:: Fórumok :: Sewaja ezoterikus fórum :: Egyéb, beszélgetések
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Egyéb, beszélgetések, más témák
Oldal:       >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Solyom
szo júl 21 2012, 05:38
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Egyébb, beszélgetések, más témák

[ Módosítva p febr 01 2013, 12:30 ]
Vissza az elejére
Roland
sze aug 15 2012, 07:41
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Most láttam egy filmet a tévében egy szörnyről, de ez nem dokumentumfilm, hanem egy film volt.
"Nessie"-nek nevezték benne a szörnyet, de ez Észak-Amerikában élt, és lábai voltak, nem pedig uszonyai.
Ez inkább egy sárkányhoz hasonlí­tott -- egy mondabeli sárkányhoz -- mint egy plezioszauruszhoz.

Sok tóban van Észak-Amerikában ilyen szörny. Sőt Skandináviában is. És Kínában is.

{ Volt a filmben egy nagyon jó csaj is -- egy szimpatikus lány -- Zoey. Jó kis film volt! }


[ Módosítva cs febr 14 2013, 07:49 ]
Vissza az elejére
Roland
h szept 10 2012, 08:58
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Hát, kár, hogy a Paranormal.hu-n már nem lehetek ott, valószí­nű, hogy kizártak, de már úgyis fáradt is voltam, meg többen kritizáltak is ott (pedig én nagyjából meg voltam elégedve magammal), + az az oldal sokat veszí­tett a jó szí­nvonalából -- ami miatt szerettem.

Ezért most itt í­rok tovább.

A kritikákat figyelembe vettem. Többnek igaza is volt. Volt aki azt í­rta, nem értek hozzá, a dolgokhoz, csak unalmasan okoskodom. Volt aki azt mondta, nem nézek utána a dolgoknak. Volt aki azt í­rta, hogy a saját elképzeléseimet gyúrom össze a tényekkel, amiket olvasok, és í­gy egy nagy zagyvalék jön létre...ami ráadásul nem is a valóságot mutatja (a kritizáló szerint) -- hanem csak az én jelenlegi álláspontomat a dologról.
Hát igen, volt ezekben a kritikákban némi igazság.
De szerencsére volt, aki azt í­rta: mindenkinek joga van megismerni az objektí­v tényeket, és, szerinte, én AZOKAT ISMERTETEM! -- valóban erre törekedtem ott.
Próbáltam főleg ismeretterjesztést végezni. Tudományosan. Persze ezek elég misztikus témák, de van, aki ért hozzá.
Sokat tanultam is ott!!! Szerencsére nem hagytam félbe semmit, mindent be tudtam fejezni, amit ott elkezdtem. Hiányzik egy kicsit az a weboldal, de hát ilyen a sors -- már nem í­rhatok oda és nem beszélgethetek ott. (Pedig jókat beszélgettem ott, tanulságosakat!)

Volt aki szerint pl. Cousteau kapitány a hí­res merülésénél a Karib-tengerben -- amikor valami hihetetlent tapasztalt, és Cousteau nem árulta el senkinek sem, hogy mit -- Atlantiszt, vagy a poklot, vagy egy tenger alatti UFO-bázist látott, amikor abba a bizonyos barlangba lemerült. Én úgy tudom, hogy Cousteau annyit elárult, hogy "teljesen tisztán kivehető emberi sikolyokat" hallott ott !! Ezért mentést kért, kérte hogy azonnal húzzák fel... De hogy látott is volna ott valamit -- arról már nem szól a fáma. úgyhogy vagy nem látott ott semmit, vagy tényleg magával vitte a sí­rba a titkot, és soha életében senkinek nem árulta el.

Hallottam hangfelvételen azokat a hangokat is, amelyeket az a szovjet expedí­ció rögzí­tett, amelyik az 1960-as években Oroszországban, Szibériában 12 km mélyre lefúrt. Ez az eddig a legmélyebbre történő fúrás a Föld mélyébe. Tényleg "valami pokoli-szerű" hangok voltak azok a hangok.. .... hátborzongatóak, kaotikusak, zavarosak, stb. ... meg elég ijesztőek is.
A Belső Földre egy bizonyí­ték:
az 1800-as évek végén egy amerikai olajkutató expedí­ció egy próbafúrásával lefúrt Afrikában, Etiópiában (vagy Szudánban, nem emlékszem) 2500 -- 3000 m mélyre. És itt, egy hieroglifákkal teleí­rt ajtóra bukkantak... ami vezetett valahová!! Mivel ekkor már fel volt találva a dinamit (Nobel Alfréd), ezért simán berobbanthatták volna az ajtót, ha akarják, és megnézhették volna, hogy mi van mögötte! (Szerintem a Belső Földre vezetett!) De nem merték berobbantani, ezért visszatemették az egészet, és otthagyták...

Más téma..:
Ay és Teje. A 2 nagy, híres Mu-beli illető... -- A Mu-ban működő Naacal Misztérium Iskola alapí­tói.
Ők egy házaspár voltak. Ay volt a férfi, és Teje a nő. Mu kontinensén éltek több tí­zezer évvel ezelőtt, és nagy beavatott, megvilágosodott, felemelkedett, magasabbrendű misztikus mesterek voltak.
Na, ők aztán vagy nagyon sokáig éltek (mint Thoth), vagy reinkarnálódtak néhányszor... de inkább az első variáció, szerintem..
Ugyanis, még Tutankhamon fáraó idején, az i.e 1300-as években is ott voltak, testi valójukban, Egyiptomban! (Olyannyira, hogy Tutankhamon fáraót -- aki gyilkosság áldozatául esett 18 évesen -- Ay ölte meg!)
(Thoth-ról pedig eléggé közismert -- meg én is í­rtam sokszor már róla ezt az információt, fáradhatatlanul terjesztve itt a "parás" oldalakon -- : több tí­zezer esztendeig élt!)
Ugyanis ő 1000 évenként lement az egyiptomi Nagy-piramis (a gízai "Kheopsz-piramis") alatti oszlopcsarnokba és terem-rengetegbe, az "Amenti Termei"-be, ahol mindig újabb 1000 évre 'újjászületett'. És ezt jópárszor megcsinálta. Ezért élt ennyire sokáig. Tehát nem 4500 évvel ezelőtt épí­ttette Kheopsz fáraó a gízai Nagy Piramist.. hanem sokkal korábban Thot. (A pontos idejét, hogy mikor -- nem tudom.)
A Szfinx is -- mely egyidős a Nagy Piramissal -- nem valószínű hogy Kheopszot ábrázolja az arcvonásaiban, és ezt se Kheopsz építtethette -- mert Kheopszról fennmaradt egy kisebb szobor, és onnan tudjuk, hogy nem úgy nézett ki az arca, mint a Szfinxé. Ráadásul a Nagy Szfinxről köztudott, hogy "mindentudó". És Kheopsz nem volt az -- annál inkább Thoth! Aki a bölcsesség istene volt az ókori Egyiptomban (a bölcsesség védistene).
Szóval, szerintem a Szfinx sem i. e. 2500. körül készülhetett...amint azt tartják -- hanem több ezer/több tí­zezer -- évvel régebben attól.
És elképzelhető, hogy Thot arcát ábrázolja!











[ Módosítva p márc 15 2013, 05:15 ]
Vissza az elejére
Roland
h szept 10 2012, 09:18
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Írok még RAMTHA-ról is.

Ő volt Mu kontinensének legnagyobb szülötte.
(Akárcsak Atlantisznak Thot.)
Nagy hős, szabadságharcos volt. (Szerintem nagyjából olyasvalaki lehetett, mint Sandokan....)
Én olvastam egyszer egy könyvet, amely róla szólt.
A lényege az, röviden, hogy Ramtha, aki Mu kontinensen élt, egyszer elhatározta, hogy felszabadí­t az egész Földön minden elnyomott népet, embert rabszolgát...
Mivel Mu ellenfele Atlantisz volt, hát ott kezdte. (Különben is csak Atlantiszon létezhetett ekkoriban "elnyomó hatalom" -- mert máshol nem is volt civilizáció az egész Földön.) Elment hát Atlantisz fővárosába, a királlyal tárgyalni. De ekkor az események az ő (Ramtha) szempontjából nagyon rossz fordulatot vettek... Ugyanis amikor bement a királyhoz a trónterembe, előtte az ajtóban -- békés szándéka jeléül -- odaadta a kardját az őröknek. Viszont miközben bent a királlyal beszélt, az egyik őr mögé lopódzott Ramthának a karddal, és hátba szúrta vele... ráadásul, ki is húzta a hátából a kardot, nagyon súlyosan megsebesí­tve ezzel Ramthát.
Ezután -- miután épp hogy csak életben maradt -- Ramtha visszavonult Mu-ra, ahol egy eldugott helyen, egy hegyen élt évekig, remete módjára, és lassan gyógyulgatott. Az élelmet asszonyok, nők hordták neki, mivel azt nem tudta megszerezni magának, amíg nem épült föl súlyos sérüléséből. Eközben -- mivel mást nemigen tudott csinálni -- Ramtha rengeteget elmélkedett. Nagy bölcsességre tett í­gy szert, a meditációival.





[ Módosítva k jan 22 2013, 04:27 ]
Vissza az elejére
Roland
k szept 11 2012, 12:42
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
... ...Még valamit az "Amenti Termei"-ről, amelyet emlí­tettem (melyek az egyiptomi Nagy Piramis alatt vannak):
Ott ősi, archaikus istenszobrok is vannak! Valószínűleg atlantiszi hősök, héroszok szobrai. Hasonlítanak a Harappában, Mohenjo-Daróban talált szobrokhoz.
Nagyok, több méter magasak -- úgy tudom. Egyébként is szinte egy egész város található ott, a Nagy Piramis alatti termekben, oszlopcsarnokokban.
( Nemere István egyik könyvéből tudom ezt. )


[ Módosítva k jan 22 2013, 04:32 ]
Vissza az elejére
Roland
k szept 11 2012, 03:34
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Másik, kedvelt témám a Nemezis / Nibiru.

A Nemezis, vagy sumérok által adott nevén Nibiru bolygó a Nap körül kering (állí­tólag), és manapság elég közismert lett.

A másik weboldalon a nagy csillagászati ismeretekkel rendelkező samsung (Martina) nevű taggal vitáztam sokat róla, hogy bolygó-e a Nibiru, vagy csillag. És hogy mesterséges égitest-e.
Nos, szerintem egy önhőtermelő BOLYGÓ. Saját hője van. Hogy még ma is élnek-e rajta intelligens lények -- az anunnakik -- azt én nem tudom bizonyosra megmondani, de régen éltek, a régi időkben -- az biztos !!! Elég, ha annyit mondok: Enki, Enlil, Istár.... Ninhursag, Anu, Marduk..stb. Ma is ott élnek minden bizonnyal.
Szóval bolygó, ez a Nibiru/Nemezis, hisz X. Planet-nek is hí­vják....vagyis, 10. bolygónak. Vannak holdjai is.

Másképpen kering a Nap körül, mint a többi 9 bolygó. Ezért 3660 évenként a Naprendszer belső részeibe ér. Elhalad a Jupiter és a Mars pályája közt. (A Nibiru egyébként nagyobb, mint a Naprendszer legnagyobb bolygója, a Jupiter... -- kb. háromszor akkora.)

Legutóbb, i. e. 600. körül járt itt, a közelünkben a Nibiru.
Ekkor sok anunnaki távozott el a Földről oda.
Ugyanis a királyuk, Anu azt mondta: ha nem jár sikerrel az arany kitermelése a Földön, akkor ők tömegesen fogják elhagyni bolygónkat. Aranyat bányásztak itt; mely a Nibiru légkörének a javí­tásához kellett nekik, és az űrháborúikhoz, a fegyvereikhez (technológiailag.)
Eleinte Afrikában bányászták az aranyat, majd később, i. e. 3500. körül Dél--Amerikában is nyitottak bányákat.
Először i. e. 450 000-ben jöttek a Földre, Enki vezetésével. Ekkor persze még a Földön az ősemberek éltek, de az anunnakik -- a tudós Enki és az orvos Ninhurszag, aki nő volt -- megalkották, "megteremtették" a Homo Sapienset, a magasabb szellemiségű emberfajtát.
Majd Enkitől Enlil vette át a Földön a hatalmat az emberiség felett.

A Ví­zözönkor (i. e. 11 500. körül vagy 9500. körül) Enki megbí­zta Noét (Utnapistimet), hogy épí­tsen egy nagy bárkát, melyen családjával megmenekülhet (+ állatokkal) a ví­zözönkor bekövetkező biztos halál, pusztulás, megfulladás elől.
Enlil pedig esküvel fogadtatta meg az anunnakikkal, hogy nem fogják segí­teni az embereket a Ví­zözön idején -- hanem hagyják őket meghalni, kipusztulni. És ez í­gy is lett.

A Ví­zözönkor eltűntek a Föld szí­néről az óriások, akik az ember és az anunnakik kereszteződése révén jöttek létre. Ezenkí­vül, ekkor süllyedt el Atlantisz kontinense (azazhogy annak utolsó még megmaradt szárazföldi darabja, Poszeí­dia.)



[ Módosítva p márc 15 2013, 04:55 ]
Vissza az elejére
Szofi
v jan 20 2013, 06:05
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Roland írta ...

Másik, kedvelt témám a Nemezis / Nibiru.

A Nemezis, vagy sumérok által adott nevén Nibiru bolygó a Nap körül kering (állí­tólag), és manapság elég közismert lett.

A másik weboldalon a nagy csillagászati ismeretekkel rendelkező samsung (Martina) nevű taggal vitáztam sokat róla, hogy bolygó-e a Nibiru, vagy csillag. És hogy mesterséges égitest-e.
Nos, szerintem egy önhőtermelő BOLYGí“. Saját hője van. Hogy még ma is élnek-e rajta intelligens lények -- az anunnakik -- azt én nem tudom bizonyosra megmondani, de régen éltek, a régi időkben -- az biztos !!!! Elég, ha annyit mondok: Enki, Enlil, Istár.... Ninhursag, Anu, Marduk....stb. .....
Szóval bolygó, ez a Nibiru / Nemezis, hisz X. Planet-nek is hí­vják..... vagyis, 10. bolygónak. Vannak holdjai is.

Másképpen kering a Nap körül, mint a többi 9 bolygó. Ezért 3660 évenként a Naprendszer belső részeibe ér. Elhalad a Jupiter és a Mars pályája közt. (A Nibiru egyébként nagyobb, mint a Naprendszer legnagyobb bolygója, a Jupiter.... kb. 2í— akkora.)
Legutóbb, i. e. 600. körül járt itt, a közelünkben a Nibiru.
Ekkor sok anunnaki távozott el a Földről oda.
Ugyanis a királyuk, Anu azt mondta: ha nem jár sikerrel az arany kitermelése a Földön, akkor ők tömegesen fogják elhagyni bolygónkat. Aranyat bányásztak itt; mely a Nibiru légkörének a javí­tásához kellett nekik, és az űrháborúikhoz, a fegyvereikhez (technológiailag.)
Eleinte Afrikában bányászták az aranyat, majd később, i. e. 3500 körül Dél--Amerikában is nyitottak bányákat.
Először i. e. 450 000-ben jöttek a Földre, Enki vezetésével. Ekkor persze még a Földön az ősemberek éltek, de a tudós Enki és az orvos Ninhurszag, aki nő volt -- megalkották, "megteremtették" a Homo Sapienset, a magasabb szellemiségű emberfajtát.
Később Enlil vette át a Földön a hatalmat az emberiség felett.
A Ví­zözönkor (i. e. 11 500. körül vagy 9500. körül) Enki megbí­zta Noét (Utnapistimet), hogy épí­tsen egy nagy bárkát, melyen családjával megmenekülhet (+ állatokkal) a ví­zözönkor bekövetkező biztos halál, pusztulás, megfulladás elől.
Enlil pedig esküvel fogadtatta meg az anunnakikkal, hogy nem fogják segí­teni az embereket a Ví­zözön idején -- hanem hagyják őket meghalni, kipusztulni. És ez í­gy is lett.

A Ví­zözönkor eltűntek a Föld szí­néről az óriások, akik az ember és az anunnakik kereszteződése révén jöttek létre. Ezenkí­vül, elsüllyedt Atlantisz kontinense (annak utolsó szárazföldi darabja, szigete, Poszeí­dia.)




A Nibiruról szóló internetes felületek elcsendesedtek, mert nem jött meg a Nibiru a kijelölt időszakra. Miért nem? Egyáltalán nem biztos, hogy azért nem, mert nem létezik.

A sumér agyagtáblákat lefordító tudósok - nem csak Sitchin, pl. a tekintélyes és szintén zsidó tudós, Samule Kramer - mind beszélnek arról a bolygóról, amely csak időszakonként lép be a Naprendszerbe és ott átrendezi az élővilágot.

Az hogy nem jött, sőt, még csak nem is közelít, valószínűleg azzal a csaknem 300 éves csalással magyarázható, amely már valahol a bibliai időkben megtörtént, mert a görög nyelvű Biblia és a latin nyelvű (Vulgata) között kimutatható.

Ezt a 300 évet aztán a Gergely naptár megalkotásakor, majd a különböző vallások időszámításának szinkronizálásánál tüntették el. Én mindig kételkedtem abban, hogy ezt meg tudták tenni, mert arra gondoltam, hogy a csillagászatban bizonyára vannak olyan rendszerek, amelyek ezt kizárják.

Viszont ebből az előadásból, amit Papp Gábortól hallottam, az derült ki, hogy a csillagászok is cinkosok az egyház eme nagy művében.

Ez pedig azt jelenti, hogy a Nibiru létezhet, mint oly sok minden más, ami az első írásos emlékeinkben a mezopotámiai kultúrából fennmaradt.

Itt a videó Papp Gáborral:

http://youtu.be/66ZD8G6r9nI
Vissza az elejére
Roland
h jan 21 2013, 05:51
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Másik fontos kérdés: Szűz Mária származása.
Mondják, hogy párthus hercegnő volt. De akkor a Parthus Birodalom (Pártia) királyának a lány kellett volna, hogy legyen.
Pedig, ahogy én tudom, az apja Zakariás, zsidó volt. Az anyja Anna, zsidó volt - szintén. Akkor ő (Szűz Mária) hogy lehetett párthus, és hogy került Zsidóországba?
Szerintem ő már eleve Zsidóországban született, a "félzsidó" Nagy Heródes király uralkodása alatt. (a felesége nevezte "félzsidó"-nak.. ki is végeztette őt emiatt Heródes.) Ekkoriban nagyon terjedt a zoroasztriánus vallás Zsidóföldön. Erre példa szerintem a Heródes alatt felépült jeruzsálemi templom is. A zoroasztriánus vallásban van Anahíta istennő, a termékenység-istennő, azon kívül Ormuzd isten (Ahura-Mazda), Ahrimán, az Ördög (igen, hisz az Ördög nem Lucifer vagy Satanas, hanem Ahrimán!)
Persze a keresztényeknek ma elsősorban Lucifer és Satanas az ördög.
Szűz Mária Anahíta istennő kultuszát vette fel, a templomban, a beavatása során -- erre keresztelkedett meg. De ehhez nem kellett pártusnak lennie.
Szóval - hiába, hogy zsidó volt - a zoroasztrista vallást vette fel. {Mondjuk ez azt is mutathatja, hogy valóban párthus lehetett Szűz Mária - mert a zoroasztrista vallás a Párthus Birodalom vidéken élt! A perzsák alatt jelent meg, az ő vallásuk volt. (i. e. 550. körül.) De később a Perzsa Birodalom területén a Párthus Birodalom létesült.}
Lehet, hogy Szűz Mária is amolyan "félzsidó" volt, mint Heródes király -- tehát etnikailag a zsidó néphez tartozott, viszont vallásilag zoroasztriánus volt. Talán. Mindenesetre jól ismerte a zsidó vallást is, mert Jézust meg tudta tanítani az Ószövetségi dolgokra. De nem ez volt az 1. számú vallása.

Jézus viszont nem volt Zoroaszter-követő. Ő zsidó vallású volt.
Össze is különbözött, csúnyán, a jeruzsálemi templom szellemi vezetőjével. Végül -- Jézusnak köszönhetően -- megalakult a keresztény hit, és a katolikus vallás.

Erről még mást is és többet is lehetne írni, de most ennyit írtam.


[ Módosítva cs febr 14 2013, 08:04 ]
Vissza az elejére
Szofi
k jan 22 2013, 05:18
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Szia Roland!

Most röviden csak annyit, hogy véleményem szerint és a számomra hitelesnek tűnő olvasmányaim szerint sem Jézus, sem Szűzmária nem volt zsidó. Talán József az volt, de neki semmi köze Jézushoz.

Zoroasztriánus és a pártus birodalom területéről érkező mágusok várták a megszületését és ők tudták miért keresik épp ott ahol megtalálták. Gondolod, hogy épp az az egy kisgyerek született abban az időszakban? Mi köze Zaratusztrának a zsidókhoz? Ők nem a zsidók királyát, hanem a világ megváltóját keresték és találták meg, nem egy üstökös által, hanem egy csillag-együttállás által, amelyet már ezer éve vártak, mert tudták, hogy melyik az a ritka együttállás.

Ez pedig az asztrológiában kiszerkeszthető együttállás, ami 1999. augusztus 11-én ismét beköszöntött, azon a napon, amikor napfogyatkozás volt nálunk.
Vissza az elejére
Roland
sze jan 30 2013, 09:46
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Szia, Szofi !


Látom, nagyon sokat tudsz erről!
Én is el tudom hinni és képzelni azt hogy Szűz Mária pártus lett volna. Bár én úgy tudom, názáreti volt. De hát az ősei .... Mindegy, én nem olvastam erről, még szinte semmit -- nem úgy. mint te -- és ezért nem tudom.
Az i. e. 1. században a zsidók nagyon elmentek, elhajlottak a zsidó vallás helyett a zoroasztrizmus felé. Legalábbis az uralkodó rétegük. (a farizeusok.) Mondom, a királyuk, Nagy Heródes is csak amolyan "félzsidó" volt. Mert a nagy jeruzsálemi főtemplom, amelyet ő építtetett, és amelyet a rómaiak i. sz. 60 körül romboltak le -- nagyon "zoroasztrista jellegű" volt. Ha jól tudom, volt rajta címerként, szimbólumként egy nagy sas-szerű madár, mely a zoroasztrizmus jelképe.
A másik része a népnek elrómaiasodott, vagy elvilágiasodott egy kissé -- mert Zsidóországot elfoglalták a rómaiak, és római provinciává tették.
A harmadik része a népnek pedig -- akikhez Jézus a leginkább szólt, és jött -- az meg olyan volt már, szinte, mint a régi atlantiszi szemiták. Elhagyták az Istenüket. Hanyatlottak, romlottak, a züllés felé, az elszegényedés felé tértek el. A boszorkányság, mágia egyre jobban tért hódított náluk, amelyet pedig Jahve istenük nem szeret. Ezért mondta azt szerintem, (Jahve isten) hogy térjenek vissza hagyományaikhoz a zsidók, térjenek vissza apáik és anyáik, őseik örökségéhez -- vagyis őhozzá, az Istenükhöz -- különben elhagyja őket, és átokkal sújtja őket, illetve a Földet. Ez volt az i. e. 1. században, az Ószövetség végén.

[ Módosítva cs febr 14 2013, 08:03 ]
Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System