+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
09
  Egyre több minden derül ki a Google titokzatos létesítményéről
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
Hihetetlen látványosság ölt testet lassan a San Francisco-öbölben. A háttérben a Google áll.
Néhány nappal ezelőtt már fény derült arra, mi is lesz valójában az a bizonyos rejtélyes építmény, amelyet uszály szállított a San Franciso-öbölbe. Egy exkluzív bemutatóteremről van szó, ahol a szerencsés kiválasztottak, azaz meghívottak vehetik majd kézbe a Google legfantasztikusabb újdonságait.


A különleges, több mint 15 méter magas és 76 méter hosszú létesítményről azóta újabb részletek szivárogtak ki az SF Gate jóvoltából.

Megszereztek egy dokumentumot, amelyet a San Franciscó-i kikötői hatósághoz nyújtott be a By and Large cég. Egy valóban különös létesítményről van szó, amelyet – a tervek szerint – haluszonyokra emlékeztető vitorlák ölelnek majd körül.

A By and Large cég neve nemigen ismert, azonban egyre több felől hallani, hogy a Google-höz, pontosabban a Google X laboratóriumhoz köthető cégről van szó, és sokan a nevében is egyfajta játékosságot vélnek felfedezni: a barge szó ugyanis uszályt (is) jelent.

Látványterv: ilyen lesz a Goolge kiállítólétesítménye? (Forrás: By and Large)

Szóval ez a bizonyos By and Large cég a „hajót” mint stúdiót és ideiglenes technológiai kiállító területet emlegeti, ahol a nem mindennapi környezet beszélgetésekre inspirál arról, hogyan kapcsolódik össze minden: a tenger, az emberek, a madarak, a köd stb., bár azért azt hozzáteszik, hogy kevés a valószínűsége annak, hogy hosszasabb beszélgetések fognak kialakulni akkor, ha valaki a Google Glasszel játszhat. És ha ezek után valaki úgy gondolná, hogy „véletlenül” hazaviheti valamelyik izgalmas kütyüt, annak legyen elég, hogy több mint 50 biztonsági kamera fogja fürkészni a helyiségeket.

Ezen a héten végre a Google is megszólalt (talán elege lett a találgatásokból), és elismerte, egy interaktív térről lesz szó, ahol a látogatók megismerhetik, elsajátíthatják a legújabb technológiákat.

Arról is hallani, hogy a különleges bemutatóterem hajózni is fog: végigjárja a San Francisco-öböl kikötőit, és mindenhol egy hónapot tölt el.

forrás:/hvg/


Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz