+ A | - a | Visszaállít
2013. jan.
05
  Titokzatos túlélőművészek
Kategória: Kriptozoológia - Közzétette: fulldragon
A tudósok a mai napig nem találtak elfogadható magyarázatot arra a különös jelenségre, amikor tömörnek látszó kövekben élő állatok – rendszerint kisebb hüllők vagy kétéltűek – rejtőznek.

Számos megdöbbentő történet szól az évmilliókra kőbe zárt teremtményekről, amelyek tétlenségre kárhoztatva, több méteres sziklaréteg alatt várják a kedvező alkalmat szabadulásukra.

A kőbe zárt életek a 20. században is számtalan esetben okoztak komoly fejtörést a tudomány képviselőinek. 1918-ban angliai aknaásás során, 35 méter mélyen feltárt kőzetrétegből mászott elő egy korábban ismeretlen, rég kihalt fajhoz tartozó tarajos gőte három példánya.

1943-ban algériai kőfejtők hat méter mélyről felszínre hozott kövekben bukkantak élő békára és gyíkra, de ezúttal sem találtak magyarázatot arra, hogyan kerülhettek az üregekbe. 1993 áprilisában a dél-ausztráliai Adelaide közelében egy zafírbányász látott előugrani egy békát az általa feltört sziklából.

Az állat azonnal elpusztult, de a tetemét – tanulmányozás céljából – átadták a város múzeumának.
A kövek belsejében tanyázó élőlényekről szóló beszámolók természetesen időről időre felcsigázzák a szenzációra éhes közvéleményt. A tudósok többsége azonban hitetlenkedve fogadja a „hibernált” hüllőkről és kétéltűekről érkező tudósításokat. Azok a kutatók, akiknek nem nyílt lehetőségük megvizsgálni a napvilágra került leleteket, rendszerint csalással vádolják kollégáikat.Ezzel szemben a kőzeteket tanulmányozó szakemberek meggyőződéssel állítják, hogy a tetszhalott állapot akár több millió évig is tarthat.

A rendkívüli életjelenségek kutatói rámutattak, hogy a békák és a varangyok a tavak iszaprétegébe süppedve képesek épségben átvészelni a telet. És ha egy hüllő vagy kétéltű több hónapra is fel tudja függeszteni életműködését, vajon miért ne lenne képes évezredekig, akár évmilliókig hasonló teljesítményre? Nos, erre alighanem csak a kőbe zárt „túlélőművészek” tudnának meggyőző választ adni…

forrás:/HihetetlenMagazin/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon