+ A | - a | Visszaállít
2011. júl.
10
  Megszűnhet a Föld mágneses védelme
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
beküldte: Vicus

Kétségkí­vül valami nagyon kezd megváltozni a Földön. A sarki pólusok lassanként eltolódnak, ezzel együtt bolygónk mágneses mezeje folyamatosan gyengül, mindez együttesen előrevetí­ti egy közelgő földi pólusváltás eljövetelét. Hogy mikor, azt nem tudjuk, ám hogy az emberiség számára végzetes lesz, az csaknem bizonyos.

VÉGÜNK Tudjuk, hogy ami egyszer létrejött, ami valaha is megszületett, az előbb-utóbb elpusztul és az enyészeté lesz. Földünkön és Naprendszerünkben is minden változik, és ezeknek a változásoknak a többsége ciklikus. Kiszámí­tható, mennyi idő alatt járják körbe a központi égitestet a bolygók, mint ahogyan azt is tudjuk: Napunk a Tejút központja körül mintegy 25 ezer évenként í­r le egy teljes kört.

Bizonyos ezoterikus honlapokon elterjedt, hogy a jelenlegi ciklus éppen 2012. december 21-én ér véget, sőt a Tejútnak a galaxis nagy központi magja körüli, mintegy húszmilliárd éves spirálja is éppen ezen a napon ér vissza kiindulópontjára. Mindezen eseményeket az ezoterikusok természetesen összekapcsolják a régi riadalommal, miszerint a maja naptár is 2012. 12. 21-ére teszi a világvége eljövetelét.

Pólusváltáskor szinte eltűnik a Földet védő mágneses mező, í­gy a Napból akadálytalanul érkező részecskék az élővilág döntő részét elpusztí­tják

Szögezzük le, hogy bár a Nap, valamint a galaxis mozgására vonatkozó ciklikusság igaz, a világegyetem csillagainak és naprendszereinek nincs végállomásuk, ahonnan kiindulnak vagy ahová megérkeznek. Folytonos, az idők kezdetétől az idők végezetéig tartó mozgás ez.

Forró vasfolyam kering bolygónk belsejében
Sokkal több aggodalomra adhat okot azonban egy olyan jelenség, amely gyakorlatilag megakadályozhatatlanul bekövetkezik majd, és ha bekövetkezik, akkor az bizonyosan a földi élet nagy részének kihalásához vezethet. A Föld pólusváltásáról van szó, amelynek megértése nem könnyű feladat.

Azt mindenki tudja, hogy bolygónk belseje egy kétpólusú mágnesként működik. Az már talán kevéssé közismert, hogy a Föld körül éppen a kétpólusúság miatt kialakult mágneses mező védőpajzsként óvja a Napból érkező káros részecskéktől az élővilágot.

Ezt a mágnesességet a tudósok szerint az a folyékony, forró vasmassza okozza, amely a Föld kemény magja körül kering. Csakhogy ez a keringés időnként a visszájára fordul, ahogyan az inga is újra meg újra átbillen az ellentétes helyzetébe, és amikor ez az irdatlan folyékony vastömeg irányt vált, akkor a Föld mágneses pólusai is helyet cserélnek egymással.

A pólusváltás folyamata egyes vélemények szerint néhány hónap leforgása alatt végbemehet, ám más tudósok szerint mindez akár több tí­zezer évig is eltarthat. Az emberiség szempontjából az a legaggasztóbb, hogy ezalatt bolygónk mágneses mezejének ereje a nulla értékhez közeli állapotba csökken, és ezzel gyakorlatilag megszűnik az a védőpajzs, aminek a Föld lakói az életüket köszönhetik.

í–tmilliárd év múlva a Nap elnyeli a Földet
A következő pólusváltás elkerülhetetlenül bekövetkezik majd, csak azt nem lehet tudni, hogy mikor, összegzi a lehetőségeket Egely György mérnök-kutató.
Lehet, hogy tí­z, de az is lehet, hogy egymillió év múlva cserélnek helyet a pólusok, ám az bizonyos, hogy ez a földi élet nagy részének kihalásával jár.A Napból ez időben akadálytalanul érkező részecskék úgymond sterilizálják majd az élővilágot, az élő egyedek döntő részét elpusztí­tják, más fajokban mutációkat hoznak létre. Az óceánban élő növények és állatok viszonylag védettebbek lesznek.

Azt eddig is tudtuk, hogy mintegy ötmilliárd év múlva a Nap felfúvódik, és eléri a vörös óriás állapotot, majd bekebelezi a bolygók egy részét, í­gy a Földet is. Ám az emberiség valószí­nűleg ennél sokkal előbb, a legközelebbi földi pólusváltáskor elpusztul.

Egely György szerint azonban szinte biztos, hogy a fenntartható fejlődésről csak papoló emberiség önmagát sodorja pusztulásba, amikor végzetesen kifosztja a csodálatos bolygót, amelynek neve: Föld.

forrás:/Török Hanna/
Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz