:: Fórumok :: 2012. Vajon mi fog történni? :: New Age - Az új világrend
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Reiki – az Univerzum áldása
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Vicus
v júl 17 2011, 12:51
Regisztrált tag #153
Regisztrált: szo márc 26 2011, 07:15
Üzenetek: 262
Reiki – az Univerzum áldása 2011. július 13.

A reiki japán szó, jelentése univerzális energia. Tibetben már évszázadokkal ezelőtt alkalmazták, ez a tudás azonban szinte teljesen feledésbe merült. Később, az 1800-as évek végén egy japán doktor fedezte fel újra a módszert.


Dr. Usui egy buddhista kolostor mélyén lelt rá a reiki szanszkrit jelképeire, jelentésüket azonban nem ismerte. A titok megfejtéséhez a meditációt választotta. Huszonegy nap után megtalálta a szimbólumok használatának módját.

A Reiki egy természetgyógyászati módszer, egy transzcendentális iskola, ezoterikus behangolás, amely csak a XX. században vált elérhetővé az átlagemberek számára. Mint sok más tudományt, a reikit is a távol-keleti mesterektől lesték el az európaiak.A kézben rejlő erő

Ránézésre egy reiki kezelés leginkább a kézrátétellel való gyógyí­tásra hasonlí­t. (Valójában az is, hiszen Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. sz. végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyí­totta meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus í‰letenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük. Lényege, hogy a Világegyetem gyógyí­tó energiáit magunkon keresztül átengedve közvetí­tjük a kezünkkel egy másik élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba. Ezzel a módszerrel tehát nemcsak embert lehet az univerzális energiával feltölteni, hanem akár kedvenc állatainkat is egyesek még azt az ételt is energetizálják, amit megesznek! Néhány percig az elfogyasztandó étel fölé helyezett tenyerükön keresztül áramoltatják az energiát. A mozdulat nagyon hasonlí­t az "áldás" mozdulatához, talán nem véletlenül, hiszen egy tőről fakad!).A kezelendő egyén tagjait ellazí­tva, hanyatt fekszik, a reiki tudója pedig behunyt szemmel, belső figyelemmel a test egyes pontjai fölé helyezi a tenyerét. Ezek a pontok a test csakrái, amelyeken keresztül áramlik a szervezetünkben az energia. A reikis nem csinál mást, mint megpróbálja megszüntetni az energiaáramlás zavarait, méghozzá úgy, hogy összegyűjti, majd saját magán – mint egy csatornán – keresztül áramoltatja a minket körülvevő energiát.
[ Módosítva v júl 17 2011, 11:34 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System