+ A | - a | Visszaállít
2010. szept.
24
  Rémisztő leletek, melyeket az UFO-knak tulajdoní­tanak
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Peety
Az UFO-hí­vőket és a tudósokat is lázba hozták a különös csontok, melyek eredete máig rejtély.

Kí­nában szinte mindennaposak a riasztások, Németországban évente 3000 bejelentés érkezik látni vélt UFO-król, a briteknek pedig egynegyede tényként könyveli el az űrlények létezését. Ebből a néhány adatból is látszik, hogy az emberiség fantáziáját máig aktí­van foglalkoztatják a földönkí­vüli jelenségek.

Mivel a kézzelfogható bizonyí­tékok meglehetősen ritkák ezen a területen, egy-egy rejtélyes tetem vagy csontlelet felbukkanása igazi szenzációnak számí­t, és nem csak az UFO-hí­vők körében. A legbizarrabb esetek még a sokat látott tudósokon is kifogtak, í­me, néhány a legmegdöbbentőbb talányok közül!


Aleshenka, az űrlány

A földönkí­vüli lány, Aleshenka esete alaposan felbolygatta az orosz falucska, Kaolinovi életét, amikor 1996-ban egy idős hölgy, Tamara Vasilievna azzal állt elő a rendőröknek, hogy egy UFO-lányt rejteget a házában.

Az asszonyt senki sem vette komolyan, mivel mindezt az elmegyógyintézetbe menet árulta el a rend szigorú őreinek. A biztonság kedvéért azért szétnéztek a zavarodott nyugdí­jasnál, és legnagyobb döbbenetükre tényleg találtak egy torz, mumifikálódott tetemet a házban.

Mivel Vasilievna asszony részletes történettel szolgált az Aleshenkának keresztelt űrlény érkezéséről, betegségéről, majd haláláról, a hatóságok beszállí­tották a csontvázat a moszkvai genetikai kutatóintézetbe.

Pár hónap múlva a hivatalos vizsgálat kimondta, hogy a tetem valójában egy 20-25 hetes, koraszülött magzat, aki súlyos születési rendellenességgel jött a világra, ezért mindössze pár óráig élt. A megtévesztő torzulásokat az 1957-es kistimi plutóniumfeldolgozóban történt baleset hatásával magyarázták, a radioaktí­v sugárzás ugyanis Kaolinovit is elérte akkoriban.

Bár a tudósok hivatalos közleményben cáfolták az egész UFO-elméletet, a japán tévé még sokáig nyomozott az ügyben, főleg, miután a tetem szőrén-szálán eltűnt. Egyesek szerint az UFO-k ragadták magukkal az űrbe, mások szerint elzárták egy titkos laborba, vagy eladták egy fanatikus gyűjtőnek.Az uberabai lény

Hat évvel ezelőttig a brazil Uberaba városa csak kitűnő kávéjáról és banánültetvényeiről volt hí­res, a helyi Természettudományi Múzeumban felbukkant bizarr lelet azonban egy csapásra elterelte a figyelmet a hagyományos dél-amerikai nevezetességekről.

Az Estanovic család magángyűjteményéből előkerült, mumifikálódott csontváz iránt akkor kezdett megélénkülni az érdeklődés, amikor az elsődleges vizsgálatok kizárták, hogy a rémisztő maradvány földi eredetű lenne.

A csontváz egyébként már első látásra is elég rejtélyesnek tűnt. Mindenki, aki csak rápillantott a 97 centis átmérőjű fejre, a csökevényes testre, a hat lábujjra és az éles farkasfogakra, egyből földönkí­vüli lényre gyanakodott. A csontvázat később tucatnyi tudományos vizsgálatnak vetették alá, melyek során megállapí­tották, hogy felépí­tése csak nyomokban hasonlí­t az emberére. Ha ugyanis egy gyermekhez tartozik, akkor a csecsemő ví­zfejjel, nyúlszájjal, farkastorokkal, torz szervekkel és egyéb furcsa génmutációkkal jött a világra.

Ennyi születési rendellenesség viszont már önmagában is kizárja, hogy 12 évig élt volna, a csontváz viszont bizonyí­tottan ennyi idős. Egyszóval, a rejtélyt nem sikerült megoldaniuk, ezért az uberabai lényt sokan a mai napig egy UFO tetemének tartják.


í‰rdekesség

Az uberabai csontvázat övező misztériumot csak fokozza, hogy a gyűjtemény tulajdonosa, Wilson Estevanovic évtizedekig elzárva tartotta a torzszülöttet, örökösei is csak apjuk halála után nyithatták fel a dobozt, akkor szembesültek először a furcsa hagyatékkal.A metepeci UFO-bébi

Nem csak a braziloknál vannak azonban rejtélyes UFO-leletek, pár éve egy mexikói farmer állt elő egy furcsa történettel. Marao Lopez 2007 februárjában talált rá a feltételezett UFO-bébire, elmondása szerint az alig 20 centis lény egyik vadcsapdájába szorulva vergődött Metepec környékén, Toluca tartományban.

A férfi rémületében ví­zbe fojtotta az ijesztő teremtményt, de a tetemét megtartotta. Az épségben megőrzött csontváz két évvel később került a tudósok mikroszkópja alá.

Amikor az 57 éves UFO-kutató, Jaime Maussan először kezébe vette a törpe tetemet, azt hitte, a bolondját járatják vele. Első látásra a csontváz egy selyemmajom formáját mutatta, de a DNS-vizsgálat eredménye őt is meglepte. Anatómiai felépí­tésében a maradvány leginkább egy gyí­kra hasonlí­tott, fogai ugyanis nem végződnek gyökérben, mint az emlősöknél. Szeme, fülei és az agya azonban jóval kifinomultabbnak tűnt.

A végső ellenőrzések után Maussan egyértelműen kijelentette, hogy a csontváz nem egyezik egyetlen földi élőlényével sem, í­gy minden kétséget kizáróan űrlényről van szó. A szkeptikusok viszont állí­tják, hogy az egész UFO-bébi mese csak egy jól sikerült tréfa.

A 32 éves Marao Lopez a lény megtalálása után nem sokkal meghalt, máig tisztázatlan körülmények között bent égett saját kocsijában. A csontvázat özvegye adta át a kutatóknak.

/Kovács Adrienn - Femina.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2010. szept.
24
  Tökéletes(en manipulált) katona, avagy tényleg itt a MÁTRIX
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: Ernő
Az amerikai hadsereg egy új sisak segí­tségével irányí­tani akarja a katonák gondolatait.

Az Arizona State University kutatói olyan sisakot fejlesztettek ki, amely az ún. transzkraniális ultrahang segí­tségével serkentheti a bevetés közben a katonák agyát. A sisak segí­tségével állí­tólag fokozható a figyelem, növelhető az érzékelés, szabályozható a fájdalomérzet, í­rta William Tyler neurológus saját blogjában.

A transzkraniális mágneses ingerlés olyan eljárás, amelynek révén lehetőségünk nyí­lik a csonttal borí­tott vagy mélyen fekvő idegrendszeri struktúrák fájdalom nélküli elektrofiziológiai vizsgálatára.


A transzkraniális mágneses ingerlés bevezetése Anthony Barker és munkatársai nevéhez fűződik, a módszert sikeres használatát bemutató első tanulmány pedig 1985-ben jelent meg.Az orvosok és elektrofiziológusok körében hatalmas érdeklődés jelentkezett, mivel ennek segí­tségével lehetőség nyí­lt a nehezen hozzáférhető, csonttal borí­tott idegrendszeri struktúrák fájdalom nélküli vizsgálatára és ingerlésére.


Az "Armed with Science" cí­mű online felületen lévő blogban Tyler arról beszél, hogy megvalósí­tható az agy távirányí­tása az ultrahang segí­tségével. "Az emberi érzékelés és magatartás minden aspektusát az agyi aktivitás irányí­tja. Az agyfunkciók irányí­tásának képessége pedig óriási technológia" - idézi Tylert a weltonline.

A kutatómunkát a Pentagon ügynöksége, a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) támogatja.


Az ultrahangos manipulációhoz nincs szükség operációra, és az eredeti transzkraniális mágneses ingerléshez képest, amelyet depresszió ellen is bevetnek, az új technológia sokkal pontosabb.


Más szakértők szkeptikusak a sisakot illetően, mert szerintük a technológia még nem elég fejlett és használható. Azt azért jegyezzük fel, hogy mostantól egyre határozottabban látszik a jövő: a MÁTRIX!Forrás: vilagtudomany.hu
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák