:: Fórumok :: Szellemek, kisértetek :: Észlelések
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Rejtélyek: A világ legfurcsább eseményeire a tudósok fáradhatatlanul keresik a választ,
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Vicus
szo júl 16 2011, 10:49
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
1. A tehéncsonkí­tások

Az 1970-es években nagy felbolydulást keltett a különös szarvasmarha pusztulás. Az emberek megcsonkí­tott állati tetemeket találtak, amelyeknek ismeretlen tettesek (földönkí­vüliek? vámpí­rok?) sebészi pontossággal távolí­tották el belső szerveiket, és vérüket az utolsó cseppig lecsapolták.Az eset miatt az FBI nyomozást rendelt el, ám semmi eredményre nem jutottak. Nem í­gy egy elkötelezett tudós csoport, akik bebizonyí­tották, hogy kezdetben vadállatok lakmároztak a tetemekből, nyí­lt sebeket hagyva maguk után. Mikor ők befejezték a táplálkozást, ekkor jöttek a kisebb-nagyobb férgek, amelyek apró harapásaikkal tökéletesí­tették a sebek alakját. Ezek előszeretettel zabálnak fel mindent, ami az útjukba kerül, nem kí­mélve a belső szerveket, a szemet és a genitáliákat - majd egy kis vérrel öblí­tik le mindezt.

2. A perui Nazca-vonalak

1930 óta tartja lázban a világot a Nazca-vonalak hihetetlen rejtélye. Peru félreeső részén, a Pampas de Jumana nevű fennsí­kon gigantikus mértani alakzatok, monumentális állatfigurák, és nyí­legyenes vonalak terpeszkednek. Rendeltetésük megfejthetetlen. Különlegességük, méretükön kí­vül az, hogy soha, sehol, egyetlen pontban sem metszik egymást.Természetesen mindenki azt gondolta, hogy erre csak földönkí­vüliek lehettek képesek, de néhány racionalista fanatikus jobban utánanézett a dolognak. Jim Woodman í­ró elmélete szerint a nazcák kezdetleges hőlégballonokkal emelkedtek fel, hogy a lent maradtakat a magasból utasí­tsák a rajzok megalkotására.

Elméletének bizonyí­tására Woodman elkészí­tett egy ősi repülőszerkezetet és pár óra alatt három ember segí­tségével megalkotott egy hatalmas nazca madarat.

3. Az afrikai gömbök

A Klerksdorp-golyókra egy afrikai bányában bukkantak a munkások. A barna golyócskák azonnal feltüzelték a transzcendencia szerelmeseit. A barna, tojás alakú tárgyak különlegessége, hogy tökéletesen koncentrikusak, olyan kemények, mint a vas, és egyensúlypontjuk annyira különleges, hogy még a NASA sem tud képletet alkotni rá, sőt az Amerikai Űrkutató Központ szerint a golyók csak gravitációmentes helyen készülhettek. A vizsgálatok szerint ráadásul legalább 3 milliárd évesek.Ezzel szemben a kevésbé népszerű, hogy a kutatások szerint a gömbök nem teljesen koncentrikusak. Még csak nem is acélkemények, és a NASA sem vizsgálta őket soha. Mindaz a hisztéria, ami körülöttük kialakult, az internet csodájának köszönhető, vagyis csak egy hatásos média hack.

4. Gömbvillám

Az emberek már a 17. században is ismerték a gömbvillám jelenséget. A tanúk szerint a gömbvillámok olyanok, mint egy szokásos villám, viszont földöntúli erővel rendelkeznek. Gömb alakjával falakon és egyéb szilárd épí­tményeken hatol át, és áldozatokat gyűjt.ím egy brazil tudós megcáfolta az évszázadok óta „Isten villámaként” emlegetett jelenséget. A kutató rájött, hogy amikor bizonyos fokú elektromosság találkozik egy vékony réteg szilikonnal, akkor pára jön létre. Mikor ez a pára kihűl és újra oxigénnel találkozik, akkor apró fénygömböket alkot, amelyek össze-vissza ugrálnak és megégetnek mindent, ami az útjukba akad.

5. Rejtélyes pontok

A „Rejtélyes Pont” táblával számtalan helyen lehet találkozni amerikai országutak mentén. A leghí­resebb ilyen hely Santa Cruz közelében található. De mitől misztikus ez a hely? Egy kis belépődí­j fejében az ember olyan házban tehet körutat, amelyben a ví­z felfelé folyik és a falakon lehet járkálni. A tulajdonosaik gravitációs anomáliáknak nevezik ezeket a szokatlan jelenségeket, a tudósoknak erre más szavuk van: átverés.A ház minden falát, berendezését úgy szerkesztették, hogy ellent mondjon a külvilág vonalainak. A házban minden tárgyat 20 fokkal megdöntöttek a ví­zszinteshez képest. Mikor a látogató belép, elveszí­ti a ví­zszintesség érzetét és az agya kiigazí­tja a házban uralkodó furcsa szögeket. Ennek következtében támad az az illúziója, hogy Pókember-szerűen a falakon futkározik.

6. Szellemek

Kí­sértetekről szóló történeteket emberemlékezet óta lehet hallani. Néhol tejfehér hologramként jelennek meg, máskor csak hangjukkal riogatják az élőket. A tapasztalatok szerint általában sötét helyeken várják az áldozatokat, hogy halálra rémiszthessék őket. Mivel az emberiség egyharmada hisz a létezésükben, néhány kutató a nyomukba szegődött.Sokan állí­tják, hogy találkoztak szellemmel, amely találkozásnak fizikai hatásai voltak, majdhogynem fájó félelmet éreztek, és hallucinációhoz hasonlí­tották a látottakat. Svéd kutatók felfedezték, hogy ha az agy bal féltekéjén elektromossággal stimulálnak egy adott pontot, akkor az alany azt hallucinálja, hogy valaki más is a szobában van. Mikor a sokkolás véget ér, a szellem eltűnik. A tudósok azt is megfigyelték, hogy minél erősebb az áram, annál életszerűbb a látomás, sőt skizofrén tüneteket is produkálhat a páciens.

7. A titokzatos Ley-vonalak

Az angol tudósról elnevezett, a szemnek láthatatlan vonalak behálózzák az egész világot, és misztikus helyeket kötnek össze egymással. A hiedelem szerint rendkí­vüli hatással bí­rnak, közelükben még a mágneses erőtér is megváltozik.A titok megoldása már-már kiábrándí­tóan egyszerű. A misztikus vonalakat egy kissé bolond angol tudósnak köszönhetjük, aki egy nap piknikezés közben látni vélt egy ilyen vonalat. Attól a perctől megszállottan kutatta őket, és hite szerint feltérképezte a különös hálót, majd mikor ezzel kész volt, publikálta kutatását.

8. Lidércek

A mocsarak környékén, alkonyatkor sétálva sok ember számol be arról, hogy ismeretlen fénygömbök bukkantak fel a szeme előtt. A vallomások szerint a golyók elszaladnak az ember elől, mikor a közelükbe akar menni. Az igazi horror imádók szerint a fények becsalják a gyanútlan idegent a mocsárba, majd mikor az érzi, hogy a föld kezdi magába szí­vni és nincs menekvés, akkor a gömbök eltűnnek. A különös fények évszázadok óta tartják lázban az embereket. A korhű divathoz igazodva összekapcsolták már őket tündérekkel, az ördöggel és földönkí­vüliekkel is.Tudósok is utánajártak az esetnek, a foszforeszkáló állati ürüléktől kezdve az ufókig minden lehetőséget megvizsgáltak. Végül megállapodtak abban, hogy lápból feltörő gáz bizonyos kémiai reakciók hatására, pontosan a beszámolóknak megfelelő gömb alakját ölti fel.

9. Ví­zből vér

Nem csak a Bibliában fordult elő az megdöbbentő eset, mikor az úr a vizet vérré változtatta, hogy megtörje az egyiptomi fáraót. Számos turista emlékszik olyan utazásra, mikor a kék tenger pirossá változott körülötte.A furcsa jelenségre a válasz a ví­zi élővilágban keresendő. Mikor azt vesszük észre, hogy Isten ujja lecsap ránk, és vérré változtatja a vizet körülöttünk, semmiképp ne essünk pánikba, hiszen a megoldás az apró fitoplankton nevezetű teremtményekben rejlik. ítható fény hatására keletkező fluor esszencia szabadul fel a planktonokban, és megváltoztatja a szí­nüket.

10. Utazó kövek

Kifejezetten a Death Valley nevezetű, amerikai területhez köthető ez a megmagyarázhatatlannak tűnő rejtély. A mozgó kövek több tonnás súlyuk ellenére látszólag könnyedén közlekednek a kiszárad földön, hosszú nyomokat hagyva maguk után. A jelenség csupán 2-3 évente figyelhető meg.Bár fantasztikus lenne bebizonyí­tani, hogy ezt aztán már tényleg a földönkí­vüliek csinálják, ám a tudósok ebben az esetben is kiábrándí­tó magyarázattal szolgálnak. Az év nagy részében a Death Valley valóban sivatagszerű kihalt táj, ám 2-3 évente ví­z önti el az egész sí­kságot. Ekkor a ví­z hullámai felkapják a köveket és gyengéden arrébb helyezik őket.
Vissza az elejére
Gombi
szo júl 16 2011, 11:11
Regisztrált tag #154
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:21
Üzenetek: 65
í‰vikém , fantasztikus , hogy Te miket találsz . Gratulálok , ügyes vagy . puszim érte .
Vissza az elejére
Vicus
szo júl 16 2011, 11:13
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
köszi
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System