:: Fórumok :: Sewaja ezoterikus fórum :: Egyéb, beszélgetések
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Egyéb, beszélgetések, más témák
Oldal:   <<      
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Roland
szo febr 16 2013, 09:18
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Engem nem lehet elkeseríteni Szofi, én egy keserű ember vagyok, amúgy is!

Nekem végülis mindegy, hogy Mithras-e a "király", vagy Jézus..! *--*

Én azt fogadom el, ami van. "Ez van, ezt kell szeretni" -- ez a jelmondatom!
A gnosztikusokat nem nagyon kedvelem, (írtam már), mert az "evilági" dolgok élvezetére bíztatják a keresztényeket. Hát némelyikre 'szegénykére' rá is férne tényleg.. egy kis élvezet... :/ De ami engem illet, én már "élvezkedtem" épp eleget az életben! Ettől már csak akkor élvezhetném jobban, ezt az egészet, ha alkoholizálnék, cigarettáznék, meg kábítószereznék.. :// 15 éves korom óta, kb.. ezt tehetném már.. :/// De akkor meghalnék 40 évesen -és már így is 36 éves vagyok! Hosszú életű szeretnék lenni.
Én nem vagyok amúgy szerencsére sem impotens, se (ál)szemérmes se prűd se sznob se semmi! Semmi ilyesmi!
:-(( Ez jó így!

Mithrász a zoroasztriánus valláshoz köthető, a perzsáknál volt - óperzsáknál -- és ezért mondják róla, szerintem, hogy i.e. 600. körül élt ... De ezt mondják magára Zarathusztrára is! Hogy i.e. 600. -- 500. körül élt. VISZONT: más vélemény szerint i.e. 1200. körül élt! Zarathusztra! Úgyhogy, Mithrász is élhetett nyugodtan i.e. 1500. körül, én elhiszem! Ezt a témát te kutattad, te vagy a szakértője, te tudod.


De ez még így is semmi .... Mert te nem tudod azt (biztos), hogy ehhez képest Jézus Krisztus mikor élt már! A keresztény hit tanítása szerint: már "örök időktől fogva" létezett! Vagyis gyakorlatilag az Istennel egyidős! Az "Idők kezdetén", legelején született. Még akkor is ha Jézus = Satanael, mint azt tavaly írtam. (valamelyik cikknél.) Mert az Úr Istennek szerintem ez az egy fia volt. Satan-el, Satanael.
A Bogumilok azt tanították (gnosztikusok), hogy 2 fia volt, Mika-el (Mihály) és Satan-el .. de szerintem Mika-el nem a fia, csak egy teremtmény. (egy angyal). Persze az Istenhez tartozik, az Isten angyala, de nem a fia. Mert Istennek "Egyszülött Fia" va, és az pedig Jézus Krisztus! Élt ő már nagyon régen lélekben -- csak az i. sz. 1. században öltött testet, és akkor született ide a Földre "le".
Ezt a templomokban rengetegszer elmondják, meg hittan.órákon is tanítják, az iskolákban, mert most már van kötelező hittan, hit és erkölcstan! Vagy lesz, a közeli jövőben! Bár énszerintem nem arról van szó, hogy a gyerekek nem tudják, nem érzik, hogy mi a helyes erkölcs.. csak hogy úgy mondjam, sokszor "csesznek betartani"... Márpedig minden szabály csak annyit ér, amennyit betartanak belőle. Szerintem nem lehet a gyerekekre "ráerőszakolni" a "kötelező erkölcsi szabályok betartását" -- mert magasról le fogják sz*rni. Vagyis annál jobban megszegik. Tojnak rá, azt mondván, hogy 'nincs jelentősége'! A gyerekek még elég fegyelmezetlenek - meg minden. Persze ez a helyzet javulhat is, a jövőben!
Ezek a dolgok maguktól alakulnak ki, nem érdemes az iskolában tanítani őket. Amikor én jártam ált.iskolába, akkor se volt se hittan, se erkölcstan... (Én mondjuk, jártam külön-hittanra -- fél évig... De 2 évig kell oda járni: 3.-ban és 7.-ben.) Én autodidakta, önképző módon szereztem meg a tudást. Nem mindet az iskolában. Úgyhogy sok olyan dolgot is tudok, amit ott nem is tanítanak!

[ Módosítva p márc 15 2013, 04:42 ]
Vissza az elejére
Roland
szo febr 16 2013, 09:53
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Ezt a Markion-t jó hogy mondod ..... mert még nem hallottam róla. (De van egy Márk nevezetű evangélista!)
Lukácsot nem ismerem nagyon.
Mátét ismerem! Ő egy "Lévi" nevű vámos volt (adóbeszedő), mindenki utálta.. mint az összes adószedőt általában.. :-(( :((( Ugyanis több adót szedtek be, mint amennyit szabad lett volna, és maguknak is tettek el belőle. (Abból éltek.)
Viszont aztán Máté magától szent lett! És meglátta ezt benne Jézus, amikor találkozott vele -- és elhívta magával.
Erről biztosan nem is hallottál! (engem az ilyen dolgok is érdekelnek!)
A szabadkőművesek, egyébként a rituáléik során használják a Jézus Krisztus nevét. Benne van a rituáléik szövegében. De mégse keresztények. Bizonyára így "kihasználják" -- vagy hogy mondjam -- Jézust, vagy nem tudom ... Nem tartozok közéjük, régebben titkos volt, hogy kik a tagjaik. Ez volt a 'szabadkőművesek titka'. Aki a titkot elárulta -- elmondta a külvilágnak a szabadkőművesek nevét -- azt MEGÖLTÉK! (Ma már csak kiközösítik, kizárják.)

Szerintem igaz az amit a gnosztikusok, meg a szabadkőművesek tudnak Igaz tudás és ismeret!
De nem szeretnék belépni közéjük, mégsem.

Te foglalkozhatsz nyugodtan velük mert nem hinném hogy ártana neked! Én is szoktam, néha. De én pl. Énoch helyett Thot-ot szeretem inkább.
Szerintem a Nagy Piramist Gízában, meg mellette a Szfinxet, azt is ő építtette. (Thoth). Ugyanis Thoth nem halt meg, ma is él, a szelleme legalábbis, és kapcsolatba lépett Drunvalo Melchizedekkel. És ezt mondta neki: "A Nagy Piramist pedig ÉN ÉPÍTTETTEM, NEM PEDIG KHEOPSZ". *---*
-|||- (forrás: Drunvalo Melchizedek: Az Élet virágának ősi titka.) Ám, ha te úgy tudod, hogy Énoch építette -- hát tudja a csuda, lehet hogy ő is benne volt! (Ezt csak a beavatottak tudják, szerintem.)

Így tovább Szofi, én arra bíztatlak, hogy foglalkozzál a témával továbbra is, mert én is ezt tettem és a hasznomra volt! Jobban megismertem a világot - és így nyugodtabb és magabiztosabb lettem. Meg lehet lenni ennélkül is; mondjuk .. -- de ma is válhat valaki "halhatatlan mesterré", szerintem .. és ez nem hinném hogy rossz dolog lenne, pláne, ha valaki a "jók oldalán" áll. Te meg ott állsz, a jók oldalán, látom én, mert a kis avatár-képecskéden is egy fehér ruhás (és szép) nő van! Tehát, egy jó ember!

Egyszer nekem volt egy Maria Gordejeva nevű, orosz balett -táncos ismerősöm, aki Dániában élt. A világhírű szentpétervári orosz Állami Balett tagja volt! És ő azt mondta Maria Kirilenkóra, a teniszezőre, hogy "ő egy JÓ." Olyan kedves és aranyos volt ez! Én is imádom Maria Kirilenko-t!


[ Módosítva sze febr 20 2013, 12:30 ]
Vissza az elejére
Roland
p márc 15 2013, 04:27
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Szofi írta ...

Roland írta ...

Másik, kedvelt témám a Nemezis / Nibiru.

A Nemezis, vagy sumérok által adott nevén Nibiru bolygó a Nap körül kering (állí­tólag), és manapság elég közismert lett.

A másik weboldalon a nagy csillagászati ismeretekkel rendelkező samsung (Martina) nevű taggal vitáztam sokat róla, hogy bolygó-e a Nibiru, vagy csillag. És hogy mesterséges égitest-e.
Nos, szerintem egy önhőtermelő BOLYGÓ. Saját hője van. Hogy még ma is élnek-e rajta intelligens lények -- az anunnakik -- azt én nem tudom bizonyosra megmondani, de régen éltek, a régi időkben -- az biztos !!!! Elég, ha annyit mondok: Enki, Enlil, Istár.... Ninhursag, Anu, Marduk....stb. .....
Szóval bolygó, ez a Nibiru / Nemezis, hisz X. Planet-nek is hí­vják..... vagyis, 10. bolygónak. Vannak holdjai is.

Másképpen kering a Nap körül, mint a többi 9 bolygó. Ezért 3660 évenként a Naprendszer belső részeibe ér. Elhalad a Jupiter és a Mars pályája közt. (A Nibiru egyébként nagyobb, mint a Naprendszer legnagyobb bolygója, a Jupiter... -- kb. 3×akkora.)
Legutóbb, i. e. 600. körül járt itt, a közelünkben a Nibiru.
Ekkor sok anunnaki távozott el a Földről oda.
Ugyanis a királyuk, Anu azt mondta: ha nem jár sikerrel az arany kitermelése a Földön, akkor ők tömegesen fogják elhagyni bolygónkat. Aranyat bányásztak itt; mely a Nibiru légkörének a javí­tásához kellett nekik, és az űrháborúikhoz, a fegyvereikhez (technológiailag.)
Eleinte Afrikában bányászták az aranyat, majd később, i. e. 3500 körül Dél--Amerikában is nyitottak bányákat.
Először i. e. 450 000-ben jöttek a Földre, Enki vezetésével. Ekkor persze még a Földön az ősemberek éltek, de a tudós Enki és az orvos Ninhurszag, aki nő volt -- megalkották, "megteremtették" a Homo Sapienset, a magasabb szellemiségű emberfajtát.
Később Enlil vette át a Földön a hatalmat az emberiség felett.
A Ví­zözönkor (i. e. 11 500. körül vagy 9500. körül) Enki megbí­zta Noét (Utnapistimet), hogy épí­tsen egy nagy bárkát, melyen családjával megmenekülhet (+ állatokkal) a ví­zözönkor bekövetkező biztos halál, pusztulás, megfulladás elől.
Enlil pedig esküvel fogadtatta meg az anunnakikkal, hogy nem fogják segí­teni az embereket a Ví­zözön idején -- hanem hagyják őket meghalni, kipusztulni. És ez í­gy is lett.

A Ví­zözönkor eltűntek a Föld szí­néről az óriások, akik az ember és az anunnakik kereszteződése révén jöttek létre. Ezenkí­vül, elsüllyedt Atlantisz kontinense (annak utolsó szárazföldi darabja, szigete, Poszeí­dia.)
A Nibiruról szóló internetes felületek elcsendesedtek, mert nem jött meg a Nibiru a kijelölt időszakra. Miért nem? Egyáltalán nem biztos, hogy azért nem, mert nem létezik.

A sumér agyagtáblákat lefordító tudósok - nem csak Sitchin, pl. a tekintélyes és szintén zsidó tudós, Samule Kramer - mind beszélnek arról a bolygóról, amely csak időszakonként lép be a Naprendszerbe és ott átrendezi az élővilágot.

Az hogy nem jött, sőt, még csak nem is közelít, valószínűleg azzal a csaknem 300 éves csalással magyarázható, amely már valahol a bibliai időkben megtörtént, mert a görög nyelvű Biblia és a latin nyelvű (Vulgata) között kimutatható.

Ezt a 300 évet aztán a Gergely naptár megalkotásakor, majd a különböző vallások időszámításának szinkronizálásánál tüntették el. Én mindig kételkedtem abban, hogy ezt meg tudták tenni, mert arra gondoltam, hogy a csillagászatban bizonyára vannak olyan rendszerek, amelyek ezt kizárják.

Viszont ebből az előadásból, amit Papp Gábortól hallottam, az derült ki, hogy a csillagászok is cinkosok az egyház eme nagy művében.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Nibiru létezhet, mint oly sok minden más, ami az első írásos emlékeinkben a mezopotámiai kultúrából fennmaradt.

Itt a videó Papp Gáborral:

http://youtu.be/66ZD8G6r9nI


Itt ami tőlem van idézve, abban a részben mindenféle betűhibák vannak -- de azt a gép csinálta, nem én!
Már kijavítottam az eredeti írásomban őket.
(Csak az így idézett részbe az 1. oldalon már utólag nem lehetett belejavítani, úgyhogy ez így maradt...) :(([ Módosítva p márc 15 2013, 04:54 ]
Vissza az elejére
Roland
p márc 15 2013, 04:41
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Ja, és, 3-szor akkora a Nibiru, mint a Jupiter. Nem 2-szer, mint ahogy az 1. oldalon az idézett részben írva van.
(Azóta már ezt is megtudtam.)
(Mert: a Jupiter 11× akkora mint a Föld, a Nibiru pedig kb. 36-szor nagyobb a Földnél.)[ Módosítva p márc 15 2013, 04:51 ]
Vissza az elejére
Szofi
v nov 10 2013, 12:49
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Ezt a két szakvéleményt amit egy perui gyűjtő rendelt meg, ide másolom be Szturminak az icai kövekről:

Az első szakvélemény 1967-ből származik, és a Mauricio Hochshild Bányatársaság állíttatta ki Limában. Dr. Eric Wolf jegyezte a következő laboratóriumi eredményt:

„Kétségtelenül természetes kőről van szó, amelyet a folyó görgetett ki. Petrolkémiailag andezitnek lehet minősíteni. A konkrét esetben kimutatható a szericit, amely finom szemű tömött muszkovit változat, és a földpátok átalakulásából keletkezett. A kőzet fajsúlya az átalakulás során megnő, és felülete megmunkálásra alkalmas lesz. Ezt a régi művészek gyakran használták. Ezt a szakvéleményt a Technikai Főiskola is megerősítette.

Megállapításom szerint ezeket a köveket finom, természetes oxidréteg fedi, s ez belepi a bevésett mintázatok réseit is. Ez a körülmény lehetővé teszi a kő korának becslését is. A gravírozás vonalvezetésében semmilyen figyelemre méltó szabálytalanság nem állapítható meg, amiből azt a következtetést lehet levonni, hogy a vésést a jelenlegi lelőhelytől nem messze végezhették el.

Lima, 1967. június 8.”

Dr. Cabrera (a gyűjtő) felkereste a Facultad de Minas szakértőjét. A szakvéleményt Fernando de las Casas y César Sotillo mérnök a fakultás nevében írta alá:

„Mindegyik kő erősen karbonizált andezit, erre egyértelműen következtetni lehet a színéből és a felületi rétegből. A kövek olyan rétegekből származnak, amelyek paleovulkanikus eredetűek, s e zóna tipikus mezozoikumának felelnek meg. A különféle környezeti hatások megváltoztatták a kövek felületét, a földpátból arcilla keletkezett. Ezzel meggyengült a külső keménységi fok, és lágyabb héj képződött a kemény belső rész körül. A külső keménység átlaga megfelel a Mohn-skála 3-as fokának, a kő belseje azonban eléri e skála 4,5 fokát is. A köveket gyakorlatilag minden keményebb anyaggal meg lehet karcolni, mint például csont, kagyló, obszidián, valamint minden, a spanyol hódítás előtti korból származó fémeszköz.”

Persze vannak hamisítványok is, de az már egy jó nagyítóval is kiszűrhető, mert a véseteken az oxidációs bevonat eltér.
Vissza az elejére
Oldal:   <<       

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System