+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
13
  Az EU közel a nemzeti egyenjogúság végéhez?
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
szerző: Ilja Harlamov

Európában egy újabb botrány tört ki a nemzetiség kérdésében. A svéd hatóságok összeállítottak egy listát az országban élő cigány és finn lakosságról. Egyelőre nem tudni, hogy milyen alapon került be valaki ebbe a nyilvántartásba.
A vezető európai országok kormányainak kijelentése után a multikulturalizmus politikájának csődjével kapcsolatban, amely a nációk és a vallások békés egymás mellett élését hirdeti, az EU már több ilyen botrányon is túl van. A 2010-es franciaországi romák által kezdett zavargások következtében az ország korábbi elnöke, Nicolas Sarkozy 200 romatábor bezárását, valamint az illegális bolgár és román bevándorlók kiutasítását rendelte el. Idén nyáron a brit parlament tagjai sürgették egy gát létrehozását a bevándorlók megfékezésére. A külföldiek túlzott beáramlásáról számolnak be az orosz hatóságok is.

Most pedig egy aggasztó felhívás ütötte fel fejét a mondhatni szerencsés Svédországban. A rendőrségi adatbázisban a roma és a finn lakosság tagjainak a nevei, útlevélszámai, címei és rokoni kapcsolatai szerepelnek. A többségüknek nincs és nem is lehet büntetett előélete. Például a kisgyerekeknek. Ők azonban, erről nem tudva, a bűnüldöző szervek láthatatlan gyámsága alatt vannak. Az etnikai intolerancia Európában mindig is létezett, és ma ismét kezd felébredni – véli a szakértő Mihail Noszov:

Ez mindig jelen van a romákkal és a bevándorlókkal kapcsolatban. Közismert, hogy sok nacionalista párt tagja az EU Parlamentjének és néha még előtérbe is kerülnek. Ez az egyik legnehezebb probléma, amellyel nem csak az EU, de az egész világ küzd.

A svéd rendőrség tartózkodik a nyilatkozatoktól, de ígéretet tett, hogy vizsgálatot indít. A Svéd Baloldali Párt tagja, Hannah Tum egyenesen kijelentette, hogy országa rasszizmussal áll szemben. A kormányszervek és a társadalmi intézmények csak úgy, mint a rendőrség hallgatnak. Finnország szintén nem kommentálta az eseményeket, és nem csak az erősebb szomszéddal való veszekedés félelme miatt. Kiderült, hogy ebben az országban is van lista a svédekről.

A közvélemény-kutatások alapján Európában egyre nagyobb aggodalmat vált ki a külföldiek növekvő száma, akik nem beszélnek az adott ország nyelvén, és saját szabályaik szerint zárt közösségekben élnek. Az ENSZ adatai pedig arról tanúskodnak, hogy a nemzetközi migránsok száma jóval meghaladja a 200 milliót és a folyamat egyre erősödik. Ez pedig azt jelenti, hogy az európaiak valamint a szociálisan és gazdaságilag instabil országokból érkező bevándorlók közötti szembenállás aligha mérséklődik a közeljövőben.

forrás;/ruvr.ru/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon