+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
15
  Kisbolygókat használnának űrhajóként az oroszok
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
Egy orosz űrkutató szerint a jövőben a kisbolygókat fel lehetne használni természetes űrhajóként arra, hogy az ember eljusson a mélyűrbe. A Naprendszerben ezrével keringő aszteroidák ugyanis gyakran közelebb kerülnek a Földhöz, mint a Hold.

Szergej Antonyenko, a Krunicsev Űrkutatóközpont kutatási és tervezési irodájának igazgatója a szibériai Novoszibirszkben tartott Technoprom-2013 konferencián azzal az elképzeléssel állt elő, hogy az aszteroidákon állandó űrbázisokat kellene létrehozni, és azokat természetes űrhajóként használni a Marsra, vagy a Jupiterre való utazáshoz.


Az űrkutató annak a véleményének adott hangot, hogy mivel az aszteroidák - gyakran valós veszélyt jelentve - sokszor közelebb kerülnek a Földhöz, mint a 400 ezer kilométer távolságban levő Hold, ezért landolni is egyszerűbb lenne rajtuk.

A tudós arról is beszélt, hogy ha az ember tartósan áttelepülne a Marsra, az egy biológiailag új típusú ember kialakulását eredményezné a nehézségi erő különbözősége és a Földétől teljesen eltérő környezet miatt. Ezek a lények soha nem térnének vissza a Földre - tette hozzá a tudós.

A novoszibirszki konferencia résztvevői kétnapos tanácskozásukon megvitatják, miként válhat Oroszország vezető technológiai hatalommá a modern világban.

forrás:/mti/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Kisbolygókat használnának űrhajóként az oroszok Szofi 15 nov : 13:41 Válasz erre
Hozzászólás: 196

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Sokan állítják, hogy a Hold sem véletlenül került ide, hanem ugyanúgy használták fel (talán használják még mindig), mint azt most az oroszok elképzelik a jövőben, mint természetes űrbázist.


Kisbolygókat használnának űrhajóként az oroszok Szturmanszkiev 16 nov : 00:10 Válasz erre
Hozzászólás: 170

Regisztrált: 14 ápr : 00:37
Nagyapám nagybátyjának a szomszédja azt állitotta ,hogy egyszer megtámadta az erdőben egy farkas,és ahogy ráugrott hatalmasra kitátott szájjal ő hirtelen elkapta a nyelvétől és kiforditotta a száján keresztűl az egész fenevadat,mint egy zoknit.


Kisbolygókat használnának űrhajóként az oroszok fulldragon 16 nov : 05:33 Válasz erre
Hozzászólás: 307

Ez biztos igaz Szturmi, még Arany János is leirta
Lásd :Toldia szólásszabadság addig tart mig nem sérti a közizlést


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz