+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
22
  Üröm a csúcsdöntő gravitációs lencse a csillagászok örömében
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Balázs Richárd

Csillagászok rátaláltak az eddigi legtávolabbi gravitációs lencsére, egy galaxisra, ami eltéríti és felerősíti egy ennél is távolabbi objektum fényét, ahogy azt Albert Einstein általános relativitás elméletében is megjósolta. A felfedezés azonban egyben egy rejtélyt is magával hozott: ezek a lencsék elvileg rendkívül ritkák, ezért a csillagászok vagy végtelenül szerencsések voltak, hogy megtalálták ezt és más lencséket, vagy újra kell gondolni a galaxisok fejlődéséről alkotott modelljeiket.

A gravitációs lencsék "természetes távcsőként" funkcionálnak, lehetővé téve a csillagászoknak, hogy alaposabban megvizsgálhassák a távoli galaxisokat, mint az a műszereikkel lehetséges lenne. A gravitációs lencsézéshez két objektum szükséges, egy távolabbi fényforrás, és egy másik lencseként viselkedő objektum, utóbbi a fényforrás és közöttünk, a megfigyelő között helyezkedik el. A közelebb eső objektum gravitációja eltéríti a fényt, és amikor a megfigyelő, a lencse, valamint a távoli fényforrás pontosan egy vonalba esik, a szemlélő egy Einstein-gyűrűt lát, egy tökéletes fénykört, ami jelentősen felnagyítja a távoli fényforrás képét. Az első galaktikus lencse 1979-es azonosítása óta számos másik lencsét is felfedeztek.

A csillagászok most minden eddiginél távolabbi gravitációs lencsére bukkantak. "A felfedezés teljesen véletlen volt.

Az eddig felfedezett legtávolabbi gravitációs lencse

Egy korábbi projekt észleléseit ellenőriztem, amikor észrevettem egy galaxist, ami határozottan különös volt. Úgy nézett ki, mint egy rendkívül fiatal galaxis, de sokkal távolabbinak tűnt, a vártnál. Nem is lehetett volna része az észlelési programunknak" - magyarázta Arjen van der Wel, a Max Planck Csillagászati Intézet munkatársa.

Van der Wel többet szeretett volna tudni a furcsa objektumról, ezért elkezdte tanulmányozni a Hubble űrtávcsővel készült felvételeit. Ezeken a képeken a rejtélyes objektum egy ősi galaxisnak tűnt, ami egybevágott az eredeti észlelési programmal, de akadtak érdekes jellemvonásai, ami alapján Van der Wel arra kezdett gyanakodni, hogy egy gravitációs lencsét néz. A rendelkezésre álló képek és a lencséző galaxis csillaggyűjteménye ködének eltávolításának kombinációjából az eredmény egyértelművé vált. Egy gravitációs lencsére utaló, szinte tökéletes Einstein-gyűrű bontakozott ki előtte.

A lencséző tömeg annyira távoli, hogy a fény az eltérítés után további 9,4 milliárd évet utazott, hogy elérje a földi műszereket. Ez nem csupán új rekord, de az objektum emellett egy fontos célt is szolgál: a lencséző galaxis által előidézett torzulás mérete közvetlen tömegmérést tesz lehetővé, egy független lehetőséget adva a csillagászok távoli galaxisok tömegét megállapító módszereinek tesztelésére, ami egyébként a közelebbi társaik extrapolálásán alapul. A csillagászok akár fel is lélegezhetnének, megszokott módszereik ugyanis kiállták a próbát. Mégis maradt egy rejtély.A gravitációs lencsék egy véletlen együttállás eredményei. Ebben az esetben az együttállás rendkívül pontos, ami pedig még ennél is rosszabb, a felnagyított objektum egy csillagontó-törpegalaxis, egy viszonylag könnyűsúlyú galaxis, csupán százmillió naptömeggel rendelkezik csillagok formájában, ugyanakkor meglepően fiatal, 10-40 millió éves és elképesztő ütemben gyártja az új csillagokat. Az esély, hogy egy ilyen jellegzetes és feltehetőleg ritka galaxist sikerüljön lencsevégre kapni, végtelenül kicsi. Ennek ellenére ez a második csillagontó-galaxis, amit lencsézéssel találtak, tehát ahogy már fentebb is említettük, a csillagászoknak vagy hihetetlen mázlijuk van, vagy ezek a törpegalaxisok sokkal gyakoribbak, mint korábban gondolták. Utóbbi esetben a csillagászoknak felül kellene vizsgálniuk a galaxisok fejlődéséről rendelkezésre álló modelljeiket.

forrás:/sg.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
22
  Cobra: Bolygó helyzete frissítés - Éterikus sík
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
fordította: SandalPhon

Az elmúlt néhány hónapban hatalmas tisztítás van folyamatban az éteri síkon, és ez még jobban felgyorsult az augusztus 25-i Béke Portál nyitás után. Ennek a következménye, hogy szeptember 8-án az összes félgömb implantátum eltávolításra került. Erről részletesen is befogok számolni.

Van még az archónok egy nagyon kis csoportja, amely továbbra is ellenőrzést gyakorol a reinkarnációs folyamatok felett, és a reinkarnálódott embereken még mindig távirányítással működtetik a skalár implantátum technológiát.

Három implantátum van az éteri testben az aura területén minden inkarnálódott embernél. Ezek kis éteri fekete lyukak, amelyek egy forgó éterikus skalár elektromágneses tér 6,666 Hz forgási frekvenciával. Ez a rezonancia frekvencia képes elnyomni emberi érzelmeket és a szabad akaratot.

Két implantátum az éterikus agy homloklebenyében van, ami kompromisszum a szabad akarat / döntéshozatal közötti folyamatban, ezért általában blokkolja a kapcsolatot a Forrással (a Teremtővel). Ez úgy történik, hogy a forgó elektromágneses implantátumok körül a két implantátum fokozza az éterikus ultrahang skalár hullámokat. Az ultrahang skalár hullámok célja, hogy átvizsgálja az egyén éterikus agyát és sok gondolati folyamatot levonjon logikusan, mint egy számítógépes program.

Azt is azonnal észleli, ha bármilyen pozitív ET (földönkívüli) kapcsolatot létesít az egyén, akkor azonnal kiváltja protokollokat és leállítja a kapcsolatot.

Egy implantátum az éterikus napfonat membránnál nyomja el az érzelmeket és a szexuális energiát, és így használják és szabályozzák az embert, mint egy birkát. A forgó skalár elektromágneses kamra fokozza az infrahang skalár hullámokkal generált elektromosságot, amely rövidre zárja a kundalinit. Mikor ez az implantátum eltűnik, a kudalini az emberek tömegeiben felébred, és egy világfelszabadító forradalmunk lesz.

Az archónok a skalár kivetítés technológiát, a gondolati formákat, és az elementálokat használják az implantátumban. A forgó skalár elektromágneses mező körül az implantátumok akkréciós korongként szolgálnak, amelyek kitolják az elementálokat át az eseményhorizonton a implantátumok fekete lyukába.

A redők az éterikus sík kvantum hab téridő anomáliája még mindig elrejti a kis fekete lyukakat, amelyek megakadályozzák, hogy a forgó skaláris éteri elektromágneses mezők elillanjanak. Ezek a fekete lyukak hüllőket tartalmaznak, akik kvantum szuperpozíció állapotba ülnek. Amikor a skalár elektromágneses teret eltávolítjuk, ezek a fekete lyukak elpárolognak, és a Fény erők eltávolítják ezeket a hüllőket.

Az Ellenállási Mozgalom azon dolgozik, hogy feltörjék a számítógépes programjukat, amivel ellenőrzik az implantátumokat az éterikus fő számítógépben az archónok. Ha ez megtörténik, az Ellenállási Mozgalom képes lesz leállítani a skalár mező körül az implantátumokat, majd az implantátumok és a megfelelő fekete lyukak az éterikus téridő kontinuum redőiben gyorsan elillannak, és végül igazi Fény érkezik a Földre.2012.december 21 után az Ellenállásnak sikerült betörnie az archónok éterikus fő számítógépébe, de az adott programot az implantátumok vonatkozásában még nem sikerült feltörni. Reméljük, hogy ez megfog történni a következő néhány hónapban.

A folyamatok felgyorsultak, az Ellenállás kéri a lehető legtöbb embert, hogy csatlakozzon a heti meditációhoz:
Ha a felesleges (nemkívánatos) negatív nem-fizikai entitásoktól szeretnéd védeni magad, ezzel az egyszerű módszerrel tudod védeni magad, amelyet már átadott az emberiségnek a Fehér Sárkány Társaság a spirituális csoportokon belül:

1, Képzelj el egy ragyogó fehér fény oszlopot, amit a Galaktikus Központi Napból lejön és körbeöleli a tested, majd tovább megy a Föld középpontjába.
2, Képzelj el egy tükröt a külső szélein fényoszloppal, ami körbeölel téged, és visszaver minden negativitást amit feléd küldenek. Visszaveri onnan, ahonnan jött és ezzel megsemmisíti azt.
A Fény győzelme közel van!

forrás:/fenyorveny/
kapcsolódó: Cobra: Lehetőségek Ablaka 2013 Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
22
  A Hubble jelenti: még mindig egyben van az ISON-üstökös
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerző: Sárneczky Krisztián

A Hubble-űrtávcső október 9-ei felvétele szerint egyben van a várva várt ISON-üstökös magja.
Az utóbbi hetekben nagyon ellentmondásos jóslatok jelentek meg a november 28-ai napközelsége felé közeledő ISON-üstökösről. Kutatók egy csoportja úgy érvel, hogy az üstökös magja szétesik, még mielőtt elérné napközelpontját, és az évszázad üstökösének beharangozott égitestből az évszázad lebőgése lesz. Más kutatók - ők vannak többségen - azt mondják, hogy az üstökös hetek, hónapok óta tartó látszólagos gyengélkedése természetes folyamat, nem valami drámai esemény előszele, így türelmesen ki kell várnunk november 28-át, és meg fog születni a csoda.
Az mozaikkép jobb oldali részén az ISON üstökös magjának és kómájának nagyított képe a HST okt. 9-i felvételén.
Baloldali kép: Michael Jäger osztrák amatőrcsillagász csodálatos felvétele október 19-én mutatja az egyre fényesedő üstökös és a Mars együttállását.

Ez utóbbi vélekedéshez tett hozzá egy újabb érvet a Hubble-űrteleszkóp október 9-ei megfigyelése, melyet a kormányzati leállás miatt csak a napokban tudtak feldolgozni és közzétenni a kutatók. A friss képek szerint bár gyengélkedik, de egyben van az üstökös néhány kilométer átmérőjű magja, az esetleges felbomlásnak, leszakadt daraboknak nyoma sincs. A mag körüli por és gázfelhő szerkezete is arra utal, hogy az anyagkibocsátás egyenletes, nincs nyoma a mag "krahácsolásának", ami a szétesés előtt álló üstökösök sajátja. Nem a HST-hez kapcsolódó, de fontos eredmény, hogy az üstökös mozgásában nem látszanak nemgravitációs erők nyomai. Ezeket az erőket a magból kiáramló gázok okozzák, a rakétaelv alapján kicsit eltolják az üstököst az eredeti pályájáról. Az ISON-nál két évnyi megfigyelés után sem látszódik ilyen elsodródás, pedig a gázok folyamatosan áramlanak ki a magból. Mindez arra utal, hogy nagy a mag tömege, tehát az átmérője is, vagyis kevéssé valószínű, hogy szét fog esni. A korábban megfigyelt széthulló üstökösöknél mindig erős nemgravitációs hatásokat figyeltek meg, így reményeink tovább élnek, hogy hamarosan igazi "üstökösszörnyet" láthatunk egünkön.

forrás:/csillagászat.hu/

kapcsolódó: Túlélheti az ISON a napközelpontot Katt ide!

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
22
  Hetvenötezer egybanissal fizették a büntetést
Kategória: Autonómia - Közzétette: fulldragon
szerző: Becze Dalma

Egybanisokban fizette ki hétfő reggel a kétnyelvű táblák osztogatásáért kapott büntetés felét Lakó Péterfi Tünde. Az aprópénzt nem a polgármesteri hivatal főpénztáránál számolták meg, hanem átszállították a kincstárba, ahol megfelelő mérleggel mérték le. A megmaradt fémpénzeket beváltják majd, és folytatni fogják a harcot a kétnyelvűségért.

A büntetést a polgármesteri hivatal főpénztáránál kellett befizetnie az aktivistának. A jegyzőkönyvet október 3-án állították ki, ezt Lakó Péterfi Tünde október 18-án személyesen vette át a helyi rendőrségen. Gondot okozott azonban az a tény, hogy a kezdeményezőnél levő iraton nem szerepelt az átvétel dátuma. Ennek hiányában október 3-tól számítódott volna a törvény által szavatolt 48 óra a csökkentett értékű bírság befizetésére, amelynek eredményeként a teljes összeget kellett volna kifizetniük az aktivistáknak.

Az ügyet kezdettől fogva Ercsei Ferenc, az Adó és Illetékügyi Osztály vezetője vette kézbe, aki telefonon tárgyalt a rendőrséggel. Néhány percen belül kiállították a büntetés kifizetését igazoló nyugtát, az aprópénzt pedig a Kincstárba szállították megszámolásra. „A lehetőségekhez mérten a kincstárban számoljuk meg a pénzt a megfelelő típusú mérleggel. Ezt nem tudtuk kölcsön kérni, mert le kellett volna szerelni, túl nagy munka lett volna” – mondta Ercsei Ferenc, akitől azt is megtudtuk, hogy volt már ilyen jellegű eset, hogy aprópénzben fizettek ki büntetéseket, azonban sokkal kisebb összegekről volt szó.

Nem egy alkalmazottnak kellett tehát egyenként megszámolnia a pénzt, az osztályvezető és egy rendőrtiszt hordta le az érméket egy autóba, amellyel a kincstárba szállították ezeket.

Lakó Péterfi Tünde kihangsúlyozta, nem a pénztárnak akartak kellemetlenséget okozni. „Ez egy jelzés, amellyel azt szeretnénk kifejezni, hogy jogtalanul büntettek meg. Tudjuk, hogy itt alkalmazottak vannak, tudjuk, hogy esetleg kellemetlenséget okozunk, tőlük elnézést kérünk, de a hatóságok felé mindenképpen egy jelzést szerettünk volna közvetíteni” – mondta az aktivista.

Hétfő délután sajtótájékoztatót tartott az Itthon vagyunk elnevezésű civil csoport, amely a közel jövőben szeretné bejegyeztetni magát egyesületként. Elhangzott az is, hogy megfellebbezik a büntetést, ugyanis Lakó Péterfi Tündét személyes sértés is érte a piacon való bírságolás során. Az óvást szerdán fogja benyújtani a civil csoport. Úgy gondolják, tettük miatt megbátorodtak az emberek, ezért folytatni fogják elkezdett akciójukat a kétnyelvűségért.

forrás:/szekelyhon/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák