:: Fórumok :: Sewaja ezoterikus fórum :: Egyéb, beszélgetések
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Egyéb, beszélgetések, más témák
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Roland
cs febr 07 2013, 12:10
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Te nem vagy hitetlen(kedő), nem kell pl. megtérned neked -- mert az azt jelenti, hogy "térj már észhez", "térj már magadhoz", "józanodj ki", stb. .... De te észnél vagy. Olyan vagy, mint a Horváth Hajnalka a Vatikáni Rádió magyar adásában, sőt, jobb !!! !!!

De arra felhívnám a figyelmed: A Biblia KÖNYVEKBŐL áll. Sokból. Mindegyiket más--más személy írta. Azt jelenti a Biblia szó is: könyvek. És az Ószövetségben 39 könyv van! És Ezsdrás könyve csak 1 ebből a 39-ből!
Az Újszövetségben is van 27 könyv! Nem akarlak arra bíztatni hogy olvasd mind végig, elég unalmas.... de azért a lényeggel jó tisztában lenni! Ez az alap-műveltséghez is hozzátartozik, vagyis nem csak a hívőknek kéne ismerniük!

Ami engem illet, bennem "élő hit" is van, meg "rajongok" is a témáért, nagyon érdekel.

Te is, úgy látom, lelkes vagy, lelkesedsz, nagyon sokat tudsz! Káldeusok..(= újbabiloniak...) -- hát nem mindenki ismeri ezt se, hidd el. És én értékelem a tudást!


[ Módosítva p febr 08 2013, 07:38 ]
Vissza az elejére
Roland
cs febr 07 2013, 12:25
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Én vagyok az aki nagyon lelkes vagyok most, jobban a szokásosnál, mert ez a téma "lázba hoz".
Nem találtam eddig senkit se akivel megbeszélhetném ezeket vagy beszélgethetnék / vitatkozhatnék erről.

Szomorú voltam, sajnáltam magamat, már-már "gyászoltam".

Itt kínlódtam 3 éve kb. a Paranormálon és a Paramorálon...és alig valakivel voltam jóba', sőt többen le is csesztek meg szidtak! :// :( :( Most már jobb hangulatban vagyok és elégedettebb is - mert én direkt ezért regisztráltam. Nem azért hogy unjam magam, meg hogy rondákat mondjanak rám, de az még a másik weboldalon volt, a Paranormal.hu-n.... :( :(
Most végre kifejthettem a véleményem, mert volt rá adódó alkalmam. Eddig meg csak írogattam bele szánalmasan a "vakvilágba".
A kommunikáció a jó, azt nem pótolhatja semmi sem. És az pedig összefügg a kultúrával!

[ Módosítva cs febr 07 2013, 07:07 ]
Vissza az elejére
Szofi
p febr 08 2013, 04:21
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Szent ég, mennyi infót összeszedtél már, katarokról, manicheizmusról, pártusokról, Bibliáról! Ennek igazán örülök. Ráadásul ezeket mind össze is tudod egyeztetni (Urantia, Biblia).

Nem rég beszéltünk arról, hogy Ninhurságnak mennyi neve van. Találtam egy írást itt, a legutolsó a lap alján, az a címe, hogy "Az ég királynője". Ebben le vannak írva azoknak a nevei és az, hogy kiknek a vallásához tartoznak, amelyek mind őt személyesítik meg. Nálunk, keresztényeknél ő Szűzmária, Jézus édesanyja:

Itt a link, ha elolvasnád:

Katt ide!

Ez Ninhursag:
Katt ide!

Katt ide!

Ő pedig a mi égi királynőnk Sopronban a volt pálos szerzetesek templomán:
Katt ide!

"A keresztény katolicizmus is megtartotta a régi szimbolizmust, a régi -sumír - formát, hiszen Mária mindenütt a ,,felkelő félholdon" áll. Az imádkozó hívő már nem tudja, hogy miért. De megint azt írom: Jól van ez így, hiszen Szűz Mária a testet öltött ,,Innana".
Vissza az elejére
Roland
p febr 08 2013, 02:47
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Megnéztem. Ninhurság, Inanna, Mámi ... ezek szerint ugyanaz.
A babiloni Istár, a föníciai Astarte (A Bibliában Astaroth) -- és talán még a római Vénusz is ... aki a görögöknél Afrodité. Hmmmm....akkor tényleg sok neve volt, de ez mind-mind Ninhurságot jelenti. Aki anunnaki, földönkívüli .....Anu király lánya volt, azt írtad.

Na, ezt is megtudtam!
Sokat tudtam már eddig is, de ezt még nem tudtam!
Mármint azt, hogy mindenki Ninhurszag volt .... De, tényleg! Mámi-t is ismertem, tudtam, hogy részt vett az ember teremtésében -- de azt nem tudtam, hogy ő is = Ninhurszag (Ninhurság).

A linkedben ott van a a "Bábeli torony" is (lejjebb), amely egy zikkurat volt, a kép szerint.
Nos, ez is valóságos épület volt. Ma is megvan az alapja. De csak az alapja. Magából a toronyból semmi nincsen meg, az teljesen le van rombolva.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Most már további unalmas információkkal nem fárasztalak Szofi! Mert látom, hogy ismered a manicheizmust is!
De azért, érdekes dolgokat, azokat megpróbálok írni még!
Mondom, én (is) imádom ezt a témát!
Nos, szóval, én a "Tiltott hit" c. könyvben olvastam a gnosztikusokról; köztük Maniról és a manicheizmusról. Az i. sz. 200-as években élt Mani, és az Isten által megígért Szentléleknek tartotta magát! De hogy ezt ma már milyen kevesen tudják! Pár száz év múlva a vallása megszűnt. Azokon a területeken, ahol eleinte zoroasztrizmus volt, aztán ez a manicheizmus, később a mohamedán vallás terjedt el, a 600-as években. És ez kiszorította Mani vallását.

Szóval miután Mani a 200-as években tevékenykedett, megszűnt a Pártus Birodalom, olyan 300. körül. Utána a Szasszanida (újperzsa) birodalom következett -- az arab hódításig. A perzsa birodalomnak a Szasszanida dinasztiája. De hogy mi az igazán új újperzsa .... hát, még 1935-ben is Iránt Perzsiának hívták; ekkor változott Iránra a neve.
Engem az a korszak már nem nagyon érdekel, amikor az arabok meghódították ezt a területet, és ők voltak itt, sőt, hatalmas területen egész Észak-Afrikában ... még Spanyolországban is. Az arabokat nem nagyon kedvelem.
Pedig Mohamed is nagy vallásalapító volt! De volt aki egyenesen az antikrisztusnak tartotta őt .... pedig az ő működése és tevékenysége is Gábriel arkangyal kezdeményezésére indult el ! Mint Jézusé! Úgyhogy, rossznak én semmiképpen sem tartanám Mohamedet.
Aztán később meg a törökök voltak ezen a területen (jól ismerem a világtörténelmet). Gábrielnek még egy nagy tette volt, amikor az 1400-as években Etiópiában -- ahol Akszúm városában őrizték a Frigyládát --, Lalibela királyt elvitte az "Égi Jeruzsálem"-be, amiről a Jelenések könyve is ír. Nem tudom, hogy ez hol van, talán a Plejádokon.
Utána visszavitte Etiópiába -- az Akszúmi királyságba -- Lalibelát, és azt mondta neki, hogy építsen földbe mélyesztett, nagy sziklatemplomokat. És Lalibela fel is építtette a sziklatemplomot, de állítólag a földönkívüliek (angyalok) is segítettek neki ebben -- mert olyan technológiákat használt amelyek abban az időben még nem álltak rendelkezésre a Földön ..... nem voltak feltalálva!
[ Módosítva sze febr 13 2013, 05:28 ]
Vissza az elejére
Roland
p febr 08 2013, 08:26
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Írok egy kicsit magamról, hogy én mit tartok fontosnak.
Én nem vagyok hindu -- mint ezt Szturmanszkiev mondta ... A Mahabharátát nagyra tartom, nagyon hosszú, nagy mű, de nem érdekel igazán ....
A Rámajána, a Védák.. még kevésbé.
Kedvencem az igazmondás, és az őszinteség; azonkívül az Út és Erény a taoizmusból. De nem vagyok egy utálatos, undorító, hatalomra vágyó valaki!

Végig kell menni az embernek az úton, az útján, az életútján.
A Hatalmas ("Háromszor Hatalmas", vagy "Háromszor Magasztos") Hermész Triszmegisztoszt, azaz Thoth-ot viszont kedvelem nagyon. De ezt már tudod! Ő papként beleszeretett a (világi) királylányba, az Atlantiszi király lányába (Kronoszéba). De papok nem nősülhetnek, és nem nősülhettek akkor sem, ezért Kronosz király nem egyezett bele a házasságba... és száműzte Thotot más kontinensre. Itt (Egyiptpmban) jóval később, mégis megnősült Thot -- az Alsó-Egyiptomi király lányát vette el. I. e. 3150. körül. (Ez az Arvisurában is benne van.) De alighogy ez megtörtént, jött Enlil és Enki Sumériából -- Mezopotámiából -- és elűzte Thotot maja-földre, Közép-Amerikába... (i. e. 3114.) ..... :(( Szóval, nagyon szerencsétlen volt a házasodás terén ez a Thot ....
De hát, ez van ... Nincs mit tenni. :( Lényeg az, hogy amúgy nagy ember volt. Ezért ő a példaképem. (A "bölcsesség istene, véd-istene".)

Az őszinteség a kedvencem, hazudni nem szoktam, nem szeretek.
Sokan azt mondják, túl őszinte vagyok, túllépve minden határon...-- és ez unalmas, nem jó, stb. ... és ezért nem szeretnek .... :///

Vissza az elejére
Roland
p febr 08 2013, 08:31
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Jelentős erényekkel szeretnék rendelkezni -- a legtöbb már meg is van -- mint a mesebeli királyfi, aki fehér lovon jön ...
Ez azért van, mert csodálatos lányokkal, nőkkel találkoztam az életem folyamán, és némelyik nagy hatást tett rám.
Volt az indiai Asóka király -- és hozzá kapcsolódóan, ma is van az indiai zászlóban egy jelkép, amelyhez fontos erények tartoznak.
India zászlajában is benne van, a korábban ott lévő rokka helyén { az is jó volt ! } -- a tankerék, a Dharmacsakra. Másik neve "Asóka csakrája".


Az erények a következők:

1. Szeretet.
2. Bátorság.
3. Türelem.
4. Békesség.
5. Kedvesség.
6. Jóság.
7. Hűség.
8. Gyengédség.
9. Önkontrollálás.
10. Önzetlenség. ( !! )
11. Önfeláldozás.
12. Igazmondás.
13. Igazság.
14. Irgalom.
15. Könyörületesség.
16. Alázatosság.
17. Empátia.
18. Szimpátia.
19. Isteni tudás.
20. Isteni akarat.
21. Isteni morál.
22. Áhítatos istenfélelem.
24. Isten jóságába vetett remény / bizalom / hit.

********************************************************************************************************************************[ Módosítva p febr 08 2013, 08:59 ]
Vissza az elejére
Szofi
szo febr 09 2013, 02:06
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Azért az óind vallás hatással van rád, látom. A szanszkrit irodalom tanulmányozása nem egy élvezet még akkor sem, ha le van fordítva, mert szörnyű a nyelvezete. Európai fülnek szabályos kín. Arról nem is beszélve, hogy van olyan mű, ami 100 000 versszakból áll...

Abban tényleg igaza van a kritikusaidnak, hogy az embernek nem nagyon szabad kitárulkozni. Kell egy kis titok egy kis homály, ahova az új ismerőseid beleképzelhetnek rólad valamit. Így lehetsz a szemükben tökéletes.

Arra azért kiváncsi lennék, hogy vajon ki lehet ez a Gábriel, aki történelmi fordulópontoknál megjelenik és beavatkozik. Nem csak a keresztényeknél, hanem a muszlim vallás születésénél is, meg a mormonok vallásánál is és más, ma még nem elterjedt vallásoknál is. Igaz, a mormonok Moroninak hívták, de az alakját úgy írják le, mint mások Gábrielt.

Vissza az elejére
Szofi
szo febr 09 2013, 02:40
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
lklkéjkl
Vissza az elejére
Roland
szo febr 09 2013, 08:51
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Gábriel Istennek az egyik főangyala.
3 főangyala van Istennek: Mikháel, Gábriel, Rafael. ( + még Uriel is -- ha Atlantisz angyalait nézzük.)

Igen, talán Moroni is ő volt....
De az a 3 eset, amelyet én említettem: Szűz Mária/Jézus, Mohamed és Lalibela király esetében -- biztos.

A Hősök terén Budapesten is látható Gábor arkangyal! Azon a magas oszlopon! Csak olyan magasan van, hogy nem látszik így, de nézd meg a Wikipédiában van ott róla egy nagyon jó fotó... nagyítsd is ki!
A magyar Szent Koronát tartja a kezében a fényképen.[ Módosítva k febr 12 2013, 10:50 ]
Vissza az elejére
Roland
szo febr 09 2013, 09:16
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Szofi írta ...

lklkéjkllájk !

Jól van; nem fedem fel magamat! De akkora hatással voltál rám Szofi, hogy muszáj volt írnom magamról. (akkor is ha te nem írtál magadról - nem baj!)
Tegnap is írtam levelet egy privátot... (akkora badarságokat írtam benne...!) Remélem, olvastad! Most 1-2 napot pihenek is, mert föl kell dolgoznom ezt a sok információt, amit írtál mostanában!

Nem akarok én tökéletesnek látszani, nem is vagyok az.. bár egyre jobb vagyok!
De kitárulkozásról szó sincsen!
Az őszinteséget úgy értettem: Nincsenek titkolni valóim, bármit elmondanék (magamról) --- de nem sok a kedvem hozzá. :// (annyi rossz dolog történt már velem!) :///

Tegnap mámorosan jó hangulatban voltam - mint aki berúgott! Pedig nem is ittam! (Ennyit azért elmondok...)


[ Módosítva sze febr 13 2013, 05:06 ]
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System