+ A | - a | Visszaállít
2014. jan.
01
  Vendégszerkesztőnk, Akela újévi gondolatai
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
szerző:Koncz Akela

Máról holnapra búcsút intünk a 2013-as régi esztendőnek s üdvözöljük a 2014-es új évet. Minden egy pillanat alatt változik, a múlt folyamatosan felfalja a jelent, a jövő fonala az életünkben így egyre csak fogy, azonban ez jelzi a haladást is, ami a fejlődés záloga.

A jelen csapdájában leledzünk, ám nem negatív történés ez, gondolj csak bele! Így nyer értelmet az elmúlás, végtére is az életünk tava bár fokozatosan elpárolog, de nem tűnik el nyomtalanul, hiszen a létezés egén átalakul felhővé s ez szolgál majd esőként - a Nap fényével együtt - az élet állandó megújulására.

A jelen éppen ezért óriási hatalommal bír, mérhetetlen erő lakozik benne, minden egyes pillanata egy-egy kozmikus Ősrobbanás, nagyobb energia rejlik benne, mint a legnagyobb, leghevesebb kvazárokban. Nem csak ezek miatt, mint a termodinamika második főtétele, - az entrópia - a megmaradási tételek, az okság egyetemes elve, vagy a kvantumfizikai axiómák, hanem mert a jelen egy kis töredékszikrájában benne van az egész Mindenség s összefügg az összes kis apró végtelennyi töredékszikrával. Érezd át ezt a súlyt s méretet, minden egyes pillanat egy-egy Univerzum, így hálóz be bennünket a Multiverzum végeláthatatlan szálrendszere. Az idő rendkívül komplex fogalom, ez így is van jól, legyen is beazonosíthatatlanul relatív. Ez hassa át minden atomrészecskéjéig, a változás állandó rezgése, folyamatos nyüzsgése.

Felfedezni egy pillanatot pompás érzés s bizony az önmeghaladás, a fejlődés sarokköve a szogorúan megállás nélküli tanulás képessége. Csodálatosabb a tanulás, mint hiszed. A tudomány az élet s a létezés érzelmét fedte fel előttünk. Reajöttünk, hogy azok a molekulák, amelyek a testünket alkotják s azok az atomok, amik a molekulákban honolnak, mind a csillagokból származnak, haláltusájuk után ezek az anyagok kirobbantak a galaxisba s létrehozták a kémai életet, így történt minden mozzanat.

Ez azt jelenti, hogy biológiailag mind kapcsolatban állunk egymással s kémiailag kapcsolatban állunk a Földdel s az Univerzummal. Ez nagyszerű s csodálatos. Meg vagyok elégedve a világgal, nem vagyunk jobbak a Világegyetemnél, a részei vagyunk.

Az Univerzumban vagyunk s az Univerzum bennünk van. Miáltalunk él. Igyekezzünk élni a kis életünket, miközben a bolygónk a Nap körül kering s a Naprendszerünk a galaxisunk központi magja körül lejt kecses kozmikus táncot, mint a Mindenség egyik fogaskereke. Soha ne feledjünk felnézni az égre, hiszen annyi mindent láthatunk s annyi mindenre jöhetünk még reá. Egyetlen gondolatodban, egyetlen pillanatodban ott lehet az egész Univerzum. Fejlődj.

(paramoral)
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz