Kezdőlap Fórum Kezdölap 2014 Epsion Tájékoztató A Mars titkai Zene |
:: Fórumok :: Földönkívüliek, idegen világok :: Beszéljünk a Marsról |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
Téveszmék a Marsról...? az 1962 Marsraszállás |
Oldal: << >> | |
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
|
Szerző | Üzenet | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | Kirobbanó siker Gyomaendrődön… ... Katt ide! (...miről maradtam le!) en …és innét kellett megtudnom, hogy már a Curiosity feje fölött is ott röpködnek ezek a izék… | ||
Vissza az elejére | | ||
nordi |
| ||
a ' r e b e l l i s Regisztrált tag #4 Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14Üzenetek: 960 | Hát ez semmi , a Galaktikus Konföderáció arhivumából szereztem egy képet amely választ ad arra ,hogy miért nem látják az idegeneket a roverek : Miért nem jársz gyakraban Gyomaendrödre ? Most megláthattad volna milyen az igazi Marskutatás [ Módosítva sze okt 24 2012, 12:41 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | Igazán kár, hogy a gyomaendrődiek ezt a képet még nem láthatták…. De le merném fogadni, hogy a legközelebbi előadáson már szerepelni fog, mint a nasa hazugságok legfőbb bizonyítéka. Mert a marsi égbolt sol 49-en valóban kékes árnyalatot mutatott … alkonyatkor… Ráadásul a színek valóságát a bal kamera felvétele is megerősíti. Katt ide! De pusztán emiatt nem vettem volna elő ezt a fotót, ha a képen nem jelenne meg ismét az a repülő micsoda. ….és ezzel most azt hiszem igen nagy szolgálatot tettem Aranylacinak. (A baj csak az, hogy a többi felvételen is megjelenik… ... í‰s mindig azonos távolságra a kép széleitől. - Ugyanis nem más, mint apró porszem, szennyeződés a kamera védőüvegén…) | ||
Vissza az elejére | | ||
Solyom |
| ||
Regisztrált tag #67 Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34Üzenetek: 3096 | A Fehér ház tagadja, hogy a CIA korábban teleportálta volna Obamát a Marsra! angolul olvasható: Katt ide! vagy a gépi magyar fordítással: Katt ide! és itt is: Katt ide! és azoknak akik nem tudnak angolul: Katt ide! [ Módosítva sze okt 31 2012, 08:49 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | Hát ez meg mi a jófene lehet? … … a legutolsó képcsomagban találtam, 2012 szeptember 4.-én készült. Sem a funkciójára, sem a szimbolikus jelentésére (mert nyilván az is van neki) nem vagyok képes rájönni. A rejtélyt csak fokozza, hogy a szerencsétlenül járt orosz Mars6 szonda innét alig 130 km-re fogott talajt… - Netán ide kellett volna érkeznie? Nagyon tudnék örülni, ha valaki Joseph P. Skipper tanítványai közül erre járna, és segítene kibogozni a szálakat. De a kutatáshoz jobb ha ezt a képet használja. Katt ide! | ||
Vissza az elejére | | ||
yup |
| ||
Regisztrált tag #409 Regisztrált: v febr 05 2012, 09:25Üzenetek: 139 | Ne okozzon lelkiválságot ez a geológiai alakzat, Horpad. Szerintem ez egyike a már korábban említett iszapvulkánjaidnak, csak szétroncsolódott formában. Véleményem szerint elég jól kivehető a csaknem köralakú, nyilván kismagasságú peremgyűrű, amelyen belül afelszínre került anyag megszilárdult, majd idővel az alvilági erők okozta pöfögés következtében megrepedezett, és feltüremkedett, aztán kettétört. Ez a fura törésvonal látható középen, ahol afféle diagonális gerincként emelkedett meg a felszín, de nem folytonosan, hanem szintén eltörve. Ezen a törésen keresztül ömlött be a környékről valami trutyi, és töltötte fel részlegesen az iszapvulkán mélyedését. Ez elég jól látszik a legnagyobb felbontású képen. A fehér kontúrnak látszó valami szerintem egyszerűen sókirakódás, amely a felszíni kéreg megemelkedése során létrejött nagy repedéseken keresztül történt köpöfögések, esetleg kisebb kiönlések után maradt. Ezek a világos felszíni részek magasabban vannak, mint a sötétebb, elöntött területek. Mellesleg ezeken a sókirakódásos részeken remekül látszanak a felszíni repedések hálózatai: teljesen ilyenek a szikes talajok repedésmintázatai nagy kiszáradások esetén. [ Módosítva h nov 12 2012, 08:28 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | Köszönöm Yup, hogy ennyire igyekszel megszabadítani engem a kétségeimtől. De többé-kevésbé én is képben vagyok, hidd el… Ezzel a felvezetéssel és hangvitellel elsősorban az ufórajongóknak szerettem volna a kedvében járni… Titokban még azt is reméltem, hogy valaki majd beazonosítja az aranylemezek egyik szimbólumával… Nem az a gond, hogy le akartad lőni a poént, hanem az, hogy vaktölténnyel próbálkoztál. en - Ugyanis teljesen rossz irányba indult el az elemzésed..: Ebben a régióban a sár és iszapvulkánokat még hírből sem ismerik. Ráadásul akkora méretben, mint ez az objektum, az egész Marson nem lehet találni belőlük egyet sem. (Ott van a lépték a jobb felső sarokban.) Közel egy nagyságrenddel kisebbek ennél… Reményeim szerint a közeljövőben el fog készülni a sztereó párja, és akkor 3d-ben számodra is minden egyértelműbbé válik. [ Módosítva k nov 13 2012, 07:50 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | … akkor most a lényeg röviden és tömören … - Az árkokat és hasadékokat tökéletesen felismerted… Továbbá azt is, hogy ezeket valamilyen híg, folyékony trutyi töltötte fel, ami a későbbiek során megszilárdult, … - a többit viszont el kell felejteni… Szó sincs semmiféle vízről, sárról, iszapról, sókiválásról… Amit a képen látunk, az nem más, mint ásványi sóolvadék. A vulkáni bazalt csak 1000°C környékén hajlandó megolvadni, de a szervetlen sók már párszáz fokon megteszik ezt a szivességet. Nem véletlen, hogy nasáék is kloridban gazdag terepet (Chloride-Rich Terrain) említenek. Szerintem a Marson a kezdeti időkben minden feltétel adott volt ahhoz, hogy ilyenek mint aluminiumklorid, vasklorid vagy akár más egyéb sók is koncentrálódjanak. De ha ezek nem nyerték el a tetszésedet, itt válaszhatsz magadnak másik kedvencet is… Sófürdők sóinak olvadáspontja : Katt ide! Szóval ez a valóság, Yup … fogadd el … [ Módosítva sze nov 14 2012, 01:11 ] | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | Szomorúan látom, hogy a "másik" fórum lelkes kutatói teljes letargiába estek… - Talán ez a friss felvétel felvillanyozza őket egy kicsit. A legújabb közelkép az Inca City-ről Katt ide! 2012 szeptember 26. Itt is megkezdődött a tavasz….. | ||
Vissza az elejére | | ||
horpad |
| ||
horpad Regisztrált tag #120 Regisztrált: h febr 07 2011, 02:06Üzenetek: 808 | … csak azért, hogy teljes legyen a kép és persze ez az oldal is : Katt ide! vagy Katt ide! A Hirise a következő fordulóban még aznap készített egy másik fotót is Inca City szép városáról… | ||
Vissza az elejére | | ||
Oldal: << >> | |