+ A | - a | Visszaállít
2010. okt.
04
  Látta a NASA ufoaktáit!
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Ernő
Hetven év börtön fenyegeti a brit hackert, aki betört az amerikai űrkutatási hivatal titkos adatbázisába.
LONDON - Gary McKinnonnak sikerült az, amiről az ufókutatók csak álmodoznak. Bejutott a NASA houstoni űrközpontjában a 8-as épület számí­tógépébe. Nem volt sok ideje, mert csak 950 kódot tudott feltörni. A nagy felbontású képek kicsinyí­tése közben észrevették a behatolást, és az FBI az Interpol bevonásával a hackert is lenyomozta.


A vakmerő férït 70 év börtön fenyegeti az USA-ban, jóllehet a kiadatási eljárás még tart. Saját bevallása szerint McKinnon csak arra lett volna kí­váncsi, hogy létezik-e a gravitációs motor, de ilyet nem talált. Ellenben rengeteg ufo-mappára bukkant.

- "A fotók között sok volt az ismerős, de a legutolsó kép volt a legérdekesebb. Ezen egy szivar formájú repülő tárgy volt látható, de nem tudtam letölteni, mert pont akkor szakí­tották meg a vonalat" - magyarázta a hacker, akit először csak az
ufóvadászok vettek komolyan.

Az FBI azonban olyan nyomást gyakorolt a brit kormányra a kiadatás miatt, hogy a szkeptikusok is gyanút fogtak. Ha ennyire fontos nekik McKinnon, akkor bizonyára látott valamit, amit nem lett volna szabad.

Ez a tény új megvilágí­tásba helyezte a hacker "bűncselekményét", jóllehet a férfi semmilyen bizonyí­tékot nem tudott kicsenni a NASA komputeréből.

Az ufókutatók hisznek neki, annál is inkább, mert a repülő csészealjakat ábrázoló fotók keresése közben olyan mappákra bukkant, amelyekről nehéz azt feltételezni, hogy kitalációk, arról nem is beszélve, hogy McKinnon nem ufóvadász. Nem lehet a szemére vetni, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt.

"Az egyik mappának ez volt a cí­me: Földönkí­vüli tisztek.
Az ebben lévő nevek és rangok az amerikai légierőhöz tartoztak. Ezek közül több megmaradt az emlékezetemben, és kutatni kezdtem, de egyikre sem bukkantam rá az adatbázisokbanâ" - vélte McKinnon, és hozzátette, hogy a szupertitkos dokumentumban ismeretlen űrhajók nevei is fel voltak tüntetve.

A NASA cáfolta, hogy ilyen dokumentumok lennének az adatbázisukban, amelyeket ma már olyan védelemmel láttak el, hogy a legügyesebb hacker sem tud beléjük nézni.

szerző:/Sz. Z. J./


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák