+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
19
  Radioaktív múmiák
Kategória: Maradjunk a Földön - Közzétette: fulldragon
A kairói Egyiptomi Múzeumban találhatók a világ legszebb és minden bizonnyal a legjobb állapotban megőrzött múmiái. Évezredeken át feküdtek a szarkofágjaikban, egymásba rakodott arany- és fakoporsók által védve. Eddig senki nem vizsgálta, véletlenül fedezték fel, hogy a múmiák közt vannak, amik radioaktiv sugárzást bocsájtanak ki magukból.

Kairóban, az Egyiptomi Múzeumban uralkodó hőmérséklet-ingadozások és a levegő páratartalmának változása következtében egyes múmiák bomláscsírákat kezdtek termelni. A hatóságok elérkezettnek látták az időt a cselekvésre. Külföldi szakembereket hozattak Egyiptomba, s a múmiákat megröntgenezték.

Ezenközben radiológusok arra a megdöbbentő felfedezésre jutottak, hogy a legrégebbi múmiák közül egynéhány radioaktív sugarakat bocsát ki magából. Ezek után olyan múmiákat is megfigyeltek amelyeket még nem röntgeneztek meg, tehát a sugárzás nem lehet a modrn vizsgálatok eredménye. Az egyik radiológus arról számolt be, hogy mérőeszköze riasztójelzéseket adott, mihelyt bizonyos múmiák közelébe ment.

radioaktivitás mérő műszer geiger muller számláló
Honnan származhat a radioaktivitás? Létezik természetes radioaktivitás is, ilyen például az uránércé. Az urán sugároz, amit csak a Geiger-Müller-féle számláló, vagy egyéb, az utóbbi száz évben kitalált mérőműszerek tudnak érzékelni; a sugárzás láthatatlan.
Egyiptomban, természetes rádioaktív sugárzás nem volt és jelenleg sincs, viszont tény, hogy egyes múmiák mégis sugároznak.

Napjainkban a harmadik világból érkező zöldségeket és gyümölcsöket rövid radioaktív besugárzásnak teszik ki. A legtöbb datolya vagy banán az önök asztalán átesett radioaktív kezelésen. Hogy miért?

Az igen rövid és teljesen veszélytelen (?) sugárdózis megöl bizonyos mikroorganizmusokat, amelyek a gyümölcs rothadását okoznák. Az ily módon preparált gyümölcsök tehát hosszabb ideig eltarthatók.
Valószínű, hogy a régi egyiptomiaiak nem ismerték ezt az eljárást és a rádioaktivitás fogalmát, viszont tény, hogy egyes múmiákat radioaktív besugárzás ért. Talán őket is tartósítani akarták?

Az okoskodás lehetetlen következtetések levonására késztet, mert ez annyit jelentene, hogy a régi egyiptomiak ismertek radioaktív sugárforrásokat, s ezeket hasznosítani is tudták.

Amennyiben a múmiákat valóban ilyen célból érte besugárztás, akkor az ehhez szükséges technológia, jóval magasabb technikai tudású társadalmat feltételez. Azonban eddigi régészeti feltárások nem szolgáltak erre vonatkozó bizonyítékokkal.Amennyiben nem az ó-egyiptomi társadalom terméke egy ilyen technológia, akkor bizony el kell gondolkodni, honnan származhat egy ilyen tudás.
Ehhe a gondolkodáshoz adhat ötleteket annak a földönkívülinek a múmiája, amit szintén ebben a múzeumban őriznek. Ennek láttán erősen valószínüsíthető, hogy az emberiség kiválasztott része (papság) és valamely földön kívüli civilizáció kapcsolatban állt egymással.

Mindez lehet, csak spekuláció? Ami viszont valóság: radioaktív sugarakat kibocsátó múmiák vannakl a kairói Egyiptomi Múzeumban.

forrás:/CostadelSol/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon