a Hupej (Hubei) tartományi sötét erdőkben élő kí­nai jeti (yeren) keresésére indulnak ismét, hogy végérvényesen a rejtély végére járjanak.

A két méternél magasabb, felegyenesedve járó lény létezésében évszázadok óta hisznek a Sennungcsia (Shennongjia) erdőség környékén élő falusiak. A "vadembert" e magas hegyvidéki területeken - úgy tudni - több száz alkalommal látták: azok szerint, akik találkoztak vele, testét sötétszürke, vöröses szőrzet borí­tja.

Lábnyomait és elhullajtott hosszú, sűrű szőrzetének darabjait kí­nai kutatók elemezték, és azt állí­tották, hogy azok egyetlen általuk ismert élőlénytől sem származhatnak. Azonosí­tására már több expedí­ciót indí­tottak, de a hatalmas majomszerű lényként ábrázolt jelenség létezésének tényleges bizonyí­tékai még nem kerültek elő.

Sajtóközlések szerint a természetvédelmi terület részbeni átfésülésére a napokban újabb csapat indul, benne 38 egyetemi és kutatóintézeti szakemberrel, hogy katalogizálja a régió különleges ökoszisztémáját. A felmérés során mintegy ezer különböző állatról is adatokat gyűjtenek, köztük az arany piszeorrú majomról és a fehér prémű medvéről. Munkájukat körülbelül másfél hónaposra tervezik.

2005-ben egy Mujü (Muyu) nevű faluban élő pásztor azt állí­totta a kí­nai állami médiában, hogy két szőrős arcú, sötét, mélyen ülő szemű, kiemelkedő orrú, kócos hajzatú lénnyel találkozott, amely egyaránt hasonlí­tott majomra és emberre.

Yeren a kinai yeti rajza szemtanuk elmondása alapján

Egy másik helybeli, aki évekig élt remeteként Sennungcsia erdeiben, 19 alkalommal látott a jetire utaló lábnyomokat, de magát az állatot egyszer sem sikerült megpillantania. A nagy kí­nai jeti felkutatására tett korábbi kí­sérletek az 1970-80-as években, illetve 2010-ben nem jártak sikerrel.

A "vadember" létezésében hí­vők számára kiábrándí­tó nyilatkozatot tett korábban Csou Kuo-hszing (Zhou Guoxing), a pekingi természettudományi múzeum volt igazgatója, paleontológus. Véleménye szerint ugyanis nincs "kí­nai jeti". Mint mondta, valamennyi helyet felkereste, ahol megjelenni vélték, és vizsgálatai alapján jutott erre a megállapí­tásra. Véleménye szerint a hajminták, a koponyák és egyéb nyomok mind vagy emberektől, vagy majmoktól, vagy medvéktől származtak. Meggyőződése, hogy a helyi kormányzat csupán a természetjáró és jetivadász turisták vonzásának céljával tartja fenn a "vadember" mí­toszát.

forrás:/mti/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Ismét a kí­nai jeti nyomába erednek kutatók Roland 09 júl : 05:25 Válasz erre
Hozzászólás: 594

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Gigantopithecus blackii -- szerintem..

Egy, az ősemberek korában élt -- akkoriban még gyakori -- majomféle.

Roland

Ismét a kí­nai jeti nyomába erednek kutatók Roland 09 júl : 06:16 Válasz erre
Hozzászólás: 594

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Infók a Loch Ness-i szörnyről:
(tegnap í­rtam az üzenőfalra de most inkább bemásolom ide:)

Szóval, sokan azért nem hisznek a létezésében, mert azt mondják, hogy a szemtanúk legföljebb a fejét látták, a ví­zből kinyúlva, a nyaka kis részével együtt.....
Pedig ez nem í­gy van....: A teljes állatot is látták már, mégpedig a PARTON ! !
Kb. 15 m hosszú. A szemtanúk beszámolója alapján, a Jura--korban élt plezioszaruszhoz hasonlí­t...(Vagy, az is! ) 4 uszonya van. A hátán púpok vannak, 2 db.
A parton az 1930-as években látták többször.
Ha a szárazon van, olyankor "hernyózós", vonagló mozgással halad előre.

í‰n egy jó fényképet is láttam végre tavaly róla a neten -- amelyen a ví­zben van a lény, de teljes hosszában látszik (a felső része) a púpokkal .... és nem csak a nyaka vége meg a feje.


Roland


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz