| Kezdőlap Fórum Kezdölap 2014 Epsion Tájékoztató A Mars titkai Zene |
| :: Fórumok :: Sewaja ezoterikus fórum :: Egyéb, beszélgetések |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
| Egyéb, beszélgetések, más témák | ||
| Oldal: << >> | |
|
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
|
| Szerző | Üzenet | ||
| Roland |
| ||
![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10Üzenetek: 119 | ....... nos, és akkor ezt követően jött el Jézus. (I. e. 7-ben született.) Eleinte azt mondta: "Tanításom csak E NÉP (a zsidók) eltévelyedett bárányinak szól." Később terjesztette ezt ki másokra is -- minden népre, és minden emberre. Szerintem a születésekor is attól ijedt meg Nagy Heródes király, hogy esetleg tényleg ez lesz az "Isten átka" a zsidókra ..... Jézus születése ..... és ő, királyukként meg akarta védelmezni őket, a népet, és ezért végeztetett ki több száz újszülött és 1-2 esztendős csecsemőt, Jézus születésekor. Mert nem akarta, hogy Jézus életben maradjon, és felnőhessen, és valóban belőle válhasson a "Megváltó". Mint ahogyan a napkeleti bölcsek mondták neki. (Mármint Heródesnek, azt, hogy megszületett a Megváltó, Betlehemben, és őt keresik.) Ezért a 3 mágus nem is mondta meg Heródesnek később, hogy hol született Jézus. Nehogy megtalálja és őt is megölje. Bújtatták a kis, újszülött Jézust, majd Egyiptomba vitték. Egyiptomban nem volt hatalma Heródesnek -- mivel az egy másik ország volt. Ezért Jézus Egyiptomban élt néhány évet. (Heródes nemsokára meghalt.) És Kaifás is a zsidó nép főpap-bírójaként, védte a népet, az ellenségeitől, és a reá leselkedő veszélyektől. Na és ezért mondta azt Jézusra, hogy ő a "nép ellensége"! Ugyanis olyan dolgokat csinált Jézus (csodákat tett, és mágiával gyógyított, stb.), melyek miatt, zavargások törhettek volna ki Kaifás szerint. Akkor pedig jöttek volna a rómaiak -- mint ahogy kb. 30 évvel később jöttek is....), és lerombolták volna Jeruzsálemet, meg az országot, kő kövön nem maradt volna ..... és rengeteg zsidót meg is öltek volna. Szóval több tízezret. Legalábbis Kaifás szerint. És ezért azt mondta Kaifás, hogy inkább ez az egy ember vesszen oda -- Jézus -- mint egy egész nép... -- és halálra ítélte Krisztust. De, mondom, nem sokra ment ezzel..... ugyanis 30 év múlva így is bejöttek a rómaiak, elpusztították a jeruzsálemi templomot, amely pedig a fő összetartó ereje volt a zsidó nemzetnek. Ezután a 4 evangélista megírta a 4 fő evangéliumot. Voltak még kisebb evangéliumok is, amelyek nem kerültek bele a Szentírásba, nem vették fől őket belé. Majd i. sz. 90. körül az akkori római császár el akarta törölni a kereszténységet, és ezért Szent János aki az egyik evangéliumot írta, megírta még a "Jelenések könyve"-t is. Majd, i. sz. 150. környékén még volt egy kisebb római-ellenes lázadás, a zsidóknál, a Bar Kochba-féle lázadás. Nem járt sikerrel; így i. sz. 150. körül véget ér a bibliai események története. Úgy látszik, az Isten tényleg "elment", eltávozott. Nem lett már több próféta, nem volt már több mennyei szózat az égből... -- mint ahogy régebben pedig voltak .. .. stb. Én így látom ezeket a dolgokat. [ Módosítva cs febr 14 2013, 08:59 ] | ||
| Vissza az elejére | | ||
| Szofi |
| ||
![]() Regisztrált tag #205 Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36Üzenetek: 27 | Az a baj, hogy Jézust és családját, valamint tanítványait nagyon igyekeztek elfeledtetni az emberekkel, mert csak úgy használták a nevét az intézményesített vallásban, mint egy "cégért". Követői szerették őt és ezért úgy kellett tenni, mintha ezt a vallást az ő tanításaira alapozták volna. Így aztán tanulatlan ács-vándorprédikátort csináltak belőle, életét és környezetét belesimítva a Római birodalomban akkor legkedveltebb Mitrász-vallásba. Mit gondolsz miért jöttek hozzá ajándékkal Zoroaszter papjai? Azért, mert a zsidók királyát várták? A Római birodalom szomszédja az ő idejében a Pártus birodalom volt. Mária Magdolna biztos nem volt zsidó és nagyon valószínű, hogy a felesége vagy kedvese volt. Ezt bizonyítja a Biblia is és az előkerült qumráni iratok is. Szűz Máriát már az egyház igyekezett abba a helyzetbe hozni, hogy az ősvallás tisztelt és szeretett nő istenségét be lehessen helyettesíteni a kereszténység vallásába. Árulkodó jelek vannak templomi művészeti alkotásokban, ahol Mária karján gyermekével (akinek kezében ott az élet vizét tartalmazó edény) áll, feje felett a Vénuszt jelképező kagyló formával, lába alatt a holdsarló és a kígyó fejére tapos. Festményeken még a szivárványt is megjelenítik. Ezek a jelképek pedig mind Ninhursagra (Inanna, Innin, Astarte, Ashtar, Aphrodite, Anyahita, Izisz...) utalnak. (http://hajnalhasadas.hupont.hu/felhasznalok_uj/9/7/97813/kepfeltoltes/maria.jpg?19991337) Lehet, hogy Mária zsidó volt, bár nem biztos, mert igen erőltetett a családfája, de Mária Magdolna nem volt az. Lehet, hogy ő lehet az a Mária, akit ezek a festmények és szobrok ábrázolnak. Talán egyszer majd kiderül. Szerintem Pio atya, akit szerettek az égiek, nem hiába modta azt, hogy a "Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!" Szerintem okkal mondta ezt, mert nem fűzte semmilyen érdek ahhoz, hogy hízelegjen nekünk. Ő jártas volt a szellemvilágban... Gyerek korában azt hitte, hogy mindenki látja a szenteket, szellemeket és mindenki beszélget velük. | ||
| Roland |
| ||
![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10Üzenetek: 119 | Ahha... ez érdekes volt...! Jókat írsz! Szűz Mária Ninhursagra utal? Ninhursag nem Inanna... Inanna = Ishtár, Vénusz. Ninhursag egy orvos volt. (Mégpedig nő.) Ő vele együtt hozta létre Enki, a (többek között) génsebész, tudós, 300 000 évvel ezelőtt a Homo Sapienset, Enlil parancsára. Később Ninhursag helyére Inannát tették be az anunnakik 12 tagú vezetői testületébe. Úgyhogy ezért gondolom, innen tudom, hogy Ninhursag nem ugyanaz a személy mint Inanna... Ízisz meg aztán végképp nem keverhető ide, mert ő Thot lánya volt. Szóval nem az anunnaki--sumér, hanem az atlantiszi--egyiptomi "vonal". De a többi -- az nagyon tetszik ! Amelyeket írtál! Pl. Mária Magdolnáról már tényleg elhiszem, hogy lehet hogy nem is zsidó volt! De akkor milyen néphez tartozott vajon? Pártus lett volna? Dél-Franciaországban van eltemetve, egyébként. Igen, ő Jézus házastársa is volt egy ideig állítólag. Egy háztartásban éltek. Arról nem tudok, hogy született volna gyermekük is. A Háromkirályokról (napkeleti bölcsek) én olyat olvastam, hogy a mai Pakisztán, Afganisztán területéről jöttek. Ami közel van Indiához, Kasmírhoz. De lehet, hogy Zoroaszter papjai voltak -- ahogy írod -- a Párthus Birodalomból. (Mely a mai Afganisztán és az akkori Római Birodalom közt terült el.) Hát, mindenesre nagy bölcsek, mágusok, meg asztrológusok lehettek ők is és főleg az őseik -- hiszen, tényleg kiszámították azt a csillagegyüttállást 1000 évvel Jézus születése előtt. Szerintem az a ritka csillag-együttállás, az 1000 évenként van. Akkor meg bizonyára látták i. e. 1000. körül, és onnan is tudhatták ...... Nagyon nagy csillagászok voltak, annyi bizonyos !! És igen, Anyahita (Anahíta) is fontos! Ő is a perzsa mitológiában volt.. Ő volt az anyaistennő. A termékenység-istennő! Mithrász pedig a fény, a Nap istene. Mithrász is tett csodákat életében. És amikor meghalt, és eltemették, 3 nap múlva föltámadt. Akárcsak Jézus. Csak Mithrász jóval korábban élt - 600 évvel - és keveset is tudni róla...mert az alexandriai könyvtárat a kereszténység elpusztította, és benne a Mithra életéről szóló feljegyzéseket is -- mondván, hogy pogány, szakrális, "illuminátus" jellegűek. Mithra az óperzsák istene volt, de a rómaiak is felvették az isteneik közé. (Bár a rómaiaknak Jupiter volt a főistenük.) A perzsák vallásának a fő alakja a "bölcs úr", Ahura-Mazda (Ormuzd) isten volt. Zoroaszter csak az ő imádatát engedte meg; a többi istent nem volt szabad imádni a híveinek. Ellenfele Ahrimán volt, aki Luciferhez hasonlóan, egy ördög. Sőt, ő "az" ördög! Mert Lucifer egy szeráf angyal volt, aki az Isten kérésére jött a Földre, hogy megkísértse az emberiséget, az embereket -- tehát az Istent szolgálta végül is. Viszont a gonosz Ahrimán -- ő a "Mélység Szelleme", ő egy sötétség-démon, szóval, ő tényleg Ördög. Annak mondható. Ezért gondolom én azt, hogy az Ördög Ahrimánt jelenti. Nem Satanast (aki a Sátán), nem is Belzebúbot, aki Baál-Zebub..... és nem is Beliál-t, aki pedig az Antikrisztus. Róluk nem is akarok sokat írni; mert velük nem igazán szeretek foglalkozni. Éli fia volt egyébként Baál. (tehát nem Baál-Zebub, hanem csak Baál.) Baál már "örökre elaludt". Belzebúb viszont a démonok fejedelme. Úgyhogy ez a 2 se teljesen ugyanaz a szeméy, úgy tűnik. A "bálvány" szó Baál nevéből ered. (bálványimádás). [ Módosítva cs febr 14 2013, 09:03 ] | ||
| Roland |
| ||
![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10Üzenetek: 119 | Ja, és a kérdésedre válaszolva: Hát persze hogy a Háromkirályok nem a zsidók királyához jöttek, hanem a világ megváltójához, Jézus születésekor! Úgy van, ahogy írtad. Pláne ha tényleg Mezopotámiából vagy a Pártus Birodalom egyéb helyeiről jöttek. Ábrahám is Ur városából indult el, Mezopotámiából, i. e. 1800. körül. Uruk (Erech) városában pedig volt egy "Egyistenhívő Közösség", már i. e. 3000. körül is! Ez volt a Föld első egyistenhívő közössége! {Ezt az Arvisurákból tudjuk. Én is az "Aranylemezek üzenete" c. könyvben olvastam -- amely az aranylemezekre írt arvisura (igazszólás) nevű fontos dokumentumokról szól, amelyet hun rovósámánok írtak i. e. 4000-től kezdve.} A zsidó nép Mezopotámiából származik; onnan vándoroltak át Izraelbe - vagyis Zsidóországba. Palesztínának is hívják ezt a területet, azért, mert a palesztínok (peleszetek, filiszteusok) miután vereséget szenvedtek II. Ramszesz fáraótól, itt telepedtek le. | ||
| Szofi |
| ||
![]() Regisztrált tag #205 Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36Üzenetek: 27 | Igen, jól hiszed, Ninhursag a sumer neve az istennőnek és ők voltak az igaz "szentháromság" a két bátyjával. Ez az alap, a sumér mitológia, a többi (babiloni, egyiptomi) mind erre épül. Azért nehéz mostanság kiigazodni rajtuk, mert minden nép lefordította a saját nevére az isteneket. Néha egy kicsit átírta magát a történetet is, ezért aztán alig ismer rájuk az ember. Különösen a görögök csináltak belőlük mesehősöket, pedig ők valódi élő istenek voltak és nem kitalált személyek. Izisz/Istar/Inanna/ mindannyian Ninhurság változatai. Orvos is volt, valóban, mert a génmanipulációt, különböző kísérleteket különböző előemberekkel, majd a megtermékenyítést és végül a szülést is ő vezette le, Enki utasítására. De még sok mindent neki köszönhet az emberiség, mert ő volt az első anya (anyaistennő), azaz az első, valóban sikerült földi embert ő hordta ki a méhében. A többi már ment a maga útján. Az van leírva, hogy 14 anunnaki nő hordta ki a többi gyereket, mindig 7 fiút és 7 lányt. Ezekről a sumér agyagtáblákon maradt fenn írás, abból az időből, mielőtt az özönvíz elárasztotta volna a földet. | ||
| Szofi |
| ||
![]() Regisztrált tag #205 Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36Üzenetek: 27 | Ja és érdekes dolog ez a származás (mondod, hogy a zsidók Mezopotámiából származnak). Most folyik egy beszélgetés arról, hogy az egész földön csak 300 millió ember élhetett 2000 évvel ezelőtt. Ebből én arra következtetek, hogy jószerint minden fehér ember Mezopotámiából származhat. Mi is, nem csak a zsidók, csak szép lassan egyre távolabb kerültünk egymástól. Vajon hányan lehettünk 5300 évvel ezelőtt? Néhány forrás szerint akkor volt a vízözön. [ Módosítva cs jan 31 2013, 03:02 ] | ||
| Szofi |
| ||
![]() Regisztrált tag #205 Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36Üzenetek: 27 | Rosszul írtam: Nem a saját "nevére", hanem a saját "nyelvére" fordították a népek az istenek nevét. | ||
| Roland |
| ||
![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10Üzenetek: 119 | Csodálatos, lenyűgöző, amiket írsz! Engem is pont ezek a dolgok foglalkoztatnak a leginkább. Akkor valószínűleg Ízisz anyja egy anunnaki volt ... ha ő is Inanna... Mert az apja a földi Thot volt, az biztos. Thot is részt vett az első ember létrehozásában 300 000 évvel ezelőtt, mivel ő is orvos, genetikus volt. (Ő klónozta később a megölt Ozírisz holttestéből Hóruszt, hogy Ízisznek és Ozírisznek lehessen utódja.... ugyanis Seth megölte Ozíriszt. Bár, Hórusz teljesen úgy nézett ki, mint Ozirisz. Úgyhogy szerintem Íziszre már nem is volt szükség ehhez a genetikai beavatkozáshoz.) Én úgy képzeltem el, hogy Enlil parancsára történt ez az egész Homo Sapiens-teremtéses dolog. Mert akkor már ő volt itt a Földön a vezető, Enlil, aki katona, parancsnok volt. Már i. e. 400 000 óta itt volt. És az ember teremtésének idején már ő "parancsolgatott". Enki aki maga is tudós volt, részt is vett szerintem az ember létrehozásában, nem csak utasításokat adott.... de ez tulajdonképpen mellékes..részletkérdés. Rendben van, én elhiszem azt és úgy, ahogy írtad. De fenntartom azt a nézetemet, hogy Inanna/Istár/Vénusz nem azonos személy volt Ízisszel, Anyahitával, és Ninhursaggal. Mert én azt olvastam, hogy Ninhursagnak a HELYÉRE választották be Inannát a 12 főből álló, 12 tagú anunnaki vezetői testületbe. De te biztos többet olvastál és tájékozódtál erről, és jobban tudod. Anyahita is... hát, nem tudom. Ő is azonos volna Ninhursaggal? Azért nem lehet mindenki Ninhursag ..... Anyahita istennőről (vagy Anahíta) se tudok valami sokat. Szűz Máriát az Anyahita-kultuszra tanították kiskorában a templomban, és az ő kultuszába nyert beavatást. Erre "keresztelték meg". Ezért gondolod te szerintem hogy Szűz Mária nem zsidó volt... Nade: Köszönöm hogy ennyi mindent megírtál itt nekem, mert hasznos volt! Tanultam belőle új dolgokat. | ||
| Roland |
| ||
![]() Regisztrált tag #62 Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10Üzenetek: 119 | És hogy a fehér ember mind Mezopotámiából származik, szerinted? Nem csak a zsidók? Hát, ezt én nem tudom megmondani -- de a zsidók onnan vándoroltak át Zsidóföldre (Júdea, Izrael). Utána Egyiptomban éltek, a fáraók uralma alatt, egy párszáz évig, majd ugye Mózes vezetésével visszamentek Izrael területére. Ekkor még 12 törzsük volt... de később 10 törzs szétszóródott az asszír birodalomban, és beolvadt az ottani népekbe. Maradt 2 zsidó törzs Izraelben. De azt ugye tudod, hogy a zsidók szemiták. És mint ilyenek, Atlantiszról származnak ! Mert Atlantiszon éltek a szemiták. (Privát levélben írtam.) Atlantiszon a rmoahálok, a tlavatlik, a toltékok, a turániak, a szemiták és az akkádok követték egymást. Platón arról a korszakáról ír Atlantisznak (a Timaioszban, és a Kritiászban) amikor az akkádok éltek ott. Tehát a végső korszakáról Atlantisznak. Ekkor már Poszeídiának hívták a szigetet. Ez a valamikori nagy kontinensnek már csak a töredéke, maradéka volt. 2 jelentős városa volt: közép tájon volt Poszeidónisz (vagy ahogy én szoktam nevezni: "Atlantiszváros"). Északon pedig Kuum, a vallási központ! Itt nyert beavatást Thot is. Legalábbis szerintem. Mert itt volt a Templom, ahol Horllet, a "Templomlakó" élt. Ő volt a nagy tanító, a beavató mester. Azt írja róla Thot, a Smaragdtáblákban, hogy "nem volt földi lény. Még az előző ciklusból származott." Hogy mi ez az előző ciklus - nem tudom, de szerintem egy előző időciklust, világkorszakot jelenthet. Azt is írja róla Thot, Horletről, hogy a lelke éjszakánként kiszállt a testéből, és "Atlantisz felett szabadon bolyongott". Hát, igen. Ez jellemző volt a bikák esetében is Atlantiszra: a bikák Poszeidón ligeteiben, szabadon kószáltak, legelésztek. A fővárosban egy nagy templom állt a város közepén. Az épület belsejében egy óriási szobor állt, mely a mennyezetig ért... és Poszeidón (Neptunusz) istent, a sziget első királyát mintázta meg, amint egy tengeri állatok (pl. delfin) által húzott harci kocsin áll. Azért nem lovak húzták a harci szekeret, mert Poszeidón volt a tengeristen, és ezt akarta a szobor kifejezni. (a másik legnagyobb király Kronosz/Szaturnusz volt, akinek a lányába beleszeretett Thot -- ezért száműzte Kronosz Thot-ot Egyiptomba.) Amikor még a szemiták uralták a kontinenst, akkor nagyobb volt még Atlantisz -- ez volt a középső korszaka a szigetnek -- és Ruta volt a neve. Rután az "Arany Kapuk Városa" volt a főváros, ahonnét a szemiták nagy hatalmú pap-királyai uralták a szigetet, komor hangulatú palotájukból. Ekkor is megvolt már Kuum. De egy kicsit távolabb állt, mint később. Ugyanis egy nagy katasztrófában rombadőlt, és egy kicsit odébb építették fel újra. De ez az új templomváros is megsemmisült a későbbi, utolsó nagy katasztrófában, ami Rudolf Steiner és az én véleményem szerint i. e. 9564-ben volt, és ez volt a Vízözön. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Örülök hogy mindezeket leírhattam, mert nagyon szeretem ezt a témát/ezeket a dolgokat. | ||
| Szofi |
| ||
![]() Regisztrált tag #205 Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36Üzenetek: 27 | Én erről az atlantiszi történetről még soha sehol nem olvastam. Illetve én úgy tudtam, hogy Platon is csak nagyon keveset tudott meg másodkézből (az apja beszélt egyiptomi papokkal) Atlantiszról. Thoth smaragdtábláiról is csupán annyit tudtam, hogy állítólag valaha létezett, valaki látta és csak néhány sora maradt fenn: "Ahogy lent, úgy fent...stb." Ilyent meg még soha nem hallottam, hogy az izraeliták Atlantiszról származnának. Megbízható forrásból tudod ezt? Tudtommal egyáltalán nem létezik biztos forrása az atlantiszi történetnek. Én még a szanszkrit nyelvből lefordított indiai mítoszokat is elfogadom, de ott is csak annyi olvasható, hogy valamikor, sok ezer évvel ezelőtt volt egy háború az "istenek" között és ebben a pusztító harcban részt vettek az atlantisziak is. Na de hol voltak akkor még az izraeliták?! Ők Ábrahámtól származtatják magukat (mi ellenségétől, Nimródtól) és ez a két személy legkésőbb i.e. 2000 körül élhetett. | ||
| Oldal: << >> | |