+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
24
  Titkolják az egyiptomi felfedezést, rejtélyes leletek a föld alatt
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon

A híres Szfinx alatt valóban titkos alagútrendszer rejtőzik, mely minden eddiginél ősibb titkokat őriz?
Az Egyiptomban található Nagy Szfinx akkor vált először ikonná a nyugati világ számára, amikor Napóleon katonái 1798-ban újra felfedezték. Azóta is többen a bűvöletében élnek, titokzatos tekintetét próbálják megfejteni. Mindig is misztikus légkör vette körül a szobrot, napjainkban pedig az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók is sokat töprengenek valódi korán és jelentésén
.

Megdöbbentő felfedezés

A Gízai-fennsíkon, Kairótól 10 kilométerre nyugatra, a három híres nagy piramistól nem messze található Szfinx kelet felé néz. A Gízai-fennsíkról származó, viszonylag puha természetes mészkőből faragták ki, és eddig úgy hitték, hogy valamivel i. e. 2540 után készítették. Az ismert geológus, Robert Schock és John Anthony West egyiptológus legutóbbi vizsgálataikban azonban arra mutattak rá, hogy a szobron található mintázatot nem a szél és a homok formálta, hanem inkább a víz eróziójának eredménye lehet.

Körülbelül tízezer évvel ezelőtt volt a vidéken annyi víz, mely ezt a munkát elvégezhette, akkoriban Egyiptom éghajlata még mérsékelt és a mainál csapadékosabb volt. Nem meglepő módon az elméletet, mely szerint a Szfinx akár tízezer éves is lehet, az ortodox egyiptológusok rögtön megtámadták.

Titkos termeket rejt a mélység?
Az a tény, hogy a régészeti intézet megpróbálja eltitkolni a bizonyítékokat, nem az egyetlen ok arra, hogy a Szfinxszel kapcsolatban összeesküvés-elméletek szülessenek.


Számos titkos társaság – mint például a szabadkőművesek – úgy tartja, hogy a Szfinx mellső lába alatt titkos termek találhatók, ezek közül az egyik a Levéltári terem, melyben egy régebbi civilizáció – sokak szerint az atlantisziak – túlélőinek jegyzetei lehetnek.

Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók természetesen lázba jöttek, amikor a Szfinx restaurálása közben a munkások oldalt találtak egy bejáratot. 1995-ben egy csoport a Szfinx közelében egy terület rendbehozatalán dolgozott, és a munkálatok során felfedeztek egy olyan alagútrendszert, mely feltehetően a Szfinx alá vezet.
John Anthony West csapata szeizmográfos technológia segítségével üregeket talált, olyan szabályos alakú termeket, melyek a mancsok és a Szfinx oldalai között, néhány méterrel a föld alatt húzódnak. Az összeesküvés-elméletekkel foglalkozók teóriája, mely szerint egyes titkos társaságok tudatában voltak annak, hogy Gízában több évszázada létezik egy föld alatti komplexum, beigazolódni látszott.

Nyugtalanító részletek
A Floridai Állami Egyetem csapata 1996 áprilisában kutatásba kezdett a Szfinx körül, mikor is a szobor előtt termekre és alagutakra bukkantak. Számos más csapat, akik hasonló céllal érkeztek a helyszínre, hasonló feltételezésekre jutottak.


A Gízai-fennsík alatt található komplexum meglétét számos bizonyíték támasztja alá, az egyiptomi hatóságok mégsem engedélyezik a termek feltárását, de még a további távérzékelési módszerekkel végzett vizsgálatokhoz sem járulnak hozzá, sőt, a felfedezést igyekeznek titkolni a közvélemény elől.

Merész feltevések

Egyes vélemények szerint azért próbálják eltitkolni az alagútrendszer meglétét, mert az egyiptomi szabadkőművesek próbálják megakadályozni, hogy az atlantiszi tudás, melyet az őriz, a világ tudomására jusson. Mások azon tények alapján gyártanak összeesküvés-elméleteket, hogy többek, akik részt vettek a Szfinxszel kapcsolatos nyomozásban, szoros kapcsolatban állnak a NASA-val.

Amellett, hogy a tízezer éves Szfinxet egy olyan civilizáció építhette, melynek még a létezésére sincsenek bizonyítékok, ráadásul pont egy hatalmas föld alatti komplexum fölött áll, az is érdekesen gyanússá teszi a helyzetet, hogy dr. Hawass, az Egyiptomi Régészeti Tanács igazgatója a legvakmerőbb régészeket, közöttük Westet, ki is tiltotta a Gízai-fennsíkról.

Forrás:/global-mystery/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hozzászólás
Titkolják az egyiptomi felfedezést, rejtélyes leletek a föld alatt Szofi 24 nov : 07:38 Válasz erre
Hozzászólás: 196

Regisztrált: 11 máj : 14:36
Ki gyártja az összeesküvés elméletet? Az, aki felfedezi az összeesküvést. Az, hogy kétségtelenül tisztában vannak azzal, hogy mi van a Szfinx alatt már évtizedek óta és nem engedik meg a feltárást az az összeesküvés!

Szerintem tudják mi van ott. Amikor megtörtént a hatalomváltás és az amerikaiak által támogatott muszlim csoport volt a nyerő, az volt az első, hogy elhintsék, a Szfinxet fel fogják robbantani.

Irakban is első volt néhány még fel nem tárt ősi hely szétlövése és annak a hegynek a lebombázása, amelyiket a megolvadt, üveges felületű sziklák borították. Az indok az volt, hogy rádióaktív sugárzás miatt fegyverraktárt sejtettek ott.

Nem tudom ki a hülye: Az aki elméletet gyárt, vagy az, aki összeesküszik és azt hiszi mindenki beveszi, amit a nyilvánosságnak bead.


Titkolják az egyiptomi felfedezést, rejtélyes leletek a föld alatt FregO 24 nov : 07:59 Válasz erre
Hozzászólás: 68

Regisztrált: 06 júl : 15:03
Ugyan ez megy a tudományban a ,tiltott régészet' minden terén, figyelmetekbe ajánlom a világhelyzete legújabb bejegyzését, de a Gízaíi nagy piramis 2 kis kamráját sem szabad vizsgálni sem feltárni, ugyanez megy a csillagászatban is, csak az nagyba. Szóval Sztrumi...Inkább a papnak higgy, mint a tudósok zömének


Titkolják az egyiptomi felfedezést, rejtélyes leletek a föld alatt Roland 24 nov : 08:52 Válasz erre
Hozzászólás: 594

Regisztrált: 03 okt : 15:10
Én a Kristálykoponyák rejtélye c. könyvben olvastam, hogy a Szfinx alatt milyen titkos dolgokat rejtettek el az őskorban -- nem az ókorban, az őskorban -- az akkori magas civilizáció képviselői.
Lehet, hogy azt találták meg most!!

Van a Szfinx alatt valami titkos kamra is -- nem csak ez a cikkben említett alagútrendszer.


Roland


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz