+ A | - a | Visszaállít
2010. okt.
26
  Vatikáni papok is hisznek az ufókban
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Peety


Több alkalommal szervezett konferenciát a Vatikán, ahol természettudományos szempontok alapján foglalkoztak a földön kí­vüli élettel. Sloszár József kutató szerint a Biblia is számos UFO-jelenségről számol be.

úgy tűnik, hogy a korábban elzárkózó katolikus egyház egyre nyitottabban áll a földönkí­vüliek kérdéséhez. A Vatikán többször adott helyet olyan találkozóknak, ahol számos szakértő szólalt fel a földön kí­vüli élet kapcsán. José Gabriel Funes jezsuita pap, a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője elgondolkodtató kijelentéseket tett.

Illés szekere úrhajó, Mózes kőtáblája pedig valamilyen műszer lenne? XVI. Benedek pápa kijelentette: az egyház nem fél az új felfedezésektől


– Ahogy a Földön számos teremtmény él, úgy nem zárható ki a földön kí­vül élet lehetősége sem. Isten teremtő hatalma nem ismer korlátokat. Ha Szent Ferenc bátyjának és húgának szólí­totta bolygónk élőlényeit, miért ne mondhatnánk azt mi is, földönkí­vüli testvérem? – elmélkedett a L’Osservatore Romano cí­mű vatikáni lapnak adott interjújában. A portugál egyházi ember arra a kérdésre is meglepő választ adott, hogy ha léteznek UFO-k, akkor vajon Jézus őket is megváltotta?

– A bibliai jó pásztor 99 juhot hagy hátra, hogy megmentse azt az egy eltévedtet. Nem kizárt, hogy az univerzumban élő számtalan civilizáció közül az ember az egyetlen bűnös, akinek szüksége volt Jézus megváltó halálára – magyarázta, majd hozzátette: – II. János Pál pápa mondta, XVI. Benedek pedig megismételte, a hit és az értelem két szárny, amellyel az emberi szellem felemelkedik. Az egyház nem fél a tudománytól és annak felfedezéseitől.

A magyarországi katolikus berkekben úgy tartják: a láthatatlan világ - ahol az angyalok és a szellemek is élnek - valóban létezik és nincs kizárva, hogy az embereken kí­vül is találni fejlett civilizációt az univerzumban.

Ugyanakkor Jézus beszélt volna róluk, ha fontosak lennének a számunkra. Kriston Endre ufó-szakértő szerint az egyház legalább félszáz éve nagyon komolyan és joggal érdeklődik a földönkí­vüliek iránt.

– úgy hí­rlik, hogy 1954-ben Eisenhower elnök összehozott egy földönkí­vüli-találkozót az Edwards légibázison, melyen James Francis MacIntyre, a Los Angeles-i katolikus egyház feje is részt, de azóta is számos hasonló konferencián teszik tiszteletüket magas rangú egyházi vezetők. Sőt, a szentatya személyesen találkozott és négyszemközt beszélgetett Stephen Hawkinggel, korunk egyik legismertebb kozmológia-kutató fizikusával. í‰rthető, hogy minden információra szüksége van a Vatikánnak az UFO-król, ha ugyanis bekövetkezik egy harmadik tí­pusú találkozás, többek közt ideológiai kérdések is felmerülnek majd. Ha pedig az embernél jóval fejlettebb szinten álló földönkí­vüliek az általuk hirdetett Isten helyett valami másban hisznek, az alapjaiban rázná meg a világvallásokat – figyelmeztet Kriston.

Többen úgy vélekednek, már Isten könyve is számos UFO-jelenségről tanúskodik. Sloszár József két kötetet is szentelt a témának, A Biblia – ami a kulisszák mögött van Az „Izraelita” projekt és Egy másik világ alcí­mű könyvei meglepő dolgokról mesélnek.

A szerző szerint például a frigyláda egy adóvevő készülék volt, melynek szárnyas kerubjai gramofonként működtek, Illés szekere űrhajó lehetett, a Vörös tengeren pedig úgy kelt át száraz lábbal a választott nép, hogy az idegenek erősen lehűtött gázsugárral fagyasztották meg a hullámzó vizet.

Mózes kőtáblái kapcsán pedig megjegyzi, nem táblák voltak és nem kőből készültek, hanem nyomógombokkal ellátott műszaki szerkezetek lehettek, amik ütés- és törésálló speciális anyagból készültek, melyeket formájuk, súlyuk és szí­nük alapján az akkori kor embere leginkább a kőtáblához tudott csak hasonlí­tani.

Veress Zoltán római katolikus pap merésznek tarja a fenti elmélkedéseket, s hangsúlyozza: "nem ezek a Szentí­rás központi gondolatai. – A megfoghatatlanban segí­thet a hitünk, melynek lényege a földön túli, örök élet.
Kétségtelenül keveset tudunk a földönkí­vüliekről, ám ha léteznek, hiszem, hogy Jézus őket is megváltotta" – fogalmazott./Balajti Péter/

Kapcsolódó cikk: Ufójelenségek a Bibliában:
Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2010. okt.
26
  UFO járt a főtér felett? - Fotó!
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: Peety
Olvasónk lepett meg minket két fotóval, amelyen a ködös Széchenyi tér felett egy fekete lebegő valami látható. Magunktól nem hiszünk az ilyesmiben, ezért egy ismert magyar parajelenség kutatóhoz juttattuk el a képet, aki szerint vagy egy azonosí­thatatlan repülő tárgy, vagy ismeretlen eredetű anyagsűrűsödés látható.

Egy inkognitóját őrző olvasónk hétfőn juttatott el hozzánk két fotót. Az egyik képen semmi sem látható a múlt csütörtök reggeli, kissé ködös pécsi Széchenyi téren kí­vül. A másikon azonban egy fekete, lebegő valamit kapott lencsevégre telefonjával a Dzsámi mellett a magát megnevezni nem kí­vánó hölgy, vagy úr.
Szerkesztőségünk hajlamos az ilyet egy legyintéssel elintézni, mondván varjú, Photoshop vagy szennyeződés a lencsén. Mégis, hogy biztosra menjünk, először fotóskollégánk vette szemügyre a fotót, és kiderült, hogy az eredeti nyers képpel van dolgunk. Ezután már nem tudtunk mást tenni, elküldtük a képeket az ismert honi parajelenség kutatónak, Pónuzs László Zsoltnak. Tőle a következő választ kaptuk: "A képen valószí­nűsí­thetően egy azonosí­thatatlan repülő tárgy van. Helikoptereknek, repülőgépeknek, hőlégballonoknak és egyéb földi repülő eszközöknek elvileg ködben nem adnak ki repülési engedélyt. A látástávolság pedig egyértelműen ködre utal. A tárgy körvonalai ugyan elmosódottak, de megállhatja a helyét meghatározásom. Amennyiben ez nem lenne UFO, akkor gyanakodhatunk arra a kvantumfizikai jelenségre ahol pillanatokra univerzumunkat ismeretlen összetételű anyag, anyagsűrűsödés érinti."

A parajelenség kutató kérdésünkre elmondta: Pécs a kevésbé "fertőzött" területek közé tartozik, azaz vannak Magyarországon UFO-k által sokkal nagyobb számban látogatott települések is. Pónuzs szerint ugyanakkor a parajelenségek az elmúlt másfél-két évben jócskán megnövekedtek, véleménye szerint ehhez a napaktivitás erősödésének is köze van. Jellemző továbbá, mint mondta, időutazók korábbinál nagyobb számú megjelenése, de erről részleteket egyelőre nem közölt.

Pécset utoljára az Edda-frontember Pataky Attila hozta összefüggésbe az UFO-kkal, aki szerint a város környékén lévő anomálián csak úgy özönlenek az azonosí­thatatlan repülő tárgyak.
Ezt megelőzően tavaly októberben, azaz még jóval a választások előtt látott két szemtanú narancssárga gömböket látott a baranyai megyeszékhely felett.

/PécsiStop/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák