:: Fórumok :: Földönkí­vüliek, idegen világok :: Beszéljünk a Marsról

<< Előző téma | Következő téma >>
Téveszmék a Marsról...? az 1962 Marsraszállás
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
horpad
sze okt 24 2012, 10:29
horpad

Regisztrált tag #120
Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06
Üzenetek: 808

Kirobbanó siker Gyomaendrődön… ... Katt ide! (...miről maradtam le!) en

…és innét kellett megtudnom, hogy már a Curiosity feje fölött is ott röpködnek ezek a izék…

Vissza az elejére
nordi
sze okt 24 2012, 12:27
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
Hát ez semmi , a Galaktikus Konföderáció arhivumából szereztem egy képet amely választ ad arra ,hogy miért nem látják az idegeneket a roverek :

Miért nem jársz gyakraban Gyomaendrödre ? Most megláthattad volna milyen az igazi Marskutatás

[ Módosítva sze okt 24 2012, 12:41 ]
Vissza az elejére
horpad
sze okt 31 2012, 02:47
horpad

Regisztrált tag #120

Igazán kár, hogy a gyomaendrődiek ezt a képet még nem láthatták…. De le merném fogadni, hogy a legközelebbi előadáson már szerepelni fog, mint a nasa hazugságok legfőbb bizonyí­téka.
Mert a marsi égbolt sol 49-en valóban kékes árnyalatot mutatott … alkonyatkor…
Ráadásul a szí­nek valóságát a bal kamera felvétele is megerősí­ti. Katt ide!

De pusztán emiatt nem vettem volna elő ezt a fotót, ha a képen nem jelenne meg ismét az a repülő micsoda.
….és ezzel most azt hiszem igen nagy szolgálatot tettem Aranylacinak.

(A baj csak az, hogy a többi felvételen is megjelenik… ... í‰s mindig azonos távolságra a kép széleitől.
- Ugyanis nem más, mint apró porszem, szennyeződés a kamera védőüvegén…)

Vissza az elejére
Solyom
sze okt 31 2012, 08:48
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
A Fehér ház tagadja, hogy a CIA korábban teleportálta volna Obamát a Marsra!

angolul olvasható:

Katt ide!

vagy a gépi magyar fordí­tással:

Katt ide!

és itt is:

Katt ide!

és azoknak akik nem tudnak angolul:

Katt ide!

[ Módosítva sze okt 31 2012, 08:49 ]
Vissza az elejére
horpad
szo nov 10 2012, 01:44
horpad

Regisztrált tag #120

Hát ez meg mi a jófene lehet? … … a legutolsó képcsomagban találtam, 2012 szeptember 4.-én készült.
Sem a funkciójára, sem a szimbolikus jelentésére (mert nyilván az is van neki) nem vagyok képes rájönni.
A rejtélyt csak fokozza, hogy a szerencsétlenül járt orosz Mars6 szonda innét alig 130 km-re fogott talajt…
- Netán ide kellett volna érkeznie?
Nagyon tudnék örülni, ha valaki Joseph P. Skipper taní­tványai közül erre járna, és segí­tene kibogozni a szálakat.
De a kutatáshoz jobb ha ezt a képet használja. Katt ide!

Vissza az elejére
yup
h nov 12 2012, 08:28
Regisztrált tag #409
Regisztrált: v febr 05 2012, 09:25
Üzenetek: 139
Ne okozzon lelkiválságot ez a geológiai alakzat, Horpad.

Szerintem ez egyike a már korábban emlí­tett iszapvulkánjaidnak, csak szétroncsolódott formában.
Véleményem szerint elég jól kivehető a csaknem köralakú, nyilván kismagasságú peremgyűrű, amelyen belül afelszí­nre került anyag megszilárdult, majd idővel az alvilági erők okozta pöfögés következtében megrepedezett, és feltüremkedett, aztán kettétört. Ez a fura törésvonal látható középen, ahol afféle diagonális gerincként emelkedett meg a felszí­n, de nem folytonosan, hanem szintén eltörve. Ezen a törésen keresztül ömlött be a környékről valami trutyi, és töltötte fel részlegesen az iszapvulkán mélyedését. Ez elég jól látszik a legnagyobb felbontású képen. A fehér kontúrnak látszó valami szerintem egyszerűen sókirakódás, amely a felszí­ni kéreg megemelkedése során létrejött nagy repedéseken keresztül történt köpöfögések, esetleg kisebb kiönlések után maradt. Ezek a világos felszí­ni részek magasabban vannak, mint a sötétebb, elöntött területek. Mellesleg ezeken a sókirakódásos részeken remekül látszanak a felszí­ni repedések hálózatai: teljesen ilyenek a szikes talajok repedésmintázatai nagy kiszáradások esetén.

[ Módosítva h nov 12 2012, 08:28 ]
Vissza az elejére
horpad
k nov 13 2012, 01:38
horpad

Regisztrált tag #120

Köszönöm Yup, hogy ennyire igyekszel megszabadí­tani engem a kétségeimtől.
De többé-kevésbé én is képben vagyok, hidd el…
Ezzel a felvezetéssel és hangvitellel elsősorban az ufórajongóknak szerettem volna a kedvében járni…
Titokban még azt is reméltem, hogy valaki majd beazonosí­tja az aranylemezek egyik szimbólumával…
Nem az a gond, hogy le akartad lőni a poént, hanem az, hogy vaktölténnyel próbálkoztál. en
- Ugyanis teljesen rossz irányba indult el az elemzésed..: Ebben a régióban a sár és iszapvulkánokat még hí­rből sem ismerik. Ráadásul akkora méretben, mint ez az objektum, az egész Marson nem lehet találni belőlük egyet sem. (Ott van a lépték a jobb felső sarokban.) Közel egy nagyságrenddel kisebbek ennél…
Reményeim szerint a közeljövőben el fog készülni a sztereó párja, és akkor 3d-ben számodra is minden egyértelműbbé válik.

[ Módosítva k nov 13 2012, 07:50 ]
Vissza az elejére
horpad
sze nov 14 2012, 01:10
horpad

Regisztrált tag #120
… akkor most a lényeg röviden és tömören …

- Az árkokat és hasadékokat tökéletesen felismerted… Továbbá azt is, hogy ezeket valamilyen hí­g, folyékony trutyi töltötte fel, ami a későbbiek során megszilárdult, … - a többit viszont el kell felejteni…
Szó sincs semmiféle ví­zről, sárról, iszapról, sókiválásról… Amit a képen látunk, az nem más, mint ásványi sóolvadék.

A vulkáni bazalt csak 1000°C környékén hajlandó megolvadni, de a szervetlen sók már párszáz fokon megteszik ezt a szivességet.
Nem véletlen, hogy nasáék is kloridban gazdag terepet (Chloride-Rich Terrain) emlí­tenek.
Szerintem a Marson a kezdeti időkben minden feltétel adott volt ahhoz, hogy ilyenek mint aluminiumklorid, vasklorid vagy akár más egyéb sók is koncentrálódjanak.
De ha ezek nem nyerték el a tetszésedet, itt válaszhatsz magadnak másik kedvencet is…
Sófürdők sóinak olvadáspontja : Katt ide!
Szóval ez a valóság, Yup … fogadd el …

[ Módosítva sze nov 14 2012, 01:11 ]
Vissza az elejére
horpad
p nov 23 2012, 01:36
horpad

Regisztrált tag #120

Szomorúan látom, hogy a "másik" fórum lelkes kutatói teljes letargiába estek…
- Talán ez a friss felvétel felvillanyozza őket egy kicsit.
A legújabb közelkép az Inca City-ről Katt ide! 2012 szeptember 26.
Itt is megkezdődött a tavasz…..

Vissza az elejére
horpad
szo dec 01 2012, 01:38
horpad

Regisztrált tag #120

… csak azért, hogy teljes legyen a kép és persze ez az oldal is :
Katt ide! vagy Katt ide!

A Hirise a következő fordulóban még aznap készí­tett egy másik fotót is Inca City szép városáról…

Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF