:: Fórumok :: 2012. Vajon mi fog történni? :: 2012 világvége
 
<< Előző téma | Következő téma >>
A Nibiru miatt lesz világ vége 2012-ben?
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Vicus
szo ápr 30 2011, 12:51
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
A Nibiru miatt lesz világ vége 2012-ben?
2009. augusztus 10.
A Nibiru, a 10. bolygó, avagy a Planet X olyan közel lesz a Földhöz 2012-ben, hogy annak megfordul a polaritása, és az emiatt bekövetkező katasztrófák lakhatatlanná teszik a bolygót. íllí­tólag.

1983-ban a NASA bejelentette, hogy megtalálták a tizedik bolygót. A Nibiru névre keresztelt égitestről már a Sumérok is emlí­tést tettek, és érdekes módon pont 2012-ben ér a Föld közelébe, amikor a maja kalendárium véget ér. Amikor a 3600 évente visszatérő égitest ideér, a Föld minimum polaritást vált, de az is lehet, hogy megáll a forgásban néhány napra, vagy akár hetekre. Ennek eredményeként vulkánkitörések, cunamik, földrengések és egyéb katasztrófák fognak bekövetkezni, de az is lehet, hogy hirtelen beáll a következő jégkorszak.

HirdetésA maja kalendárium 2012. december 21-ig tart, erre a napra fantasztikus dolgokat jövendölnek: „nukleáris holokausztot", teljes tudatossági szint- váltást, valamint a népesség tizedére csökkenését. Szóval van baj elég, ami erős alapot ad annak a feltételezésnek, miszerint a civilizációnk 2012-re eltűnhet a szí­nről.
Igaz vagy sem?


A NASA később helyesbí­tett, és azóta is cáfolja a tizedik bolygó létezését. Tudományos módszerekkel még senki nem bizonyí­totta, hogy volna. A találgatások és az elméletek viszont elkezdődtek, és számos történet született arra vonatkozóan, miért is jön el a világ vége épp 2012-ben.
Arra a kérdésre, hogy ha egyszer ilyen közel van ez a méretes bolygó (állí­tólag húszszor nagyobb tömegű, mint a Föld), miért nem beszél róla valamelyik kormány vagy a NASA, a „szakértők” azt válaszolják: azért, mert titokban akarják tartani, nehogy tömeghisztéria törjön ki. Elvégre az interneten ví­russzerűen terjedő rémhí­rek nem váltanak ki semmilyen hatást, viszont egy kormánybejelentés…
A bolygók együttállása


Az egyik legerősebb érv amellett, hogy valami igazán félelmetes, különleges és minden bizonnyal végzetes dolog fog történni 2012-ben az, hogy bizonyos bolygók teljesen egyvonalban fognak felsorakozni december 21-én.
Azt elfelejtik emlí­teni, hogy ez minden évben előfordul… Kétségtelen, hogy most az úgynevezett „tökéletes együttállást” prognosztizálják, ugyanakkor 1997-ben sokkal tökéletesebb volt az együttállás, mint ami most jön, mégsem ért véget a világ.
A maja kalendárium


Igen, elképesztő a tudásuk. Valóban, az általuk használt számrendszer, és az idő mérésének rendszere szerint 2012-ben véget ér egy számí­tási ciklus. Ahogy a miénk is véget ért 999-ben, és aztán nem jött el a világ vége, hanem 1000-et í­rtunk. így ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a maja naptár nem megy tovább a bűvös 13-nál, akkor készüljünk fel, hogy újra 0001-et fog mutatni.
Ki látta a Nibirut?


Igazából még senki. Ez azért van, mert nem felfedezték, hanem kitalálták. Az eredeti copyright a sumérokat illeti, akik Marduk főisten égi otthonának adták ezt a nevet, miután ő felszabadí­totta a többi istent,és megölte az Annunakikat. Ezt a mí­toszt a babilóniak költötték, hogy valamivel igazolni tudják, miért igázták le a sumér kultúra többi városát. Eredetileg Marduk egy kisebb isten volt, és a Nibiru nem is létezett. Valószí­nűsí­thető, hogy a Jupitert nibiruzták le, de ezt sem sikerült még bizonyí­tani.

A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>

Vissza az elejére
Vicus
szo ápr 30 2011, 12:55
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
Katt ide!
Vissza az elejére
Vicus
sze máj 04 2011, 05:08
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
A Hold hatása
2011. február 18.
A világtörténelmi eseménynek számí­tó 1969. júliusi holdséta aligha csorbí­tott azon a csodálaton, ami a Holdat övezi. í‰s megmaradt a mágikus erejébe vetett hit is, hiszen milliók tapasztalták már saját bőrükön, hogy milyen mértékben képes befolyásolni a földi életet.
E földi hatások miatt számos ősi civilizáció istennőként tisztelte a Holdat.
Cí­mkék: Hold, kreativitás, telihold, tűz jegyű, bűncselekmény, asztrológia, Ví­zöntő, Oroszlán, csillagjegy
Már az ősi egyiptomiak, sumérok és a tengeren túli inka-maya kultúra papjai is istennőként kezelték. Miután nyomon tudták követni a ciklusait, és mert megtapasztalták „erejét”, hatását a termésre, a vizekre, az időjárásra, magától értetődő volt, hogy nemcsak áldoztak Holdistennőnek, hogy kegyeit elnyerjék, de az első naptárakat is az ő „viselkedését kőbe vésve” alkották a világ minden táján, egymástól függetlenül.
Hirdetés


A Hold járására épülve készült az azték, a kí­nai, az egyiptomi, a druida naptár, í­gy a világ egymástól távol eső tájain csaknem azonos időszámí­tást alkalmaztak: holdhónapokkal, holdévekkel számí­tották az idő múlását. A Hold járásához igazodtak a földművesek, a gyógyí­tók, a gyógyfüvesek, de még az alkimisták is.

A Holdnak a szervezetre gyakorolt befolyását, a földsugárzáshoz hasonlóan, egyelőre nehéz bizonyí­tani. Például nehéz kimutatni, hogy egy műtét csak azért nem sikerülhetett, mert rossz holdállás idején végezték. De azt már egyre több orvos elismeri, hogy telihold idején gyakoribb a vérzékenység, a szervezet ví­zháztartása és keringése könnyebben felborul, ilyenkor több a gyermekszületés, de az idegösszeomlás is.


A statisztika objektí­v adatokat szolgál, és ezek tanúsága szerint nemcsak sokkal több a komplikáció, a bevérzés a teliholdkor végzett beavatkozások után, mint mondjuk újhold idején, hanem több a közlekedési baleset, az erőszak, a bűncselekmény is. Az emberek teliholdkor érzékenyebbek, nyugtalanabbak, rosszabbul alszanak, mint máskor.

Több évezredes megfigyelések nyomán ugyancsak a statisztikára támaszkodva állí­thatjuk, hogy amikor a Hold vizes jegyben (Rák, Skorpió, Halak) jár, gyakoribb a csapadék, még a száraz évszakokban is. A föld jegyeket (Bika, Szűz és Bak) a néphagyomány „hidegnapoknak” nevezi, mert ilyenkor nemcsak egy-két fokkal hűvösebb lesz az idő, mint előtte, s utána, hanem még az azonos hőmérsékletnél is hidegérzete támad az embernek, mert beborul az ég, vagy feltámad a szél. A tűz jegyű holdállás (Kos, Oroszlán és Nyilas jegyben járva) viszont „melegnap” van, még ha nincs is napsütés, a hőérzet melegebb az átlagnál. Mivel a Hold a csillagokkal „szemben” vonul, azaz kelet felé halad, minden éjszaka később „kel fel”. Viszont telihold mindig napnyugtakor jelenik meg az égen, és napkeltekor tűnik el. Amikor a Hold (egy évben kétszer) a Föld és a Nap közé kerül, holdfogyatkozás következik be. Ezt az eseményt a mai asztrológusok már nem tartják olyan sorsfordí­tó eseménynek, mint ahogy néhány száz évvel ezelőtti elődeik taní­tották.

Ma a modern tudomány a két agyféltekét szolárisnak (Nap jellegűnek) és lunárisnak (Hold jellegűnek) tartja, vagyis az előző az információkat racionálisan feldolgozó bal oldali, az utóbbi az érzelmeket, érzékelést irányí­tó jobb oldali.
A Hold rávilágí­t belső érzéseinkre

Az asztrológiában a Nap helyzete jelöli a külső adottságokat, a Hold pedig a belsőt, az érzéseinket, a világhoz való viszonyunkat. Ha valaki kí­váncsi az adottságaira, lehetőségeire, nem elég, hogy tudja: melyik állatövi jegyhez tartozik a születésnapja, hová esik az aszcendense (születési órája), hanem jó ha azt is tudja: melyik jegyben járt a Hold születése pillanatában. Mert az úgynevezett Holdjegy alaposan befolyásolja a személyiséget.
Mindegyik jegyet máshogy befolyásolja

Akinek a Kosban áll a Holdja, az mindegy, milyen csillagjegyben született, temperamentumosabb, rámenősebb, mint a jegy többi szülöttei. A Bika holdjegy türelmesebbé, kitartóbbá tesz (még a legállhatatlanabbnak tartott Ikrek is visszafogottá válik), az Ikrek-Holddal viszont nagyon nehezen találja a helyét az ember. A Rák-Hold erősen érzelmessé tesz, az Oroszlán holdjegy játékossá, a Szűz holdjegy viszont racionálissá. Akinél a születésekor Mérlegben járt a Hold, az élvezi a kapcsolatokat, a Skorpió holdjegyűek viszont épp ellenkezőleg, inkább visszavonulók, titokzatosak. A Nyilas-Hold nyughatatlanná tesz, mí­g a Bak-hold már-már fanatikusan kitartóvá. A Ví­zöntő holdjegy a kreativitást növeli, mí­g a Halakban járó Hold a horoszkóp tulajdonosát rendkí­vül érzékennyé teszi.

A fentiek is bizonyí­tják, hogy milyen felelőtlenség egy-egy csillagjegy alapján sommás véleményt mondani valakiről, anélkül, hogy ismernénk a horoszkópja többi aspektusát.

Egy-egy csillagjegyen általában két nap alatt vonul át a Hold, és ezeken a napokon leginkább azokra van hatással, akiknek a holdjegye ugyanabba a csillagjegybe esik, de nem árt figyelemmel kí­sérni másoknak sem, mert egyrészt önmaguk, másrészt a környezetük reakcióit könnyebben érthetik, s felkészülhetnek bizonyos érzelmi eseményekre.

Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System