:: Fórumok :: Saját alkotások :: Irások
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Novellák és egyéb irások (humorosak is)
Oldal:       >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
nordi
p júl 16 2010, 02:18
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
Ide jönnek az irások és a kritikák! !ord1

[ Módosítva v júl 18 2010, 03:08 ]
Vissza az elejére
nordi
v júl 18 2010, 02:41
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
Hogyan szereztem az elsö millióimat ?? (euróban természetesen)

--részletek nathan kiadhatatlan emlékirataiból--

amelynek a kiadási jogát hosszas üzleti tárgyalások (vitatkoztunk mint a cigányok) után szavanként 2,89 $-ért, vettem meg a "saját alkotások" számára (bár az alapárat nem sikerült csökkentenem, annyit viszont elértem, hogy a névelöket és kötöszavakat, 0,98 $-ért számoltuk, ezért viszonzásul beleegyeztem, hogy a 5 betüsnél hosszabb szavakat két szónak számitjuk.)

........abban az idöben a nyolcvans évek közepén jártunk, gyakornokként az EU regioanális fejlesztési osztályán dolgoztam, néhány hasonló koru hittársammal egyetemben. Akkoriban még nem volt eldöntve a középkelet europai államok sorsa, és mi az afrikai államok megsegitésen dolgoztunk, nagy intenzitással, de annál mérsékeltebb sikerrel.
Egy nap aztán a fönoök megunta a bénázást és az eu-s pénzek eredmények nélküli elköltését, mindenféle menedzser- képzö kurzusokra és továbbképzésekre, summitokra és kongresszusokra..stb, behivatott bennünket ( akkor hárman irányitottuk az osztályt) elöszedte a legmézédesebb hangját és megkérdezte:
-- Mi a falhozvert lóf@sznak tartalak itt benneteket? --mivel nem tudtuk a helyes választ, hallgattunk mint kóser malac a kukoricásban....
-- Minden gyülésen engem buzerálnak miattatok, mintha nem lenne nekem anélkül is elég bajom--folytatta , mi továbbra is hallgattunk mert nem tudtunk róla, hogy valaha is csinált volna valamit, nemhogy olyasmit amiböl baja lehetett volna.. majd rátért a lényegre,.....
-- Nathan, holnap reggel felülsz a repülöre, délután leszállsz Dél Djibutiba, este kinn vagy a dzsungelben a Bantubambo települesen, reggel pedig hozzákezdesz,...munkahelyeket teremtesz és két hónap mulva eukonformos várost akarok látni a sárfészek helyén, egy hónap mulva részletes jelentést kérek az ellenörzö bizottságtól....és ti ketten pedig, fordult a társaim felé, keressetek egy másik hülyét aki holnaptól fizetést ad nektek a semmiért.
-- Most pedig, kifele, béna banda !!

egyik nap itt..............................................................másnap itt

Délután átvettem az akkreditációs dokumentumokat, és a 100 millió euróról szóló csekket amiböl 50 millát beváltottam cashre,(dollárra) elvégre nem mehetek a dzsungelbe üres zsebbel regiót fejleszteni, a maradék 50-et a biztonság kedvéért átutaltattam a saját titkos bankszámlámra, arra az esetre ha nem térhetek majd vissza Európába.....
Késö este meg felhivtam Weinberger Kahant a kirugott kollégát,(ma már Björg Cohan neven fut mint menö bróker) hogy tudok neki egy jó munkahelyet, csak az elözö fizetése felét tudom fizetni, de jobb hiján igent mondott. Azonnal kineveztem logisztikaimarketingmenedzsernek...

Hajnalban indultunk, és délután már leszálltunk Dzsibutiban. Az országocska Dzsibuti köztársaság, 1977-ig francia gyarmat volt azóta is gyakori, de jelentektelen belsö harcok teszik izgalmassá az ott kisebbségben élö afarok, vagy másnéven danakikok életét. Az utiterv szerint estére Bamtubamboba érkeztünk. (volna , ha valaki Djibutiban tudott volna valamit erröl a településröl, ennyit a müholdas térképeszetröl) A délután autóbérléssel telt el, de mivel nem tudtunk sem határidöt sem elérhetoseget adni, minden kisérletünk kudarcba fulladt, végül vettünk egy használt, de jó állapotban levö eredeti katonai Hammer-t (hogyan került a volt francia gyarmatra, papirok hiányában, fogalmunk sem volt,) Mikor a papirok felöl érdeklödtünk, idegesek lettek és a papir és irószer boltba irányitottak bennünket. Hosszas alkudozás után,(plusz 200 $) végül kaptunk egy nyugtát (az összeg feléröl) és még mindig olcsóbban megusztuk mintha autót béreltünk volna. Hajnalban pedig elindultunk megkeresni a Bantubambo nevü települést.

...és elindultunk................................................................ha nem volt ut ,....csináltunk

Az induláskor kapott protokoll-ban (ez olyan mint nálatok a szentirás csak komolyabban kell venni) a reptértöl számitva 450-km re délre kellett lennie a fönök által sárfészeknek titulált településnek (GPS-röl akkor meg nem hallottunk, de a dszungelbe ugy sem sok hasznát vettük volna iranytu meg volt a Hammeren). Hat óra alatt letekertünk több mint 300 kilómétert és megállapitottuk,hogy a nehezén már tul vagyunk, holott a 300 km-böl csak feleuton volt 50km ahol nem találtuk az utat. Végig tiszta sivatag,de türhetöut, zöldnek nyoma sem volt nemhogy dzsungelnek. Már kezdtünk elbizonytalankodni mikor ismét rátaláltunk az utra. Az elsí´ településnél Dire Dawa-nál megálltunk, és lesz ami lesz alapon vettünk egy térképet, leültünk egy kávézóban kértünk két kávét, és kiteritettük a térképet. Meghült a vér bennünk, attól amit láttunk... Djibutitól a déli határig alig 100 km volt. Már rég Etiópiában voltunk.
--szerkesztés alatt !!

[ Módosítva k aug 24 2010, 08:22 ]
Vissza az elejére
blackbird
k júl 20 2010, 04:06
Regisztrált tag #23
Regisztrált: sze máj 19 2010, 04:53
Üzenetek: 112
Neuropid királyságok

Tartalom

Egy távoli zöld világnak történelmét uralja egy prófécia, melyet évezredekig fejtegettek különböző civilizációk. Mikor megszületik ez az új, szinte tökéletes faj, a Prófécia első mozzanatai kezdenek valóságot ölteni. A bolygókon, új fajokon és újabb világokon magukat átküzdő neuropid hercegek tudat alatt egymást keresik, hogy végül együtt érjék utol a végzetet, a Prófécia utolsó jövendölését.

A történetünk elsősorban a hercegek útját követi nyomon, ahogyan megküzdenek az élettel és halállal. Találkoznak új barátokkal és elveszí­tenek sokat a régiek közül. A történések egyik pillanatról a másikra újabb meglepetést okoznak… itt nem számí­thatod ki a következő lépést!
Vissza az elejére
Peety
h aug 02 2010, 10:32
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
Ez ugyan nem saját alkotás, de attól még jópofa ( már ha ezt jópofának lehet nevezni... !he )


Micimackó, a késes gyilkos

Hull a hó és hózik,
Micimackó fázik...

Fázni még Micimackó sem szeret, no meg a csupor méz is elfogyott, ráadásul Malacka is állandóan ott visí­tozott a fülébe. Füles oda is súgta Malackának, baj lesz ebből, de Malacka csak visí­tozott tovább.

Nyuszi állandóan hablatyolt, meg húzta Micimackót, hogy itt a tél, és hogy meg fog majd hí­zni tavaszra, amin aztán Tigris jó nagyokat vigyorgott, miközben körbe ugrálta Micimackót. Füles próbálta jelezni barátainak, hogy nagy baj lesz ebből, ne ingereljék Micimackót, de a többiek rá se hederí­tettek.


í‰s amit Füles megjósolt, bekövetkezett. Micimackó vérben forgó szemekkel felordí­tott mikó hangján, egy jól célzott rúgással lerúgta Malacka fejét, amely Nyuszi felé röpülve kihúnyta annak két szeme világát. Ezt látva Tigris nekiveselkedett egy jó nagy karónak, hogy Micimackót megfékezze, de Micimackó ma megfékezhetetlen volt, s mielőtt Tigris felócsudott volna, már karóval átszúrt szí­vén merengett buta pillantásokkal.

Füles csak állt dermedten. Még mindig csak azt hajtogatta, baj lesz ebből. Lett. Micimackó odalépett hozzá, elővette legjobban kedvelt mézevő kését, és se szó se beszéd, levágta Füles fejét, s csak annyit mondott a megnyekkent Fülesnek, most már nem lesz baj.

Micimackó csak megy és megy és csak megy a kihalt erdei úton, egyik kezében Füles fejével, másikban a véres késsel. Csak megy, maga se tudja, hova. Néma csend borult az Erdőre. S ebben a néma csendben csak egy elhaló dallamot lehetett tisztán kihallani. Micimackó halkan dúdolni kezdett:

Hull a hó és hózik,
Micimackó fázik...


(fotó: Bagoly, az egyetlen túlélő)
Vissza az elejére
Tamas
h aug 02 2010, 03:18
felemelkedett
Regisztrált tag #16
Regisztrált: cs febr 11 2010, 03:01
Üzenetek: 66
Mennyivel szebb, mint az eredeti történet!!!

íœdv:
Tamas
Vissza az elejére
Peety
h aug 02 2010, 04:18
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
Naaa...... jellemző.... !sleep
Vissza az elejére
nathan
k aug 03 2010, 03:46
földhözragadt
Regisztrált tag #17
Regisztrált: p febr 12 2010, 03:01
Üzenetek: 30
Tamas írta ...

Mennyivel szebb, mint az eredeti történet!!!

íœdv:
Tamas


Zooszadiszta, még te akarsz felemelkedni ??
még a szerencsétlenül járt Malackából is ennél ..mi?...te zoofasiszta...

..inkább olvasnád az emlékirataimat, hogy legyen fogalmad a humanitárianus segitökézségröl
...ami nélkül nincs felemelkedés

testvéri szeretettel : Nathan

[ Módosítva k aug 03 2010, 03:51 ]
Vissza az elejére
Tamas
k aug 03 2010, 04:18
felemelkedett
Regisztrált tag #16
Regisztrált: cs febr 11 2010, 03:01
Üzenetek: 66
Náthás!

A felemelkedésnek több formája is van!!! Füles pontosan tudta, hogy mivel jár Micimackó ingerlése.... és a többiek is. Ez volt az ő nagy közös karmájuk! Ugyanis kedves barátaim a karmáját senki sem kerülheti el!!! Fülesnek és társainak törleszteniük kellett egy múltbéli életükben tett hibájukért!!
Micimackó felől megközelí­tve a dolgot az is elmondható, hogy a társak kivégzése, illetve Füles lefejezése, az ő tudatos lelki megtisztulását eredményezte!!!

Az emlékirataidat nem olvasom el!!! A te fajtádnak fogalma sincs mi is az önzetlen segí­tség!!! Szimpla bűnözők vagytok, akik csakis saját érdekeiket nézik, illetve addig halmozzák - MíSOK ROVíSíRA - vagyonukat, mí­g bele nem fulladnak!!!

íœdv:
Tamas

[ Módosítva k aug 03 2010, 05:06 ]
Vissza az elejére
Tamas
k aug 03 2010, 04:22
felemelkedett
Regisztrált tag #16
Regisztrált: cs febr 11 2010, 03:01
Üzenetek: 66
nathan írta ...

Zooszadiszta, még te akarsz felemelkedni ??


í‰n nem akarok felemelkedni, Náthás, mivel ez már megtörtént!! í‰pp emiatt van, hogy jóval nagyobb a rálátásom az élet dolgaira mint nektek!!!

íœdv:
Tamas
Vissza az elejére
nathan
k aug 03 2010, 05:32
földhözragadt
Regisztrált tag #17
Regisztrált: p febr 12 2010, 03:01
Üzenetek: 30

.....igazad , van Tamás....
ha jobban átgondolom amit irtál, kénytelen vagyok beismerni, hogy Malacka egy tisztátlan disznó (unkoser) volt, és megérdemelte a sorsát , Füles pedig, egy antiszemita provokátor volt, aki addig ingerelte kirekesztett hittársunkat mig annak nem lévén más választása feláldozta öt, társaival együtt a felemelkedés oltárán (különben is letagadtak egy csomó kölcsönt amit Mici MacKhon-tól vettek fel) biztositva ezáltal lelki megujulását..... igy tényleg másképp néz ki a tényállás.....
Köszönettel a felvilágositásért: Nathan

Vissza az elejére
Oldal:       >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System