:: Fórumok :: Rejtélyek, Eltünt világok :: Epsion (julius videók)
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Rejtélyes vallás
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
julius
h dec 03 2012, 09:01
Regisztrált tag #96
Regisztrált: h dec 27 2010, 03:18
Üzenetek: 184
Rejtélyes vallás: Templomos lovagok

A középkorban sok különös dolgot suttogtak a Templomos lovagokról: hogy ők őrzik a Szent Grált... hogy ismerik Jézus állí­tólagos leszármazottait... és hogy - egy évszázaddal Kolumbusz előtt - ők fedezték fel az újvilágot. Az Európa legtitkosabb és legbefolyásosabb vallási társaságaként számon tartott templomosok jeruzsálemi és párizsi pénzügyi központjaikon keresztül pápákat, királyokat és uralkodókat támogattak, segí­tették az egyházakat, és karitatí­v tevékenységet végeztek, ám amikor szembekerültek a francia királlyal, egy csapásra árulókká és ördögimádókká váltak a hatalom szemében. Az illegalitásba szoruló szervezetet azonban nem sikerült maradéktalanul felszámolni, hiszen - az összeesküvés-elméletek pártolói szerint legalábbis - a jelenleg is nagy befolyással bí­ró szabadkőműves mozgalom az ő romjaikon nőtt naggyá.

[ Módosítva p máj 10 2013, 10:31 ]
Vissza az elejére
julius
h dec 17 2012, 02:50
Regisztrált tag #96
Regisztrált: h dec 27 2010, 03:18
Üzenetek: 184
Rejtélyes vallás - Az apokalipszis


Világszerte szökőárak, földrengések és háborúk szedik áldozataikat körülöttünk. Vajon ezek a szerencsétlenségek már a Bibliában megjövendölt "világvége" előjelei lennének? Valóban küszöbön állna az emberiség történetének tragikus végét jelentő apokalipszis? Egyesek szerint igen - és a pesszimisták között ma már nem csak papok, de politikusok, teológusok, számítógépes szakemberek és üzletemberek is vannak... Az epizód a a legújabb tudományos tények fényében vizsgálja a kérdést.

Katt ide![ Módosítva p máj 10 2013, 10:32 ]
Vissza az elejére
julius
h dec 17 2012, 02:55
Regisztrált tag #96
Regisztrált: h dec 27 2010, 03:18
Üzenetek: 184
Rejtélyes vallás - Jézus riválisai

Gyógyította a betegeket, enni adott az éhezőknek, és feltámasztotta a halottakat. Csodákat tett, és követői Isten fiaként tekintettek reá - joggal, hiszen halála után három nappal feltámadott, és ismét eljött közénk, hogy elhozza a megváltást a bűnös emberiségnek. A neve... Tyanai Apollonius. És ő csak egy azon csodatevők közül, akik a hozzájuk fűződő legendáknak köszönhetően Jézushoz hasonló hírnévre tettek szert az első században. Vajon kik voltak "Krisztus riválisai"? Miért teremtett magának ily sok Messiást a korabeli mediterrán világ? És ami talán még fontosabb: miért éppen a Krisztus-hit maradt fenn mindmáig a számtalan egyéb szekta közül? Az epizód az Újszövetség, valamint a rivális "megváltók" életének vizsgálatával arra keres választ, hogy miként születik meg egy világvallás, és melyek egy igazi Messiás ismérvei.

Katt ide!
[ Módosítva p máj 10 2013, 10:33 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System