+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
12
  A jövő hajtóereje: A hidrogéncella
Kategória: Alternativ energiák - Közzétette: fulldragon
Ha a jövő energiaforrásairól beszélünk, az egyik legígéretesebb technológiák egyike a hidrogéncella. Az amerikai outdoor cég, a Brunton 2014-re kiskereskedelmi forgalomba hozza a Hydrogen Reactor elnevezésű termékét, amely egy hordozható hidrogéncellás töltőegység outdoor használatra.

A Hydrogen Reactor maximum 2,1 A áramerősséget biztosít, és semmi mást nem bocsát ki, mint egy kis vízgőzt és egy enyhe sziszegő hangot.
Amikor a 8500 mAh (milliamperóra) töltés elhasználódik, az újratölthető hidrogéncella egyszerűen kicserélhető, így az energia-termelés pillanatokon belül újraindulhat. A töltés könnyedén megállítható, megszakítható a hidrogéncella eltávolításával.

Súlya csupán 216 g, beleértve a hidrogéncellát, mérete mindössze 11,4 x 7,1 x 3,2cm. A Hydrogen Reactor USB-kábel segítségével szinte valamennyi elektronikus készülék újratöltésére képes, legyen szó kamerákról, okostelefonokról vagy táblagépekről.
Hogyan működik hidrogéncella? A készülék belsejébe betekerhető kisméretű patronok tiszta hidrogént tartalmaznak. Ezek a patronok szolgálnak a cella energiaforrásaként. A patronba zárt hidrogén reakcióba lép a környezeti levegőben található oxigénnel.

A Hydrogen Reactor így akár 8500 mAh teljesítményt biztosít cellánként – elegendő mennyiséget arra, hogy akár egy iPhone-telefont öt alkalommal feltöltsön vele. Amikor a cella kiürül, nagyon egyszerűen utántölhető vagy cserélhető.

A Brunton kétfajta újratöltési lehetőséget kínál: egyrészt a szaküzletekben, túraboltokban, másrészt egyéni felhasználóknak a saját ottonukban. Mindkét helyen csupán egyetlen dolgra van azonban szükség: egy kis csapvízre (ideális esetben desztillált vízre), és elektromos áramra, hogy tiszta hidrogént állítsunk elő. A feltöltött cellák a legtöbb légitársaságnál feladott poggyászban szállíthatók. Az esetleges félreértések és problémák elkerülése érdekében javasoljuk, hogy repülés előtt egyeztessen a légitársasággal vagy nézzen utána az előírásoknak! A Brunton hordozható Hydrogen Reactora a legújabb technológiák alkamazásának eredménye! Minden utazó, kalandor a teljes szabadságot élvezheti a elektromoshálózat, napfény vagy egyéb, súlyosabb tápegységek hordozása nélkül.

forrás:/theExplorerWorld/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz