:: Fórumok :: Sewaja ezoterikus fórum :: Egyéb, beszélgetések
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Egyéb, beszélgetések, más témák
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Roland
v febr 10 2013, 09:28
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Ízisznek tudom ki volt az anyja: Nut. Ninhursagé pedig Antu... Ha Anu törvényes feleségétől született. Enlilnek pedig volt egy közös gyereke a testvérével, Ninhursaggal: Ninurta! Elképesztő!
De Thot is részt vett az ember teremtésében, ezt olvastam a neten, úgyhogy tényleg bármi elképzelhető... Nutnak Geb-től, a férjétől volt néhány gyermeke, pl. Seth... de Ízisz apja Thot.

Szrinagarban pedig a 19. században egy Honigberger nevű magyar ember alapította az első cukorgyárat, és a cukorrépa-termesztést is ő indította ott el. Nem tudom, hogy tudta-e Honigberger, hogy ott van eltemetve Jézus...!

Szerintem a Biblia is igaz, valóságos történet -- az Ószövetség is, +Jézus is élt -- és az anunnakik története is igaz, nem csak mítosz. Ez a 2 dolog nem zárja ki egymást! Írtam, mert tanultuk irodalomból is - meg én is ismerem a Bibliát - hogy a Biblia a zsidó nép történetét beszéli el, kb. i.e. 2000-től (Ábrahám ideje) i.sz. 150-ig (a Bar Kochba-féle lázadás).
Szóval az anunnakik története nem csak elmélet. Én nem gondolom azt, hogy csak elmélet és mese !!!! Nehogy félreértsd! De a Biblia se mítosz, hanem igaz, valóságos dolgok is találhatóak benne. Vannak hihetetlen, mesés részei, olyanok is, amik tényleg nem valóságosak, és nem is úgy történtek ahogy ott le van írva, hanem valahogyan másképp. Meg jó nagy pontatlanságok is vannak a Bibliában -- pl. ami a 12 zsidó törzs tagjainak a létszámát illeti, Mózes idején -- de nem a zsidó mitológiához tartozik, hanem attól "több" ........ egy vallási szent könyv.
Talmudjuk is van a zsidóknak: Babiloni Talmud és a Jeruzsálemi Talmud.

Mondok egy példát, hogy mi az, ami a Bibliából bár igaz, de nem valóságos, mert nem úgy történt a valóságban, ahogy a Biblia írja! :
A zsidók kivonulása Egyiptomból, Mózes idején, i.e. 1250. körül. Ez ugye megtörtént eset, történelmileg is tény. De Mózes nem választotta szét a "varázsbotjával" a Vörös-tengert... ez lehetetlennek tűnik... hanem mint a Biblia végén levő térképekről is látszik: a Vörös-tengertől északra, a Földközi-tenger és a Vörös-tenger között elterüiő mocsaras vidéken kelt át Mózes a zsidó törzsekkel. II. Ramszesz volt ekkor az egyiptomi fáraó, aki üldözőbe vette a távozó zsidókat -- de nem fulladt bele a Vörös-tengerbe, mint ahogy ezt a Biblia írja...

Szóval az anunnakik történele, és a Biblia, NEM ZÁRJA KI EGYMÁST -- mind a 2 igaz, ez a lényeg ! Nem csak elméletek, meg mitológia, legenda.... hanem az emberiség történelme van bennük.

[ Módosítva k febr 12 2013, 10:47 ]
Vissza az elejére
Szofi
sze febr 13 2013, 01:45
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Iziszről és Szűzmáriáról még csak annyit, hogy ha utánanézel annak a fogalomnak, hogy "fekete madonna", akkor biztos találsz olyan webhelyet, ahol leírják, hogy az ilyen szobrok, festmények: Katt ide!
Iziszre utalnak, azaz, hogy Szűzmária mítosza az ősi gnosztikusok szerint a núbiai származású fekete bőrű Iziszre mutat. Katt ide!


[ Módosítva sze febr 13 2013, 01:47 ]
Vissza az elejére
Roland
sze febr 13 2013, 05:09
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Ja igen; Ízisz és Hórusz.. -- olyanok mint Szűz Mária és Jézus.. Igaz!
Ezt így már ismerem!



[ Módosítva sze febr 13 2013, 05:12 ]
Vissza az elejére
Roland
sze febr 13 2013, 05:14
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Úgy látszik, itt már tényleg mindenki Ninhurság ....
Az "ősanya"....
Akkor meg még Anyahita is Ő .... ki is lehetne más ....

És természetes hogy Szűz Mária is csak ő lehet!
×××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××××

Hát engem elég jól meggyőztél; lehet hogy "konkrétan" nem azonosak, de a mítosz szempontjából ugyanannak a személynek felelnek meg. mármint Ninhursag meg a többi leírt nők ... pl. Afrodité is -- aki a szerelem istennője a görögöknél, és a római megfelelője Vénusz istennő.

De az úgy hülyén hangzik, hogy a "megtestesült/testet öltött Ninhurság": Szűz Mária...-- hát Ninhurság testben élt, mikor az első emberek (Ádám -Éva) teremtése történt..! Csak éppen földönkívüli volt. Szóval inkább Ninhurság földi, emberi megfelelője Szűz Mária! Ez így már oké !!










[ Módosítva sze febr 13 2013, 05:36 ]
Vissza az elejére
Szofi
cs febr 14 2013, 04:06
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Igen, helyesen érted. A lényeg az, hogy valaha létezett egy ősvallás, ami lehet, hogy valóságos volt, valódi személyekkel. A népek szaporodtak, elvándoroltak, vitték magukkal a történeteiket. Felejtettek és hozzáadtak, de az Ősanya, az Égi anya, aki szűzként hozta a világra a megváltót, az maradt. És imádták őt. Állítólag a leghatásosabb ima a mai napig hozzá száll. Ezt magam is megtapasztaltam.

Mindegy, hogy Iziszként, Inannaként vagy Máriaként képzeled el, ő ugyanaz a személy, csak minden nép más legendát fűzött köré.

A zsidók voltak az elsők, akik háttérbe szorították őt. Nem tudom miért. Szemérmesség vagy impotencia miatt. Ezért kellett Évának Ádám oldalbordájából létrejönni, hogy másodosztályú személy legyen és ez a helyzete nem változott az Ótestamentumban, sőt még az Újtestumentumban sem.

Végül aztán visszahozták Jézus édesanyja személyében. Erre azért kényszerültek, mert a mitrász vallás továbbra is hódított az emberek között.

Tegnap láttam egy ismeretterjesztő filmet: "A föld alatti Róma"volt a címe, ahol mutattak egy titokban épült föld alatti Mitrász-templomot. Itt a hívek akik PÁRTUS KATONÁK (!) voltak hódoltak. Mitra december 25-én született egy szűztől . Nagy mesternek tartották, ő volt a bölcsesség, az igazság és a hit. Megváltónak is hívták.

Ugye elgondolkodtató...
Vissza az elejére
Roland
cs febr 14 2013, 08:40
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Itt van egy jó -- és hosszú -- videó! :

Katt ide!
Vissza az elejére
Roland
cs febr 14 2013, 09:08
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
Ez a Mithra teljesen olyan, mintha Jézus előző élete lett volna !!
Tényleg hihetelen, hogy mennyi köztük a hasonlóság ........

Joggal tekinthető Mithra Jézus "előfutárának".

Biztos akkor a Napkeleti Bölcsek is ezért jöttek meglátogatni Jézust, mikor megszületett.!! Mert az ő Mithrászuknak a "mását" láthatták benne..!

Ezek elgondodtató dolgok, igen!
Kár hogy Mithrász életéről nem maradt fenn sok írásos emlék, mert azok az alexandriai könyvtárban voltak -- amelyet elpusztítottak.



[ Módosítva cs febr 14 2013, 09:13 ]
Vissza az elejére
Roland
cs febr 14 2013, 09:22
Regisztrált tag #62
Regisztrált: v okt 03 2010, 03:10
Üzenetek: 119
A mithraizmus egy misztérium-vallás. A mithraizmus hasonló a mazdaizmushoz.
Ezekhez hasonló pedig még a gnosztikus Manicheizmus is!
Itt mindenhol a Jó és a Rossz/Gonosz erők harca szerepel központi elemként. (ezekben a vallásokban.)
( világosság -- sötétség harca. )
+ Mithrász legyőzi az "alvilági életerőt" szimbolizáló bikát, amely egy barlang mélyéről tör elő.





[ Módosítva cs febr 14 2013, 09:28 ]
Vissza az elejére
Szofi
szo febr 16 2013, 02:48
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Nem akarlak elkeseríteni, de a kereszténység is ugyanazon misztérium köré van szervezve a korai keresztény atyák szája íze szerint, azaz ugyanarról a történetről van szó, csak átírták, átgyúrták és meséket találtak ki hozzá. Az evangéliumokat sem egy-egy személy írta, hanem mint ahogy már a beszélgetésünk kezdetén írtam, különböző könyvekből rakták össze. Markion gnosztikus filozófus írta például a később Lukácsnak tulajdonított evangéliumot. Persze alaposan átdolgozták, hogy semmi ne utaljon belőle a gnózisra.

Az ilyen valláscsinálást nevezték el később "isteni sugallatnak". Ez valami olyasmi, mintha Madách művét neveznénk el evangéliumnak és betennénk a Bibliába.
Vissza az elejére
Szofi
szo febr 16 2013, 02:50
Regisztrált tag #205
Regisztrált: sze máj 11 2011, 02:36
Üzenetek: 27
Ja és Mithras állítólag 1500 évvel élt a Földön Krisztus előtt. Ez biztos más forrás, de így szokott lenni. Mindenki más időpontot ad meg, igyekeznek minél jobban megközelíteni az időszámításunk kezdetét.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System