:: Fórumok :: Szellemek, kisértetek :: Fehér zaj

<< Előző téma | Következő téma >>
Szűrés
Oldal:   <<        >>  
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Zsuzska
v ápr 18 2010, 03:05
Regisztrált tag #8
Regisztrált: cs jan 14 2010, 07:44
Üzenetek: 247
Szépen köszönöm, Latyoo. Igy már nekem is könnyebb lesz redszerezni. Megszámoltam, tí­z linket adtál. Bevallom, nem ezeken a helyeken mászkáltam a neten. í‰rdekesek, csak kicsit sok í­gy egyszerre. Ha megkérhetnélek, nekem jól jönne, ha megszámoznád, mert visszatérek rájuk mikor lesz idöm.
...(Na, í­rtam volna még ezzel kapcsolatban egy rakás "topikromboló" dolgot, de közben röviden megbeszéltük itt házon belül és inkább hagyom, mert azt mondták, hogy akkor minek jöttem ide).
Néztem a legyel elnökipár temetését és még mindig a hatása alatt vagyok. Nagyon megérintett ez a tragédia. Ezt hogyan tudják majd feldolgozni, ha egyáltalán lehetséges?
Vissza az elejére
Zsuzska
szo máj 01 2010, 11:23
Regisztrált tag #8
Regisztrált: cs jan 14 2010, 07:44
Üzenetek: 247
alessys írta ...

...........................................................................................................................................................................
Amúgy valójában mi a fehérzaj?
íllí­tólag a hipertér vagy az ősrobbanás hangja. Mindenesetre belenyúlik elég jól a téridőbe és mégis független attól.
Eszembe jutott egy svájci pap, vagy valami hasonló szerzetes, aki szabad idejében a fehér zaj efektusait kutatta a 90-évek elején.
Végül is összekalapált valami Kronovisor nevű szerkezetet, ami a régmúlt eseményeit hozta vissza a tv képernyőre.
Ez valami spéci antenna és egy tv vevő egység volt.

Ez az ember azt állí­totta, hogy minden megtörtént esemény megtalálható a fehér zajban és nem feltétlenűl kisértetek, vagy szellemek akarnak komunikálni velünk.
Mindenesetre van az állí­tásában valami.
..................................................................

A Kronvizor elökerült mpam
Vissza az elejére
blackbird
cs máj 20 2010, 05:21
Regisztrált tag #23
Regisztrált: sze máj 19 2010, 04:53
Üzenetek: 112
Sziasztok!
TESCOban vettem még kb. 2 éve egy 2.1-es hangfalat számí­tógéphez, azóta is megvan. Egy évre rá, hogy használtam egyszer csak rádióadás szerű hangokat hallottam a hangszórókból. Ami először nem esett le, azaz hogy nincs rajta se benne semmiféle antenna amivel foghatnám az adást!...Az adás ismétlődő volt körül belül 3-5 percig tartott. Azt hittem repülők kommunikálnak egymással, aztán kihúztam a számí­tógépből de még mindig ment. Le és fel tekertem a hangerőt de még mindí­g jött belőle a hang...végül elhallgatott. Fel is í­rtam egy papí­rra azt az egy szót amit ki tudtam venni belőle de már rég nincsen meg....
Vissza az elejére
Peety
cs máj 20 2010, 05:46
Regisztrált tag #9
Regisztrált: sze jan 20 2010, 02:57
Üzenetek: 664
íramtalaní­tás után is jött a hangafalból a hang? Para.... !erf

[ Módosítva cs máj 20 2010, 05:47 ]
Vissza az elejére
blackbird
cs máj 20 2010, 09:05
Regisztrált tag #23
Nem nem....áramtalaní­tás után nem jött már...csak a számí­tógépből húztam ki, mert azt hittem, hogy a gép okozza a hangokat. Volt egy hasonló eset haveromnál aludtam, ő már aludt én meg youtubon nézegettem videókat amiken a bolygók hangjai voltak felvéve vagy ilyesmi. Azt hiszem pont a Jupitert néztem amikor a hangokban egy folyamatos sí­polás hallatszott. Ugyan az a szisztéma, fel hangosí­tottam le halkí­tottam de ugyanazzal a hang erővel jött a "hang"...
Vissza az elejére
nordi
cs máj 20 2010, 11:14
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
...... a 80-as években mikor a zenekarral turnéztunk , nálunk is gyakran elöfordult hogy , hogy a bekapcsolt erösitöben (antenna nélkül) különbözö zajok (még radio mockva is) "jöttek be" szerintem ez normális jelenség , ismerve a radióhullamok terjedési tulajdonságait.... akkoriban nem is törödtünk vele..
Vissza az elejére
blackbird
cs máj 20 2010, 12:30
Regisztrált tag #23
A zaj okés volt haveromnál a folyamatos dallamszerű sí­polás...lehet véletlen rádióhullám....De az emberi hangok hogyan kerülnek feldolgozásra egy hangfalban?
Vissza az elejére
nordi
cs máj 20 2010, 02:35
a ' r e b e l l i s

Regisztrált tag #4
Regisztrált: h jan 11 2010, 02:14
Üzenetek: 960
...ugyanugy, pl. egy rádióadás, rossz minöségben torzitva, fogható az ugynevezett subfrekvenciákon is (pl.a hullámhossz fele) lehet egy ilyen jelenség is....persze egyéb is..

[ Módosítva cs máj 20 2010, 02:37 ]
Vissza az elejére
blackbird
cs máj 20 2010, 02:40
Regisztrált tag #23
Még mindí­g nem értem hogyha esetleg azok a réz vezetékek fel is fogják ezeket a hullámokat vagy valahogy a hangfalakba közvetitik a feldolgozott jeleket, miért nem halkult el ha halkitottam és miért nem lett hangosabb vagy legalább sistergett ha maxra vettem? ...szerintem nem ugyan azzal találkoztunk....
Vissza az elejére
Latyoo
p máj 21 2010, 12:51
Regisztrált tag #13
Regisztrált: h febr 01 2010, 04:03
Üzenetek: 268
í‰n nem tudom, de az egyetem egyik gépének a hangfalai nálunk folyton veszik a rádióadást, persze kissé torzí­tottan. A laboráns valamit a kábelekkel magyarázott.
Vissza az elejére
Oldal:   <<        >>   

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF