| Kezdőlap Fórum Kezdölap 2014 Epsion Tájékoztató A Mars titkai Zene |
| :: Fórumok :: Álmok :: Ámok és értelmezéseik |
|
<< Előző téma | Következő téma >> |
| Don Juan Matus tanításai | ||
| Oldal: >> | |
|
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
|
| Szerző | Üzenet | ||
| noname |
| ||
![]() Regisztrált tag #24 Regisztrált: p máj 21 2010, 08:49Üzenetek: 66 | Szóval nem rég olvastam el "Carlos Castaneda - Az álmodás művészete" című könyvet. Don Juanról és a tanításairól itt egy kis leírás: Katt ide! Castanedarol annyit kell tudni, hogy a tanítványa volt Juan Matusnak és több könyvben írta le tapasztalatait. Katt ide! Magát a könyvet azt nagyon tudom ajánlani, számomra(és szerintem sokak) számára is(nagyjából) egy teljesen új világnnézetet mutat be. De a lényeg, hogy van benne egy olyan rész amikor Carlos Castaneda találkozik a "halállal dacolóval" , aki a varázslók erejéből gyűjti az életerőt.De nem lopja, hanem cserébe ad helyette néhány képességet.Szóval ez a több ezer éves varázsló nő és férfi formát is föl tud venni(igaz nem félig nő, félig férfi, formát, de ha belegondolunk azt is megehetné.) Szóval ez a "halállal dacoló" a "legerősebb" ember.Talán az ő álmába jutott el Monroe...?Hm... Ja és még ma is él, ha minden igaz.Nyílván.... Na, de ha elolvassátok, akkor sokkal teljesebb képet kaptok róla.í‰rdemes... [ Módosítva h júl 19 2010, 11:42 ] | ||
| Vissza az elejére | | ||
| Peety |
| ||
![]() Regisztrált tag #9 Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57Üzenetek: 664 | Hmm...... Castaneda könyveit nagyon szerettem anno, bár ezt pont nem olvastam. Nekem az első, tőle - ha jól emlékszem - A belülről izzó tűz - című volt. Nagyon bele tudtam élni magam azokba a kalandokba. | ||
| nordi |
| ||
a ' r e b e l l i s![]() ![]() Regisztrált tag #4 Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14Üzenetek: 960 | nagyon dokumentált vagy nomame, utána kell olvasnom,hogy hozzá tudjak szólni | ||
| noname |
| ||
![]() Regisztrált tag #24 Regisztrált: p máj 21 2010, 08:49Üzenetek: 66 | Hát ezt véletlen pont olvastam .Peety te amikor olvastad akkor valóságként kezelted, vagy csak regényként?Magyarán elhiszed amit ír?Nem a fanatikus,mást elvető ,dogmatikus hitre gondolok...szóval érted,mert ugye mit lehet egyáltalán elhinni,lehet hogy én éppen egy diliházban vagyok és képzelődök !moí‰n elhiszem egyébként... | ||
| Peety |
| ||
![]() Regisztrált tag #9 Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57Üzenetek: 664 | Åszintén szólva, noname az utolsó szóig elhittem. Pedig én sem vagyok egy "kapásból mindent elhiszek" típus, viszont amikor olvastam ezeket a könyveket, a benne lévő beavatási részeket.....hát komolyan mondom, szinte kedvem lett volna azon nyomban elindulni és megkeresni, Don Juan-t, hogy tanítson és átélhessem azokat a dolgokat. Talán nem ártana újból elolvasnom, Castaneda könyveit. | ||
| noname |
| ||
![]() Regisztrált tag #24 Regisztrált: p máj 21 2010, 08:49Üzenetek: 66 | Talán akkor kezdheted is ezzel, amit nem olvastál.:) Esetleg nem kisérletezgettél a könyvben leírtakkal?:D Amúgy az álmodásukról elmondható, hogy asztrálutazások és nem azért mondom, mert mindenbe ezt látom bele(most kivételesen ) itt most egy törött arcú smiley van, vegyétek úgy | ||
| Peety |
| ||
![]() Regisztrált tag #9 Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57Üzenetek: 664 | Akkoriban próbálgattam ezt-azt, bár túl sok eredményre nem emlékszem. !jd | ||
| noname |
| ||
![]() Regisztrált tag #24 Regisztrált: p máj 21 2010, 08:49Üzenetek: 66 | Juan Matus idézet("Az álmodás művészete"): Az átlagemberek azért nem rendelkeznek akarattal álmaikban, mert soha nem összegeztek és az életük teljesen tele van olyan súlyos érzelem-töltetekkel, mint az emlékek, remények, félelmek, satöbbi, satöbbi. Ezzel szemben a varázslók az összegzésük miatt viszonylag szabadok a súlyos, lekötő érzelmektől. í‰s ha valami megállítja őket, ahogy téged ebben a pillanatban megállított valami, ez azt tételezi fel, hogy még mindig van bennük valami, ami nem teljesen tiszta. – í–sszegezni olyan bonyolult, Don Juan. Talán van valami más, amit tehetnék helyette. – Nem. Nincs. Az összegzés és az álmodás kéz a kézben haladnak. Ahogy visszafelé haladunk az életünkön, egyre légiesebbek leszünk. | ||
| Peety |
| ||
![]() Regisztrált tag #9 Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57Üzenetek: 664 | noname írta ... Az átlagemberek azért nem rendelkeznek akarattal álmaikban, mert soha nem összegeztek és az életük teljesen tele van olyan súlyos érzelem-töltetekkel, mint az emlékek, remények, félelmek, satöbbi, satöbbi. Milyen igaz. Nálam is ilyesmi lehetett. ( meg még van is.... !mo ) [ Módosítva h júl 19 2010, 04:06 ] | ||
| noname |
| ||
![]() Regisztrált tag #24 Regisztrált: p máj 21 2010, 08:49Üzenetek: 66 | Peety belekezdtél az újraolvasásba, vagy "Az álmodás művészete" című elolvasásába?:) Nordi, és te?:) [ Módosítva h júl 26 2010, 02:46 ] | ||
| Oldal: >> | |