Kezdőlap Fórum Kezdölap 2014 Epsion Tájékoztató A Mars titkai Zene |
:: Fórumok :: Saját alkotások :: Irások |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
KOCSIS FERENC VERSEI A TEREMTí‰SRÅL-KOZMOSZRí“L.... |
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
|
Szerző | Üzenet | ||
Baba |
| ||
Regisztrált tag #241 Regisztrált: h jún 20 2011, 01:11Üzenetek: 47 | 1. A Lí‰NYEGED DALA Szellíµs nyári napon a békés ligetben ketten ültek csendben nagy-nagy figyelemben. A lombkoronán átszökíµ fénysugarak a hajlongó fí»szálakkal játszadoztak. A tudásról beszélt az öreg tanító zsongó szavakkal tanítványt szólítón. Az ifjú csela fontos lépéshez érkezett. Elméllyült magában, fontolva kérdezett. -Mond nékem mester ki tudod a lényeget, mi hajtja egyre a lelki fényemet nyughatatlanul tovább és tovább ha tudom, hogy az élet illanó délibáb? Mi ad értelmet a változásoknak, a világreformáló lázadásoknak? Hol találok békét melyben pihenhet vígasztalan lelkem hol kaphat kegyelmet? Elnémultak a csicsergíµ madarak, hogy a válasznak helyet adhassanak. -Túljutottál látom a legtöbb vizsgaponton, az utólsó választ elíµtted kibontom. Zengjen hát a szférákban minden harsona, feltárul elíµtted az önvaló tarsolya. Leomlik a békétlen Jerikó fala ha felcsendül elíµtted a lényeged dala. Kevesen részesülnek ebben a kegyben, figyelj hát nagyon, mert vizsgázol is egyben! Levél se rezdült, az egész táj figyelt várva a választ, még az idíµ sem telt. -A lényegi természet magában vala, önmagán belül tükrözíµdik maga. Csak í• van egyedül a teljességben megnyilvánulva minden jelenségben. Nincs oka, nincs célja, kezdete, vége, önmagát kutatja minden élíµ képe. Egybíµl születik számtalan formája változásigényét szüntelen táplálva. A selymes fí»szálak lágyan ringatóztak a szavak áramában lepkék hallgatóztak. -Te adsz értelmet önnön létednek mikor a bensíµdben kérdések ébrednek, hisz célra van szükséged mely felé tarthatsz, akadályra, mi ellen eríµvel hathatsz. A gátak és problémák elmédben vannak melyek tudatodnak láthatárt szabnak. Nincsen kétség, mert semminek sincs fala, tenmagad vagy a lényeged dala! A zengíµ szavak mind elröppentek, növények, állatok az értelmén töprengtek. Szellíµs nyári napon a békés ligetben ketten ültek csendben nagy-nagy szeretetben. A lombok közt átbújó fénysugarak a fí»tenger felszínén játszadoztak. Tudta mindkettíµ, hogy majd egyszer a cselából is lesz tanítómester. Az önvaló hangja az ifjúhoz érkezett, örömmel hallgatta, többet nem kérdezett. Készült: 1994. szeptember 6. 2. ENTITíS VAGYOK Szellemem kozmosza örökké ragyog, önálló és teljes entitás vagyok. Mennyei hajlékom magamból építem, életterveim magamnak készítem. Varázsos világomban egyedül járok, társaságot szülnek nekem az álmok. Kedves testvéreim a tükörfalak unatkozni többet sosem hagynak. Felosztom magam vagy egyesítem, individumaim lelkesítem. Tudom, több vagyok mint részeim összege, megfoghatatlanul terjedek szétfele. De tudni szeretném mi lesz a cél ha rezgíµ halmazom végre célba ér. Szellemem ereje addig is ragyog, végtelenül pontnyi entitás vagyok. Készült: 1994. szeptember 30. 3. KOZMOSZ Mindent átfogó, mindent elnyelíµ határtalan térség a kozmosz, mint egy hatalmas fekete bendíµ melyben élet tapad a csillagporhoz. A fekete mélységbe hintett magok pörgíµ csomói szétterülnek, legyenek bármily hatalmas nagyok, szétsugárzódva lassan lehí»lnek. Születíµ csillagok a ködök mélyén fátylukat szétfújva berobbannak, új lámpások a galaxis szélén a spirális karokba kapaszkodnak. Máglyák lobognak lebegve az í»rben az izzó hidrogént énekeltetve, transzmutáció zajlik a tí»zben az elemeket sorba rendezve. Apró labdacsok tapadnak össze pályára állva a törvény szerint, összeütköznek egymást legyíµzve átformálódnak megint és megint. Gázbolygók születnek, sziklatömbök, a hí»líµ anyagot egybefogva, a csillag nyakékén díszes gyöngyök keringenek sok titkot hordozva. í‰let lebeg a fortyogó levesben az igazi, nagy kalandra várva, hogy a földön elterjedhessen anyagbéklyóit sorra lerázva. í–ntudat ébred a molekulákban kutatva az okot és eredetet, mit csinált még a nagyvilágban az eríµ mely megszülte a kezdetet. Elhagyva végül a bölcsíµt és otthonát megtér a gyermek a csillagokhoz, körbejárva öreg univerzumát testvéreivel mindenen osztoz. Az ifjú csillagok körül majd egyszer új élet tapad a csilagporhoz, egyre táguló végtelen rendszer a mindent magába foglaló kozmosz. Készült: 1994. október 3. 4. Kí‰TSOROSAK Egységbíµl kiválva sokszíní» szirmot bont pontból áradva az eseményhorizont. A terem búráját körém gerjesztve íµ múló világom alkotja a teremtíµ. Rohanj csak körbe, hogy magadhoz juss, egy idíµegységnyi a térciklus. Egészbíµl ha kivál egy fél elem megjelenik benne a félelem. Az ám csak az igazi élvezet ha rájössz, hogy utadon í‰l vezet. Azért nézzetek tisztelve egymásra mert minden élíµ ember az Egy mása. Minden alatta lakozó lény ege egyazon égbolt, hisz ez a lényege. Múltat magából a forrás folyton ont szférái jelene maga a középpont. Történjék bármi, a bölcsnek mindegy mi lesz a vége, hisz számára mind egy. Belátni nem kell szerintem tenger ész, testhajónak kapitánya a lélek tengerész. í•seinktíµl általvett drága örökség, hogy reánk vár a magasban az örök ég. Visszanézni múltamba micsoda ötlet! így gondolta az Atya és egybíµl hat lett. Lombja dús fán ahogy ízes gyümölcs terem, úgy burjánzik szerteszét idíµm és terem. Szerencse folytán a káoszból ha kiníµ, kiterjesztett eríµsségí» a téridíµ. Kvantumját hét forrás szüli, ez kérem tény, hogy világos van ott, ahol árad a fény. Teremtéshúrokon a tudás pengve száll, gyöngysorként csillogva megköt az idíµszál. Annak mi alkotja világod kincsét a lótuszban találod. A piciny fénykvantum ha nem elég éber, foglyul ejti hasában egy ikozaéder. Múltszféráját árasztva a jelenkapun cikázik a káoszban a marutkinun. Készült: 1998. június-július. 5. A Lí‰LEKNEK A test csak ruha rajtad s ha magad mögött hagytad önmagad vagy te lélek, belíµled sarjad az élet. Lelki részecskéd a test mely magának testet fest anyagvilág vásznára, dolgos élete számára. Szellemed palackjából kiárad, tudatodból így lesz másokért való megnyilvánuló önvaló. Szerezz tapasztalatot, ismerd meg az anyagot, léted célja, munkája az új létrehozása. Készült: 1998. augusztus 1. 6. LEHETNí‰K Bárcsak í‰nok lehetnék, mit akarnék meg tehetnék létre váltva álmaim, teljesítve vágyaim. Bennem okforrás ketyegne szentélyem szívén lebegve, az élet vizét árasztva teremtés káprázatára. Magam volnék az eríµsség, forgó kint és bent levíµség végtelenen innen és túl káoszban ha téridíµm gyúl. Lábaimnál a szerencse szép istenníµje heverne, s kezében a bíµségszaru lenne csodás, nagyhatalmú. Tíµlem eredne az élet, mint a végtelen történet, melyben bármerre haladok azt teszem, amit akarok. Elég lenne kimondanom, kívánságom kiáltanom s mozdulna az univerzum minden pontja, mint a talkum. Létem titkát csak én tudnám, történetem magam írnám szabadság szelére bízva én az Isten, Allah, Krisna. Készült: 1998. november 2. 7. AZT KíVíNTAM Gyerek voltam még, mikor azt kívántam én legyek az az egy, aki ismer tégedet szerte az egész világban a számtalan lény közül ki rád figyel. Hallván kérésem talán csodálkoztál, hogy ölelhetnélek át egészen zsenge tudatommal mint egy virágszál Napra nézve boldogan a réten. í‰s ittam a tapasztalatokat, akár a szomjazó föld az esíµt, kicsíráztatva a kapott magokat hasznosítottam az életeríµt. Jó voltál hozzám, figyelmesen kegyes támaszt nyújtva míg fává serdültem, s értelmem nem lett eléggé ügyes szentélyed titkaiba elmerülten. í‰s láttam az érme mindkét oldalát forogni tengelyén, akár a világ, mint zengi a páros örökké dalát sörögve, táncolva egymásért kiált. Nem voltak elíµttem rejtelmes titkok ponthalmazodban bármerre mozogtam, szemem számtalan csodára nyitott rám váró ajtókat emléktárodban. í‰s beteljesedett amit kívántam, csillapul bennem a vágyó rohanás, mert célba értem, bár mit se csináltam mikor elért a megvilágosodás. Készült: 1998. november 4. - 1999. január 26. 8. BENTRí•L KIFELí‰ Palackba zárt szellem vagyok, hullámtenger mely magában kavarog. Tükörpalotában lakom, hol ezernyi képemet létben tartom. Belíµlem ömlik az idíµ, forrásrendszerembíµl ami csak kiníµ. Szentélyem körül a cellák rétegekbe rendezíµdíµ cizellák. A tapasztalás kibélel, megtelik lassan az ikozaéder. Héjamon a nyolc csatorna kifelé tizenhatra kódolódna. A testet fogó interfész az idegsejten át kapcsolatra kész. Aurámban a matéria hologram vezette biokémia. Fénytojás közepén ülök és emberként a világba révülök. Egy sejt vagyok az Istenben, kiáradó szellem a végtelenben. Készült: 1999. július 5. 9. AZ EMBERHEZ Feneketlen mélységbíµl fakad a létem, oly furcsa vagyok, magam sem értem. Alattam az örök íµsidíµk kútja, felettem a teremtés burjánzó húrja. Szerte ágazom önnön tereimben lótusz ágyamon, fraktál kertjeimben. Csoda vagyok, titok és ezer rejtély, a létem dallamát zengíµ szentély minden pontjából fényem árad beteljesítve az emberi vágyad. Kérdezheted rámvetett szemeddel mivégre élsz a földön te ember, s kutathatod hová nyúl gyökered, énhozzám vezetíµ idíµszál köteled. Nem találsz mást pontomon kívül, a végtelenbe lelked csak beleszédül, hisz lebegsz énbennem, s én magamban egzisztálok ím örök lankadatlan. Készült: 1999. október 8-11. [ Módosítva szo okt 13 2012, 12:26 ] | ||
Vissza az elejére | | ||