+ A | - a | Visszaállít
2010. okt.
24
  Blöff volt a náci ufó
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Peety
BERLIN — A második világháború utáni, nácikról szóló legendák közül a leghatásosabb úgy szólt, hogy Hitler és bizalmasai a háború vége előtt felszálltak a birodalmi repülőkorongra, és az Antarktiszon, egy jég alatti hangárban várnak a megfelelő időpontra, hogy visszatérjenek, és átvegyék a hatalmat.

A szóbeszédet az amerikaiak indí­tották el, az USA hadvezetése ugyanis 1946-ban úgy döntött, az északi sarkkörön belül tesztelik új fegyvereik hidegtűrő képességét.Mint minden pletykának, természetesen ennek is volt alapja, mégpedig az, hogy a birodalmi repülő korong (Reichsfl ugscheibe), a V7 valóban létezett, ám mint Peter Pletschacher német repüléstörténeti kutató összegzéséből kiderül: egyáltalán nem volt csodafegyver.

„Az óránkénti kétezer kilométeres sebességet teljes képtelenségnek tartom, inkább azoknak a szemtanúknak adok igazat, akik szerint csak imbolygott a levegőben" – magyarázta a kutató a V7-ről, amelyről minden információt begyűjtött.

A náci ufóból kétféle létezett, és mindkettő Andreas Epp tervein alapult. A Hamburgból származó mérnöknek a korong alakú repülő volt a nagy álma, és miután tanulmányozott egy helikoptert, ennek a feladatnak szentelte az életét. Szerencséjére a nácik minden új ötletre vevők voltak, és 1939-re elkészült az első prototí­pus, ami egy kis kabinból és egy körülötte forgó hatalmas propellerből állt.

A szerkezetet a peenemündei rakétafejlesztő intézetben fejlesztették tovább, és í­gy
kezdődött meg a V7 rejtélyes tündöklése.


A németek 1941-ben elveszí­tették az angliai légi háborút, és Göring azt üzente a kutatóknak, hogy a legmerészebb ötletek is érdeklik. Addigra elkészült Epp találmányának 12 rotoros páncélozott változata, és a drezdai, a breslaui és a prágai repülőgépgyárban megkezdődött a prototí­pus gyártása.

A V7 Prágában emelkedett először levegőbe 1944 februárjában, de addigra akkora mí­tosz övezte, hogy a tengerentúlon is rettegtek tőle. Miután hí­re ment, hogy felszállt a náci ufó, New Yorkban is attól féltek, erről dobják rájuk az atomot.

„Gyanús, hogy minden tervrajz eltűnt, a korabeli szakkönyvek pedig csak mellékesen tesznek róla emlí­tést. Mindez azt a meggyőződésemet erősí­tette, hogy a V7 csupán a pszichológiai hadviselést szolgálta" – fejtegette Pletschacher, és hozzátette. „A nácik azért blöfföltek, mert tudták, hogy világszerte nagy tisztelet övezte technikai ví­vmányaikat."


/Sz. Z. J./

Kapcsolódó cikk: UFO-k a III. Birodalomban: Katt ide!
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák