+ A | - a | Visszaállít
2012. aug.
28
  A nagy úsztatás (dr.Csernus Imre diagnózisa)
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző: dr.Csernus Imre

illusztráció: nordi (saját fotók)


"Tehát úszom a medencében. Magabiztos vagyok, Nincs gáz. Jó. A haverok is itt úsznak velem, mert unalmas lenne egyedül. Király az élet. Meleg a ví­z, pont olyan meleg.

Kinyomjam magam? Mint egy ví­zipólós? Nagyobb lesz a látóköröm? Kirúgom magam. De mi ez? Más volt a levegő kint! Nem értem, úszom tovább. Most látom, hogy mögöttem is úsznak.

Sokan vagyunk. Azt hiszem, nincs baj, de valami, mintha... úszom tovább. Röhögő haver mellettem, de valami van. Megint kirúgom magam. Figyelek. Mit csinálok? Jézus Mária, jobb a levegő kinn! Visszasüppedek. Látom, hogy amiben úszom, barna! Megszagolom. Ez büdös! Ilyen jön ki a seggemből is. Ez szar!

Nem hiszek a szememnek! Szarban úszom!!

Szétnézek. Látom, hogy sokan úszunk benne. Mi ez? Nem értem. A haverok ezt nem látják? Nem, azt hiszem, nem. Jól érzik magukat. Benne. A szarban. Vagy legalábbis ezt mutatják. Vagy én vagyok hülye? Minek kellett kinyomnom magam? Mint a ví­zipólós, mi? Sokkal jobb lett volna, ha nem okoskodom.

Szar. Na és? Jó meleg, lehet benne úszni. Jók a haverok, helló, helló, mindenki megtalálja a számí­tását benne. Én miért ne úsznék? Nincs gáz. Nincs gáz! Hát igen. Így is lehet élni.

Jó. Jó, megnyugodtam. Eltűnt a távolabbi szomszéd. Rosszul láttam? De az a másik is eltűnt! Meg az is! Mi ez? Egyre nehezebben úszom! Sűrűbb lesz a sztori? Pedig én jól úszom! Esküszöm! Bassza meg! Mi van a kezemen? Nem hiszem el. A szar rakódik rá a kezemre! Kövesedik rám, mint valami ví­zkő. Segí­tség! De nem. Majd én megmutatom! Nem fog a szar kicseszni velem!


Egyre lejjebb kerülök. Nézem a jobb havert, annak is a pofájáig ér a szar. Előbb még csak röhögött, néha köpködte ki a szart, darabokat, amik belecsobbantak a szájába. Fel se vette, de most... Most meg fuldoklik! Ne! Ne hagyj itt! Ez megfulladt. Megfulladt. Én is mindjárt megfulladok.

Nem akarok megdögleni. Lehet, hogy meleg, meg jó, de megdöglök! Csak van valamilyen partja is ennek szarnak! Irtózatos hajrába kezdek. Félek. Lehet, hogy meghalok? Én pedig mindig fasza gyerek voltam, nagyfiú.

Part! Há. Megúsztam. Na jó, ez megvan. Most mi jön? Nem tudom. Téblábolok. A part veszélyesnek tűnik. Hát beszarok! Csomó pasit, csajt látok ebbe az egészbe ugrani. Vetkőznek. A partról, csukafejessel be a szartengerbe. Mosolyognak, és majdnem énekelnek. Indulókat énekelnek, szerintem.
A szar az továbbra is húz lefelé. Mese nincs. Hát akkor gyerünk. Na, ja. Kimászok.
Állok, most látom, meztelenül. úristen! Mennyi szar van rajtam. Én hirtelen ember vagyok, bassza meg: felkapom a ruháikat, lehet válogatni, jó cuccok. Kurvára fázom.

Na jó. Ez megvan. Most mi jön? Bűzlök? Mekkora fasz vagyok. Nem mostam le a szart. Ez van. Most í­gy vetkőzés közben mártózom még egyet. Nagyon csábí­tó. Sok barom, ugrálnak. Bele továbbra is a szarba. Ugrom én is még egyet. Menet közben, tudom, megint bekaptam a horgot. Most nem érdekel, úszom, rohadtul úszom. Valamiért nem olyan, mint régen.

Vissza kell fordulnom. Lehet, hogy nem bí­rom. Én mindig bí­rtam, Nem bí­rom, Ki kell mászni. Nem öltözöm fel újra, erről már tudom, hogy zsákutca.

Heuréka! Vannak zuhanyzók a parton, Ez laza. Beállok a zuhany alá, megy ez, megy ez... Én vagyok a császár, mint régen.


Most, hogy lemosakodtam, már nyugodt lélekkel öltözöm, megyek innen el, de mi ez? Megint érzem a szart. Hallucinálok? Nincs semmi baj. Hallucinálok. Én már tiszta vagyok. Olyan sokat voltam benne, hogy belém ivódott a szarszag? Ezért érzem újra. Melegem van, igen, melegem lett! Leveszem a kabátot. Megcsap a szarszag. Szagolom magam. Igen, ez büdös.

A felületes mosakodás a laza fost lemosta. Egy csomó szar viszont rám kérgesedett. Vissza. Állok a ví­z alatt. Hogy a francba nem vettem észre a sikálókat? Van itt fürdőszivacs, drótkefe, minden.


Most meg lejön, a kurva élet, a bőröm. Nem kell a kefe, fürdőszivacs. Bassza meg, nem jön le a szar. Következik puha kefe. Már a könnyeim folynak, bassza meg. Ez csak a drótkefével jön le. Akkorát buliztam, ittam a szarból, most ez nem lehet akadály.

Gyere te kefe, a drótos, Szakad a bőröm, folyik. Ez vér. Akkor is lekaparom. Kockára fagyok, nem érdekes. Megnézem a bőröm, a hajam, a hónaljam, a lábam közét, az ujjam között, nincs szar. Öltözni kezdek.

Dilemma, válogassak magamnak ruhákat? Válogassak? Megfagyok. Most ez után a sok szar után dögöljek meg valami tüdőbajban? Felkapom az első göncöt. Nem érdekel. Legalább nincs szarszagom.

Szétnézek. Látom már milyen nagy az a szarmedence. Nincs vége, a horizonton túl is ez húzódik. Rengeteg faszkalap. Benne úszkál a kakiban. Nagyon egyedül érzem magam. Szarok rá. Most mi a francot csináljak? Inkább megyek-mendegélek a medence mellett, a szélén.

Többiek a medencében. Röhögnek rajtam, ahogy én is régen. Röhögtem. - Hogy nézel már ki? Te szakadék! Nem jössz inkább be? Nézd, meleg van. Te hülye bohóc! Nem mersz bejönni, mi?

Ilyenkor a magamfajta vagy elindul újra, vagy eszébe jut a szar levakarása meg a véres bőrcafatok.

Akkor nem megy be. Majd meglátja a többi szakadt arcot, és rádöbben arra, hogy nincsen egyedül a talpra állásban. Majd arra is rájön, hogy az eddig szakadt ruházatát az idő múlásával lecserélheti. A kesztyű, a póló, a dzseki egyre harmonikusabb kompozí­cióban lesz. Elkezdi becsülni az állapotot. Büszke lesz rá. Önbizalma lesz és emberi tartása. Gerince. És nem fog megdögleni."

forrás:/facebook/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A nagy úsztatás ( dr.Csernus Imre diagnózisa) zanami 28 aug : 03:33 Válasz erre
Hozzászólás: 2

Regisztrált: 24 aug : 02:05
Ez az allegória zseniális! Osztom.... Itt megtaláltok: Katt ide!


Válasz: A nagy úsztatás ( dr.Csernus Imre diagnózisa) fulldragon 28 aug : 04:28 Válasz erre
Hozzászólás: 307

Néhány facebookos vélemény:


Dezső Anna (forrás: Nordi Nordimpex)
Ajánlom a szarosoknak:

Nordi Nordimpex Hááát ... azok vannak böven.... és nem járnak kezelésre sem...

Dezső Anna A "szarosok" többségének nem kezelés, hanem gerinc kell(ene)...

Nordi Nordimpex esetleg golyó?...az talán olcsóbb ?

Zoltánné Lethenyei Dehogynem jár! Csak nem dicsekszik vele, de kiszivárgott. He-he.

Málics Gabriell ELOLVASTAM... Jí“ A DUMA,,,TETSZIK... SOKAN MONDJíK: úSZOK A BOLDOGSíGBAN!!! HíT??? LEHET NEM í‰RZIK,HOL IS VANNAK...

Nordi Nordimpex pontosan...erre próbáltam rásegiteni az illusztrációkkal ...saját felvételek...

Málics Gabriell NAGGGYON Jí“ !!!!!! )))
a szólásszabadság addig tart mig nem sérti a közizlést

A nagy úsztatás ( dr.Csernus Imre diagnózisa) xyz 28 aug : 03:56 Válasz erre
Hozzászólás: 43

Regisztrált: 04 aug : 08:29
Nagyon jó! Kemény szavak vannak benne, de még í­gy is csak leány mese a valósághoz képest!


A nagy úsztatás ( dr.Csernus Imre diagnózisa) fulldragon 30 aug : 10:37 Válasz erre
Hozzászólás: 307

újabb facebookos hozzászólások:

Róbert Szabó Ezt szebben meg sem lehetett volna fogalmazni, gyönyörű, tetszik!!

Nordi Nordimpex sokat gondolkodtam, hogy közöljem-e ,.... de ennek a szar helyzetnek a lényegét, másképp nehéz lenne visszaadni. Az illusztrációval próbáltam puhitani , anélkül hogy a sokkhatásból veszitsen...remélem sikerült.. xDD

Róbert Szabó A szart lehet szebb kifejezésekkel is illetni, de attól még az szar marad!!

Nordi Nordimpex A szar szavunk hangtanilag is tökéletes a lényeg tolmácsolására... rövid, kifejezö, könnyü kimondani, nem tür ellentmondást és nem hagy kétséget.....egyszóval tökéletes....

Tóth Tí­mea Hátborzongatóan jól összeraktad... nem csak a képek, de maga a szöveg felbontása is.... szuper.

Nordi Nordimpex Köszi...jól esett


a szólásszabadság addig tart mig nem sérti a közizlést


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz