+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
24
  Idegen földönkí­vüli lény került kamera elé Brazí­liában
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
Bejegyezte: SBG Buddha

A következő felvétel a paranormális jelenségeket kutató Michael Cohentől származik, akinek 2 brit turista adta át a videót, amit amatőrként Manaus mellett Brazí­liában az őserdőben rögzí­tettek.A videón a háttérben észrevehető, ahogy egy "idegen" földönkí­vüli lény valamin ügyködik és valószí­nűleg a tőle jobbra látható fényes villanással is kapcsolatban áll.
Michael (http://www.allnewsweb.com/) mondta, hogy
"Elég nehéz lesz ennek a videónak a hitelességét lejáratni."
"Egy olyan területen történt, ahol amúgy is elég gyakori UFO-aktivitás tapasztalható. Bár érthető is, hogy az idegenek érdeklődnek a terület biológiai sokfélesége miatt!"
"A terület már korábban is a brazil kormány figyelme középpontjába került és egy csapatot küldtek ide Operation Prato néven, melynek célja volt az idegen jelenlét felderí­tése a térségben. Persze a kormány tagadta mindaddig efféle program létét, mí­g el nem kezdtek kiszivárogni olyan anyagok, melyekben ennek az évekig tartó küldetésnek az anyagai szerepeltek.

forrás:/vilaghelyzete/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
24
  A vaspondró mindig alkonyatkor támad
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
szerzö:Molnár Orsolya

Ellephetik a házakat az őszi hónapokban a vaspondrók, melyek kellemetlen szagukkal és tömeges megjelenésükkel komoly kellemetlenséget okozhatnak. Más téli állati lakótársak, például a pelék és a denevérek nyugalmi állapotban vészelik át a hideg hónapokat a padláson. A nyestek azonban ilyenkor sem nyugszanak, és nagy kárt okozhatnak a tetőtér szigetelőrétegében.

"Az első találkozásom a vaspondrókkal felejthetetlen volt. Késő este értem haza, és a faházam felé közelí­tve bizonytalan érzés fogott el: olyan volt, mintha mozogna a fal.

Aztán amikor felkapcsoltam a villanyt, horrorfilmbe csöppentem: az egész falat és az ajtót is körülbelül ötcentis, sötétbarna, tekergőző férgek borí­tották, és a tető felé igyekeztek" - mesélte egyik olvasónk.

Az őszi hónapokban számos olyan állatfajjal találkozhatunk a ház környékén, amely a hideg elől keres menedéket, és kisebb-nagyobb problémákat okozhat. Ezek közül az egyik legkellemetlenebb lakótárs a vonalas vaspondró (Megaphyllum unilineatum).

Az apró fekete féregszerű (valójában ikerszelvényes) állatok időnként tömegesen jelennek meg, az egyik legnagyobb hazai inváziójuk 1995 őszén, Balassagyarmaton volt. Augusztus végétől október elejéig minden este elözönlötték a házakat, napközben pedig repedésekben húzódtak meg. Valódi károkat nem okoztak, inkább csak a megjelenésük és tömeges mozgásuk okozott gondot. A lakók többféle módszerrel is próbálták őket távol tartani, a legkevésbé a meszezés működött, a rovarirtók közepesen hatékonyak voltak, a legeredményesebb a gázlánggal való pörkölés volt, amely látványosan megsemmisí­tette a vaspondrókat. Az invázió a téli hónapokra lecsendesedett, de tavasszal újból kezdődött, majd a nyár beköszöntével véget ért, és 1996 őszén már nem kezdődött újra.

Az ezerlábú-inváziót nem lehet egyetlen okra visszavezetni, mondta az [origo]-nak dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum íllattárának főmuzeológusa. "Az invázió, az ikerszelvényesek vándorlása néhány napon, héten belül magától összeomlik, megoldódik. Sok benne az időjárási tényező, és mivel ezek az állatok lassan szaporodnak, és több évig élnek, nem hirtelen felszaporodásról van szó. Egyszerűen valamiért elindulnak kedvezőbb helyet keresni" - mondta. A soklábúakkal foglalkozó kutató elmondta, hogy az invázió megelőzhető a korhadó szeméthalmok felszámolásával, a környezet rendben tartásával és a házak megfelelő szigetelésével. Ha a házakba, pincékbe behúzódnak, már nem inváziószerűen terjednek szét, hanem lassan, egyenként, és sok ki is szárad közülük. Az invázió tehát többnyire egyirányú, a házak felé, és nem a házaktól vissza, mondta Korsós Zoltán.Vonalas vaspondró (Megaphyllum unilineatum).

Az ezerlábúak általában korhadékevők, nagyon jelentős szerepük van a növényi részek, az avar, a szerves anyagok lebontásában. Természetes ellenségük nincsen, mert nagyon büdösek, benzokinon tartalmú riasztóanyagot választanak ki. Vegyszeres irtásuk a hagyományos irtószerekkel nehéz, mert a rovarirtó szerek nem hatolnak át vastag kitinpáncéljukon.

"Sokáig erős ragasztóval vettem körül a házat, festőcsí­kra kinyomva. Reggel mindig tele volt a beleragadt vaspondrókkal. Ezt felszedni nem túl kellemes élmény, í­gy tavaly már a mérgekhez folyamodtam. Egy szlovákiai mezőgazdasági boltban, a pult alól kaptam az EU-ban már betiltott szert. A fura, narancssárga kis golyók tényleg hatásosnak bizonyultak. Miután kiszórtam őket az erdő felőli kerí­téshez, százával hullottak el a férgek. Ezen a védelmi vonalon nem jutottak át" - í­rta olvasónk.

forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
24
  "Nem a halhatatlanság receptjét keressük"
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon
Nem a halhatatlanság receptjét keressük, hanem azt kutatjuk, hogy hogyan lassí­tható a biológiai öregedés folyamata, miként tolható ki az egészség életszakasza - hangsúlyozta a Nobel-dí­jas Elisabeth Blackburn molekuláris biológus hétfőn, a Magyar Tudományos Akadémián, a Quintess Tudásközpont megnyitóján.


Az egészségünk jövőjéért és jövőnk egészségéért mottóval működő nonprofit Quintess Tudásközpont missziója a legkorszerűbb, tudományosan igazolt egészség-megőrzési és egészségfejlesztési módszerek meghonosí­tása Magyarországon.

Eddig Magyarországon nem létezett, de a világban is csak elvétve akad olyan egészségügyi intézmény, amely teljes egészében a preventí­v medicinára és az emberi élet teljes idejére kiterjedő egészség-megőrzési és egészségfejlesztési programokra fókuszálna.

Az intézmény megalapí­tását az inspirálta, hogy még mindig nem tudatosodott megfelelően a szakmai körökben, a közvéleményben és a politikai közgondolkodásban, hogy a környezet és az életmód meghatározó szerepet játszik számos súlyos betegség kialakulásában.

í‰letmódváltással nem csak a betegségek jelentős része előzhető meg, de akár génjeink működése is módosí­tható, ami által maga az öregedés is bizonyí­tottan lelassí­tható. A Quintess Tudásközpont ismeretterjesztő programokkal, akkreditált és pontszerző egyetemi képzésekkel, tudományos konferenciák szervezésével, valamint úgynevezett rendszerszemléletű megelőző és gyógyí­tó tevékenység meghonosí­tásával támogatja a modern, megelőzésre fókuszált életmód népszerűsí­tését.

Mint Elisabeth Blackburn rövid előadásában kifejtette, kutatásai fő területe a sejtbiológia, annak vizsgálata, hogy génjeink hogyan befolyásolják a biológiai öregedés folyamatait.

Ez a folyamat már a kora gyermekkorban elkezdődik, a szervezetre számos olyan tényező hat, olyan fertőzések érik, olyan gyulladások zajlanak benne, amelyek hatásukat csak évtizedekkel később, a középkorba lépett egyénnél éreztetik.

"Minél korábban, akár a sejtek szintjén lépünk fel e folyamatok ellen, annál hatékonyabb a beavatkozás. Ez meghosszabbí­thatja az ember életét, megnövelheti az egészségben töltött évek számát" - fogalmazott Elizabeth Blackburn, akinek sikerült kimutatnia, hogyan másolódnak a kromoszómák, és milyen mechanizmus védi őket a töredezéstől.

"Hosszú évek kutatásaival sikerült kimutatni az összefüggést a kromoszóma végét védő telomérek rövidülése és a betegségek kialakulása között. Amennyiben megértjük az összefüggéseket, a kiváltó okokat, könnyebb beavatkozni a betegség korai szakaszában és hatékonyabb a kezelés" - hangsúlyozta Elisabeth Blackburn.

A Quintess Tudásközpont megnyitóján felolvasták Szócska Mikós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára üzenetét, aki köszöntőjében kiemelte az egészségnevelés szerepét a betegségek megelőzésében. í‰ger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke azt hangsúlyozta, hogy az emberek nem ismerik azokat az egyszerű módszereket, amelyekkel sok esetben megelőzhetők a betegségek. így célszerű lenne bevezetni a közoktatásban a népegészségtant. "Elemi érdekünk, hogy megvalósuljanak a Quintess Tudásközpont céljai" - hangsúlyozta í‰ger István.Dudits Dénes, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke kifejezte reményét, hogy a Quintess Tudásközpont munkájában hasznosí­tja a genomika, sejtbiológia területén folyó hazai alapkutatások eredményeit.

Falus András akadémikus, a szervezet elnöke bejelentette a Francis Crick-dí­j megalapí­tását. Az évi 5000 eurós elismerést egy független testület döntése alapján adományozzák minden év októberében olyan hazai vagy külföldi személynek, aki különösen sokat tett az egészségkultúra, egészségmegőrzés, a rendszerszemléletű orvoslás és az ismeretterjesztés területén. A zsűri három terület jeles képviselői közül választhat: orvos, pedagógus vagy tudományos újságí­ró lehet a dí­jazott.

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
24
  Becsomagolták az eddigi legnagyobb marsjárót
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerzö:Kereszturi íkosMár indulásra készen várakozik a Curiosity rover, az eddigi legfejlettebb marsjáró. Látványos kép a felkészülés utolsó fázisából.Kerekeit behúzva, a leszállóegység kúpfedele alatt várakozik a Curiosity marsjáró arra, hogy a hordozórakétára szereljék. Az eddigi legösszetettebb és legnagyobb felszí­ni kutatóegység - eredeti nevén Mars Science Laboratory - novemberben indul a vörös bolygóhoz.
A Curiosity rover a leszállóegység belsejébe rögzí­tve.(NASA, Glen Benson)
A korábbi marsjáróknál lényegesen nagyobb rover új módszerrel landol a Marson jövő nyáron (lásd az alábbi filmen). Ez lesz az eddigi legfejlettebb űreszköz a vörös bolygó felszí­nén, amelynek fő feladata az égitest lakhatóságának vizsgálata - tehát annak a megállapí­tása, hogy a Mars milyen körülményeket biztosí­that vagy biztosí­thatott a múltban az élet számára.
##SANITISED## width="640" height="390"><param name="movie" value="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=diTfKnyg04Q5JobH" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="allowFullScreen" value="true" />##SANITISED## width="640" height="390" src="http://videa.hu/flvplayer.swf?v=diTfKnyg04Q5JobH" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" type="application/x-shockwave-flash" />##SANITISED##><br /><a href="http://videa.hu/videok/tudomany-technika/mars-science-laboratory-curiosity-nasa-viz-diTfKnyg04Q5JobH" title="Mars Science Laboratory">.</a>
Eddig példátlan módon landol a Mars Science Laboratory a vörös bolygón (NASA)
forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák