+ A | - a | Visszaállít
2013. okt.
29
  Csak a magyar kormány nem ismeri el az UFO-k létezését
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
Magyarországon sem UFO-k, sem UFO-akták nincsenek, tudatta a Honvédelmi Minisztérium hivatalos levélben a Magyar UFO-Kutató Szövetséggel. Utóbbi még márciusban fordult a miniszterelnökhöz és a honvédelmi miniszterhez az UFO-akták nyilvánosságra hozatalát sürgetve. Az UFO-kutatók nem lepõdtek meg a válaszon: ezek szerint az idegenek diszkriminálják Magyarországot. Merthogy a világ más pontjain elismerik a kormányok, hogy léteznek. A Hetek cikke.

Kalmár János 15. kerületi, szerény családi házában fogad. A Magyar UFO-Kutató Szövetség elnöke márciusban fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Hende Csaba honvédelmi miniszterhez, hogy hozzák nyilvánosságra a magyarországi UFO-tevékenységekről készült dokumentációt.

Kalmár mellett további 15 aláíró neve áll a memorandum alján: többek között Nemere István író, Szilágyi Mária pszichológus, Knoll Gyula nyugalmazott repülő ezredes, Pataky Attila előadóművész, Csefkó Pál Tamás feltaláló. Utóbbi is jelen van a beszélgetésen. Mint kiderül, Csefkó úr és Kalmár úr élete egy sor ponton párhuzamosan haladt, de úgy, hogy sokáig nem tudtak egymásról: ugyanabba az iskolába jártak tizenegynéhány év eltéréssel, ugyanannál a lőmesternél tanultak, mindketten karatéztak, később ugyanazokon a konferenciákon tartottak előadást a földönkívüliekről, sorol néhány konkrétumot Csefkó Pál, majd mindketten leszögezik: ennyi egybeesés nem lehet véletlen. Mint ahogy nem lehet véletlen az a ceruzahegy méretű sötét folt sem, ami Csefkó úr mutatóujjának első ujjpercében látszik, ha átvilágítjuk egy lámpával.

A feltaláló nem kertel: lehet, hogy csip van az ujjában, és az sem kizárt, hogy földönkívüliek ültették bele. Az orvosok csak annyit tudtak megállapítani, hogy fémből van, és úgy összenőtt a szövetekkel, hogy nem lehet kivenni.Csipen keresztül kapja az ötleteit

Csefkó Pál 158 találmánnyal rendelkezik. Azt állítja, ötleteit a csipen keresztül kaphatta a földönkívüliektől. „A tépőzárat, a plazmatechnológiát, vagy a lézert a földönkívüliektől kapta az emberiség”, emlékeztet Csefkó úr, aki egyáltalán nem tűnik beszámíthatatlannak. Sőt, rögtönzött bemutatója arról győz meg, hogy két lábbal áll a földön. Egyik találmánya a napkollektorral kombinált tetőcserép: a fényt összegyűjtő vékony lapocskák eleve a cserépre kerülnek, nem utólag kell felszerelni nagy táblákban. De ez még nem minden! Az összegyűjtött energiát egy újabb találmány, egy speciális akkumulátor tárolja, ami alacsony áramerősségű, de rendkívül magas teljesítményű áramot ad. Olyan, mintha egy telefon akkumulátoráról tudnánk üzemeltetni egy ütve fúrót. Csefkó úr megmutatja: elektromos fűrész és fúrógép vijjog egyszerre a 7 voltos akkumulátorról hosszú perceken át, míg ki nem kapcsolja. Ilyen – elvileg – nincs. De, mint látjuk, mégis van. Hab a tortán, hogy mindez víz alatt is működik. Csefkó úr és Kalmár úr vízzel telt akváriumot tesz az asztalra. Csefkó kicsavar egy 60 wattos izzót az olvasólámpából, és két szigeteletlen drótra kötött foglalattal csatlakoztatja a saját fejlesztésű akkumulátorra. A villanykörte felizzik, Csefkó úr megfogja és beleteszi a vízbe. Ott is ég és, és nem ráz: Csefkó úr és Kalmár úr keze a vízben, fogják a világító körtét, és szerényen azt magyarázzák, hogy nem ez a nagy szám, hanem az akkumulátor.
Mire jó mindez témánk, a földönkívüliek szempontjából? Arra, hogy meggyőződhetünk: nem két elborult figura állítja, hogy UFO-k márpedig vannak.Kalmár János a konkrétumokra tér. Az elmúlt 23 évben – amióta szervezetbe tömörülve vizsgálódnak – nagyon sok eseményt rögzítettek Magyarországon is: gabonakörök, égi jelenségek, különös repülő tárgyak, melyekre nincs természetes magyarázat. Siófokon például tavaly nyáron láttak egy hatalmas repülő objektumot, amint hangtalanul végigúszik a Balaton felett. Győrben tavaly augusztus egy házaspár kézi kamerájával fel is vett egy izzó, ovális alakú, lassan mozgó tárgyat. Az felvételt az RTL adta le, ma is megnézhető az interneten. Kalmár úr saját felvételeket is mutat: a fekete égen a telihold fénylik, és pontszerű fények cikáznak. „Persze, muslicák”, ironizál Kalmár János, aztán megmutatja a felvételt lassítva, kinagyítva: az apró pontok meglepő irányváltásokkal haladnak, nem gondolnánk, hogy rovarok. Újabb felvétel következik, tavaly készült Orlandóban: egy repülőgép száll az égen. Elsőre semmi különös: lassítva azonban látszik, hogy miközben a gép egy-két centit halad a monitoron, két, kisebb, vele ellentétes irányba haladó tárgy brutális sebességgel mozog. Kikockázva pedig az is látszik, amint az egyik egy felhőn áthaladva valósággal kiszakít egy darabot a felhőből.

Megjelentek Budapest felett
2006. augusztus 20-án UFO-k jelentek meg Budapest felett, állítja Kalmár János. Két vadászgép szállt fel, az egyik összeütközött az egyik ismeretlen repülő tárggyal. Kalmár úr szerint az egyik életben maradt pilótát valahol vidéken „őrzik”, míg egy életben maradt idegent egy „Verem” nevű helyen tartják. Az elnök azt mondja, ezek már meredekebb történetek, bizonyítékot ne várjunk, de ő biztos a dolog realitásában, mivel kapcsolatban áll ma is aktív pilótákkal.
A memorandum aláírói között van a most 83 éves Knoll Gyula egykori repülő ezredes, aki tavaly könyvet is írt saját és más pilóták tapasztalatairól. Knoll 1959 nyarán találkozott azonosítatlan repülő tárggyal: több ezer méteres magasságban repült az akkori idők egyik legmodernebb harci gépét vezetve, amikor egy kékes fényt kibocsátó tárgy közelítette meg. Knoll üldözőbe vette, ám mielőtt utolérte volna, az ismeretlen gép sokszoros sebességre kapcsolva lerázta.

Az ezredes – aki később a taszári légi bázis parancsnok-helyetteseként is szolgált – azóta is figyelemmel kíséri az idegenekkel kapcsolatos híreket, ám a szocializmus időszakában titokban kellett tartania információit.

Kalmár János azt mondja, a memorandum megfogalmazásához hozzájárult az a tavaly ősszel hozott brazíliai kormányrendelet, ami kimondja: nyilvánosságra kell hozni a brazil UFO-aktákat. Az elnök szerint a világ számos országában – Németországban, Kanadában, Angliában, stb. – nyíltan lehet beszéli azonosítatlan tárgyak, „paranormális” jelenségek, földönkívüli lények realitásáról, Oroszországban pedig egyetemi tantárgy is foglalkozik a témával. „Nemrégiben interjút készíthettem Marina Popoviccsal, aki Pavel Popovics űrhajós felesége. Ő mutatta meg az Ufológia című háromrészes kötetet, ami tananyag a Lomonoszov Egyetemen” – meséli Kalmár úr. Marina Popovics egyébként a tudományok doktora, egykori berepülő pilóta. Állítólag 1991-ben sikerült megszereznie a KGB-től egy vaskos aktát UFO-jelentésekkel, dokumentumokkal, melyet a szovjet hírszerzés gyűjtött össze évtizedeken keresztül.

Nekünk nincs UFO-aktánk
Visszatérve Brazíliára: a légierőnek, a katonai és kereskedelmi pilótáknak valamint a repülésirányító személyzetnek továbbra is dokumentálnia kell minden UFO észlelést, a dokumentációt illetve minden korábbi aktát, képet, és videót át kell adnia a Rio de Janeiróban található Nemzeti Archívumnak. A folyamatosan közre-adott anyagokhoz a nagyközönség is hozzáférhet.

Magyarországon kissé más a helyzet. A Miniszterelnökség a Honvédelmi minisztériumhoz továbbította az UFO kutatók márciusi memorandumát, és azt írta, Hende Csabát jelölték ki válaszadásra. Végül nem a miniszter, hanem egy ezredes írt választ, ami májusban érkezett meg: „A magyar honvédség nem rendelkezik UFO tevékenységgel kapcsolatos dokumentációval, valamint arra utaló információkkal, hogy az ország területén illetve légterében azonosítatlan repülőeszközök kerültek volna megfigyelésre” – olvasható a kormány álláspontja. Kalmár János és társai nem lepődtek meg: „Ezek szerint az UFO-k diszkriminálják Magyarországot” – mondja nevetve az elnök.

forrás:/atv.hu/

kapcsolódó: Pataky: Beszivárogtak az ufók a magyar politikába Katt ide!
Az ufók diszkriminálják Magyarországot - magyar égre magyar ufót! Katt ide!


Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon