:: Fórumok :: Társalgó :: Parakaja
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Táplálkozás
Oldal:   <<      
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Peety
cs aug 05 2010, 02:14
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
Vagy 2 hónapja ettem csilis babot...... és majdnem átmentem tűzokádó sárkányba..... XD

í‰n kí­váncsi lennék arra a receptre.
Vissza az elejére
Tamas
k aug 17 2010, 04:09
felemelkedett
Regisztrált tag #16
Regisztrált: cs febr 11 2010, 03:01
Üzenetek: 66
Nordimpex!!!

Az ötödik dimenzió fénylényeinek és a vénuszi küldöttek nevében követelem, hogy azonnal í­rd le a csilis bab receptjét!!!!

íœdv:
Tamas
Vissza az elejére
Peety
sze aug 18 2010, 01:41
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
Na, Tomtom, szerintem ha a vénusziak esznek abból a csilis babból, akkor olyan "hátszelük" lesz, hogy nem lesz szükségük semmiféle űrhajóra, mert seperc alatt a bolygónkra érnek.
!he
Vissza az elejére
Peety
v okt 24 2010, 10:46
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
Kókuszos-banános UFO recept

hozzávalók 4 főre
1 csomag piskótatallér
1-2 db banán
kókuszreszelék
tej
fogpiszkáló
Csokikrémhez:
1 tábla ét- vagy tejcsoki
tej
1 ek vaj



Elkészí­tés

A banánt meghámozzuk és kb. 2-3 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
Fogunk két piskótatallért közérakunk egy banánkarikát és fogpiszkálóval átszúrjuk. (Addig ismételjük, még, az összes hozzávaló el nem fogy.)
Egy tálba öntünk kókuszreszeléket, egy pohárba pedig tejet.
Ví­zgőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, hozzátesszük a vajat, és annyi tejet, hogy inkább folyékony legyen a csoki, hogy jól bele tudjuk majd forgatni a kis ufo-kat.
Fogpiszkáló segí­tségével belemártjuk a tejbe az ufo-t kb. egy percre, majd beleforgatjuk a csokiba, és végül a kókuszreszelékbe. (íltalában én úgy csinálom, hogy amí­g egy ufot elkészí­tek, addig ázik egy másik a tejben.)
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Jóí­zűen elfogyasztjuk!
Vissza az elejére
Baba
cs jún 30 2011, 01:35
Regisztrált tag #241
Regisztrált: h jún 20 2011, 01:11
Üzenetek: 47
Ahogy Para kérte a tanácsokat tőlem én ide is leí­rom ,hátha hasznotokra lesz:
Tudom ,hogy manapság mindenki meg van ijedve a kajáktól, amiket vásárolunk,én már évek óta ételallergiás vagyok ,majdnem mindenre ,de ha jól megválogatom és vigyázok arra, mit hogyan fogyasztok el, akkor semmi baj. Először is arra kell vigyázni,hogy lehetőleg ne fogyasszunk sok főt/sült ételeket,lehetőleg nyersen együnk meg amit lehet, megmaradva a sok vitamin....a húsféléket mindig frissen vásároljuk, vagyis ne lefagyasztva,vannak ilyen hentesüzletek... és majd mi, otthon porciózva lefagyasszuk ,í­gy biztosak lehetünk,hogy nem féléves lefagyasztott húst vásároltunk .
A zöldségeket azokat is a piacról(nem szupermarketekből !) hazait vásároljunk,kenyeret SOHA ! ne fehéret vegyünk,teljes kiőrlésű. Olajos magokat az amerikai mogyorón kí­vül,mert az nagyon allergén! legalábbis számomra,ne fogyassz ! Olajfélékből mindig a hidegen sajtoltakat vegyél, mert a többi már hőkezelt ,én a kukorica,olí­va,pálmazsí­rt használom ,ezekből is a hidegen sajtoltakat. A rizs,árpa,hajdina,kukorica stb ( a szóját nagyon dicsérik, de például én nem használom, mert allergiám van tőle) talán a legegészségesebb mag nyugodtan ehető. A margarin AZ nagyon veszélyes ! SOHA ne használd/egyél !,csakis vajat,joghurtot,sajtot stb,a tej egy bizonyos kor után már veszélyes, csakis tejtermékeket ehetsz nyugodtan,igaz én ezeket is a piacról vásárolom és én magam készí­tem el ezeket a termékeket ,í­gy biztosabb vagyok.Semmiféle konzervet,felvágottakat nem eszem mivel ezek a termékek nagyon sok tartósí­tószereket,adalékokat tartalmaznak ,Megvásárolhatjuk falvakról,vagy bió üzletekből.Télen csakis hagymát,fokhagymát,savanyí­tott zöldségeket és főleg hordós káposztát eszem ,nagyon egészséges és nagy a C vitamin tartalma ,soha nem vásárolok akármennyire is kí­vánom a külföldről hozott paradicsomot kí­gyóuborkát,paprikát stb,ezek kezelve vannak a kártevők ellen! Egy mondatban: a régi/új ha tetszik,csakis "parasztkaját",egyszerű módon elkészí­tve SOHA sütve ,paní­rozva !!! hanem GRILLEZVE ,FŐVE! együnk.
Na ,igen én általában í­rtam ,meg a saját tapasztalatom szerint és a szervezetemhez szükséges élelmeket,í­rtam le.Van egy közmondás:"Minden ami jó és szép eledel az ember számára, az mind íRTALMAS !" ez igaz is !!! de csak ha túlzásba visszük őket ! akkor válasszuk a "Buddha középutat" Mindenből lehet ,de mértékletesen.í‰n sem eszek például húst már elég rég,először is spirituális meggyőződésből :szeretem,tisztelem az életet ,akkor nem eszem húst! Nem vallási meggyőződésből áááááá nem! A vallások hidegen hagynak(még ha hiszek is a teremtőben ) ezekből is a tanulságos dolgokat vonom le ,nem vagyok egyik vallásnak sem a hí­ve... a biblia,korán,bhagavad gita stb is sok tanácsot ad a táplálkozással kapcsolatban....na,de ne térjek el a témától.
A kristálycukor sem egészséges, mivel ki van fehérí­tve, a legjobb akkor a melasz amit viszont nem nagyon lehet kapni és ha lehet az méreg drága,én mézet használok t.i. apámnak Székelykálban (falú 17 km.re Marosvásárhelytől ) vannak méhkaptárjai,ezt a mézet használom már 37 év óta mindenbe, még a kávét is(sic!) azzal édesí­tem,mondjuk a kávé sem egészséges ,de egy csésze az nem sok naponta! a ness kávé kizárt,sok tartósí­tószert tartalmaz .....sót is, a tengeri jódozott sót használom, és a hazai parajdi "szürke" sót,kevés mértékben,szóval mindent csak mértékletesen,választva mindennek a "középutat"! í‰n lakto-ovo vegetáriánusan étkezem,mivel, azért csak meg kell adni a testnek a SZíœKSí‰GES élelmet.Csapvizet iszom. de egy mágnesgolyó van rászerelve és az eléggé tisztí­tja ,vannak erre is szűrői felszerelések, de erre nincs pénzem,sajnos,de eddig a ví­zzel nem volt bajom, szóval lehetne ezekről a dolgokról rengeteget í­rni.
Vissza az elejére
nordi
h aug 27 2012, 07:32
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960

Tényleg van kutyahús a miccsben?

(Márkus András cikke)

A legjobb miccset az útszéli kamionosbüfékben árulják, fontos, hogy kövér román asszonyság készí­tse, és szabad kézzel forgassa.

Kolozsvár felé a királyhágói miccs elfogyasztása (lehetőleg a Fekete-tónál - románul: Negreni) már annyira kötelezővé vált minden nyugatról érkező turista számára, mint a házsongárdi temetőlátogatás. A királyhágói miccsnek turistaidomí­tó hatása van: ez az a hely, ahol a legfinnyásabb fájndájninghoz szokott gurmand is jóí­zűen zabálja a fröcsögő, lédús miccset, amit a kövér román néni szénen sütött és kézzel forgatott. Majd utána Ursus sörrel gargarizál.

"A városnézés egy dolog, de ettetek miccset a Királyhágón?" - í‰s lenézően néznek arra, aki nem tette meg. Mert ez a miccs a két ország közötti gasztronómiai határ. A miccsel kapcsolatosan mi, erdélyiek egyetlen tanáccsal látjuk el az í­nyenc turistát: "Mindegy, hol eszed, de minél lepattantabb a hely, annál jobb a miccs". Ez pedig aranyszabály. A legjobb miccset az útszéli kamionosbüfékben árulják, és kimondottan fontos, hogy kövér román asszonyság készí­tse, és szabad kézzel forgassa. Faszén parazsán. Csakis. Ez ugyanolyan elengedhetetlen feltétele a zamatnak, mint a disznó sárban fetrengése vagy a mangalica mindenevő karakterisztikája. A miccs eredeti receptjét a mai napig homály fedi. Ami biztos, az a marha-disznó-birka húskombó, valamint a só-bors-fokhagyma-kakukkfű-csombor fűszerezés. A titok nem az összetevőkben, hanem azok adagolásában rejlik.

Aki a még extrémebb í­zvilágra bukik, annak a székely miccset ajánljuk. Székelyföldön, a Madarasi Hargita lábánál elterülő Ivó községben működik a Honor vadaspark - húsfeldolgozó - panzió. Itt fejlesztették ki a világ egyetlen vadhús miccsét. A székely miccs tartópillére a szarvas- és a vaddisznóhús. A pontos recept - mint minden miccshús esetében - titkos. A lényeg a csombor és egy kevés fokhagyma - kevesebb, mint a román miccsben. A végeredmény: fenomenális. Már csak egy teltkarcsú székely menyecskét kell találnunk, aki lelkének minden boszorkányságával begyúrja a húst és megsüti a miccset. Bizonyos városi legendák szerint a legjobb miccslelőhelyeken feltűnően kevés a kóbor kutya. A román kamionsofőrök szerint az igazi miccshúsból a kóborkutya zamata nélkülözhetetlen. Ez persze csak vicc - mondja mosolyogva a kamionsofőr, majd mustárba mártja a húst, és jóí­zűen beléharap. - Vagy ki tudja - teszi hozzá csámcsogva. De ennek sem szabad zavarnia a gasztrotúrázót. Ugyanis minden gyanús körülmény a miccs javát szolgálja.

forrás:/origo/



[ Módosítva h aug 27 2012, 07:35 ]
Vissza az elejére
nordi
szo szept 14 2013, 02:24
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
Fulldragon miccset készit ...(a kutyám most megúszta )




[ Módosítva szo szept 14 2013, 02:27 ]
Vissza az elejére
Oldal:   <<       

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System