+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
07
  A Boszniai Piramis Komplexum 20 000 évvel tolja visszább a civilizációk idővonalát.
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
Hivatalosan is megerősítették a Boszniai Piramisok korát - 29 ezer évesnek találták a szénizotópos vizsgálatok
A Boszniai Piramis Komplexum 20 000 évvel tolja visszább a civilizációk idővonalát.


A Boszniai Piramisok völgye négy ősi piramisból áll, és a Boszna termékeny völgyében található 40 kilométerre Szarajevótól észak-keleti irányban. Először 2005-ben Dr Semir Osmanagich fedezte fel, majd 8 évvel később a feltárásokat évről-évre folytatva azonosította is a négy piramist: a Nap piramisa (Pyramid of the Sun), Hold piramisa (Pyramid of the Moon), Sárkány piramisa (Pyramid of the Dragon), Szeretet piramisa (Pyramid of Love), a hozzájuk kapcsolódó ásatási területet, a Földanya Templomát (Temple of Mother Earth) és a felszín alatt körülbelül 6 négyzetkilométert behálózó járatrendszert (Ravne Tunnels).

"A Piramisok építői, ezek az ősi emberek ismerték a frekvenciák és az energia titkait. Természetes anyagokat használtak technológiájuk fejlesztésére és olyan méretű épületek megalkotására, amelyekhez foghatót még nem láttunk a Földön" - mondta Dr Osmanagich. A központi Nap piramis - bosnyákul: Piramida Sunca - 420 méterével magasodik a levegőbe és több millió tonnát nyom.

Összehasonlításképp Kheopsz nagy piramisa (Khufu) a Gíza fennsíkon mindössze 146 méter magas.

Az ez évi régészeti munka során felszínre került bizonyítékok arra fognak kényszeríteni minket, hogy újragondoljuk történelmünk és kultúránk fejlődésének azt az értelmezését amely csupán 9 000 évvel ezelőttre teszi kezdetét. A hatalmas méretekkel bíró Nap piramis a szén (C14) izotópos kormeghatározás alapján 29 200 éves.

"A kapott kormeghatározás eredmények megfelelnek annak, amit vártunk." Nyilatkozott Timothy Moon a vezető archeológus a felfedezésről. "Jelenleg tudásunk látóhatárán dolgozunk. Tudjuk, hogy az építmény a legutolsó jégkorszak előtt épült. Abban a korban, amikor fajunk a H. Sapiens Sapiens primitív vadászó gyűjtögető életmódot kellett, hogy folytasson. A felfedezésünk fenekestül forgatja fel ezt a gondolkodást, és az emberi faj történelmének újragondolását teszi szükségessé. Ez az ismeretlen kultúra magas fejlettségű művészetről és tudományról ad tanúbizonyságot, és egy olyan technológiáról, ami képes volt hatalmas méretű építményeket létrehozni, és ezzel - úgy hisszük - lehetőséget teremteni egy tiszta energiaforrás kiaknázására."

A szénizotópos vizsgálat 29 000 éves eredménye szépen illeszkedik a 2012-ben talált 24 800 éves mintához, amit a betonréteg fölött találtak. (Az archeológiában a felső övezettől az alsóbbak felé haladva idősebb kulturális rétegekkel találkozunk) Ebből arra következtetnek, hogy a struktúra építése 30 000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.Az idei feltárási időszak felfedezései a Ravne alagútrendszert is érintették. A Nap piramis felé vezető járatban a csapat több megalittömböt is talált. Augusztusban 400 méterrel a bejárattól felfedezték az eddigi legnagyobb (25 000 kg) megalittömböt. "Ez egy hatalmas felfedezés" - tette hozzá Timothy Moon "Itt van egy óriási kőtömb, valószínűleg ember alkotta kerámia, több százezer tonna hordalékanyag alatt. Falak talapzatát sikerült beazonosítanunk a környezetében, formára vágott építőkövek képében, és felfedeztünk egy tárgyi leletet, ami napkultuszra enged következtetni. Mindezt összegezve elmondhatjuk, hogy emberek éltek ezen a területen. Ami még zavarba ejtő, hogy pár méterre ettől a helyszíntől szerves anyagot találtunk, aminek a szénizotópos vizsgálata 20 100 évesre becsüli, ami ezeket az embereket a megalitikus kultúra előttre helyezi, és időben közelíti ezt a kulturális réteget a piramisok építésének idejéhez."

Nagy mennyiségű tárgyi lelet került még begyűjtésre a nagyméretű megalit terméhez kapcsolódó járatokból, például kőre felvitt festmények, művészeti elemek és egy sor elgondolkodtató faragott talp- és lábábrázolás.


forrás:/magharakademia/

kapcsolódó: Boszniai Piramisok blokkjait mesterséges Geopolymer Cementből készítették Katt ide!
Meglepő dolgot rejt a boszniai piramishegy Katt ide!
A Visokoi Nap piramis - Harmincezer éves rovásí­rás a piramisokban Katt ide!

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
A Boszniai Piramis Komplexum 20 000 évvel tolja visszább a civilizációk idővonalát. Roland 07 okt : 16:16 Válasz erre
Hozzászólás: 594

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Visszább tolta azt már más is. És még többel.
A "Thot Smaragdtáblái" c. mű i.e. 36 000.-ben született.

Nagyjából ugyanakkor, mint a Homo Sapiens Sapiens.


Roland


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz