:: Fórumok :: Szellemek, kisértetek :: Kisértetek
 
<< Előző téma | Következő téma >>
Kisértethistóriák
Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Ernő
szo jan 09 2010, 03:04

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze jún 23 2010, 03:46
Üzenetek: 4
Történetek kisértetekröl.cry.png

[ Módosítva p júl 30 2010, 07:06 ]
Vissza az elejére
Ernő
szo jan 09 2010, 03:05

Regisztrált tag #1
Regisztrált: sze jún 23 2010, 03:46
Üzenetek: 4
 
Ismerkedjünk meg az 1960-as évek legismertebb német poltergeist jelenségével.
 
Az egész akkor kezdödött mikor Annamarie Schalbelt 19 éves leányzó dolgozni kezdett új munkahelyén Sigmund Adam. Az új munkaerő remekül bevált, de lassan különösebnél különösebb dolgok kezdtek el történi a közelében. Izzólámpák forogtak a foglalataikban, a csillárok gyakran kilengtek, néha olyan erővel hogy a plafonhoz csapodva széttörtek. A neoncsövek minden ok nélkül szétdurantak, a biztositékok kiégtek. Tompa puffanások halatszottak a falakon, néhol egy sötét folt is maradt a nyomán. Ezek szinte napi rendszereségel megismétlödtek és egyértelmüvé vált hogy a tevékenység központjában a fiatal lány állt. Mindig akkor következtek be mikor a szobában volt. A poltergeist kezdetben csak az elektromos hálozatban jelentkezett de később más helyekre is kiterjesztette a müködését. A képek megfordultak a falakon és leestek, a fali diszként szolgáló porcelántányérok szintén. A fiokokat rendszeresen kiborogatta az ismeretlen erő. Apróbb tárgyak repkedtek fel alá a szobákban. Többször is megismétlődött hogy az iróda összes telefonja egyszerre szolalt meg, de mikor felvették a vonal túlsó végén nem volt senki. Máskor meg mikor csak Adam jogtanácsos telefonja csengett, akkor a pontos idő szolgálat jelentkezett. Ez egy óra alatt hatvanszór, tehát minden percben megismétlődött. Mikor az öt mázsás páncélszekrény is magától arréb csuszott 28 cm-t, akkor Adam Sigmundnál betelt a pohár. Feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, bár ezt később meg is bánta, viszont elhatározta hogy végére jár a dolgoknak. Elösször a telefonközpont embereit hivta ki, lévén hogy a szellem telefonos tevékenysége miatt a telefonszámlái már csillagászati méreteket öltöttek. A telefonközpont emberei szétszedték az összes készüléket de semmi rendkivülit nem találtak. Utánna észrevették hogy a telefondí­j számláló már megit ugrott néhány egységnyit holott senki sem telefonálhatott lévén hogy az ősszes készülék szét volt szedve. Végül is felszereltek egy kulcsal nyitható készülék dobozt a telefon köré és csak Adam úrnak volt hozzá kulcsa. 
Ettől megszünt a telefonos kisértések, sőt mi több az egész iródábol eltünt a poltergeist. Sigmund Adam megnyugodott hogy véget ért a lázálom, de később tapasztalta hogy a szellem bizony nem tünt el csak átköltözött, mégpedig Adam lakásába.
Most már nem a 19 éves leányzó állt a tevékenység központjában hanem ő maga. A szellem kezdetben az áramhálozatba fészkelte be magát. A villanykörték rendszeresen kiestek a foglalatukból, az elektromos készülékek sorra mentek tönkre. Adam kihivta a villamosági müvek szakembereit, akik felszereltek a házában egy feszültség és áramerőség mérőt, amely álltalában a normális 10 amperes áramerőséget mutatta, de előfordult hogy ismeretlen okból 50 sőt 60 amperre is felugrótt. Az elektróteknikusok tanácstalanok voltak ezért Adam jogtanácsos a Max-Planck kutató intézetbő hivott egy szakembert aki megvizsgálta a jelenséget. 
í– is mérte hogy a normális 10 amperes áramerőség néha 60 ampere is felugrik. Kijelentette hogy ez lehetetlen, mert ha ekkora áramtultengés a vezetékben haladna akkor minden drót izzana, és a ház rég a lángok martaléka lenne. 
Végül ő sem tudott magyarázattal szolgálni. Részlet a mérnők intézmény felé irt jelentéséből. "Az áramszolgáltató üzem kezdetől fogva rendben volt.
A fenomenális jelenségekért a technika számára ismeretlen erőket kell okolnunk." í‰s az ismeretlen erők tovább kisértettek. Mint ahogy az irodában itt is átért lassan a ház más jellegeire is. Képeket dobált le a falakról, tányérokat és poharakat tört össze. Csillárok lengtek ki, és a tompa puffanások a falakon sem maradtak el. 
Mintegy 5 hónap után végül ezek a jelenségek megszüntek és soha többet nem jelentkeztek, sem Adam sem Annamarie életében.cry.png


[ Módosítva szo jan 09 2010, 03:15 ]
Vissza az elejére
Zagiiii
h jan 11 2010, 07:25
Regisztrált tag #5
Regisztrált: h jan 11 2010, 07:06
Üzenetek: 4
Ez fincsa volt !amazed Még erről nem olvastam
Vissza az elejére
annabike
h máj 31 2010, 02:35
Regisztrált tag #10
Regisztrált: sze nov 10 2010, 11:25
Üzenetek: 0
Proba
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System