+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
27
  A kör berzárul: összeesküvők mindenütt !
„Sokan csak nevettek az ilyen történeteken. De néhányan, akik Afrika más és más pontján hallották ugyanazt, a fejüket csóválták még akkor is, ha nem voltak babonásak.” A babonás emberek a távoli dobpergésre, éles harmonikafutamra azt mondják, a szél nyitogatja egy kalyiba ajtaját. „De a felvilágosodottabbak jól tudják, hogy a viharos éjszakában a Láthatatlan Légió fekete menetoszlopa rója a sivatagot, harmonikás kíséretével, félelmetes bérkocsijával, néma legénységével...” Így írt Rejtő Jenő a francia gyarmatok legrejtélyesebb konteójáról. Összeesküvés-elméletre márpedig szükségünk volt, van, lesz, mint egy falat kenyérre!

Előfordulhat, hogy nincs éppen kedvünk kortársnak lenni. Egy közélet iránt érdeklődő kortárs nem teheti meg, hogy ne keresse a választ korunk égető kérdéseire.
Ki rendelte meg VALÓJÁBAN a bajai videót? Mit tervez a KUBATOV-LISTÁKAT építgető kétharmados hatalom a választási kampányban, és a jövő évi választások napján? Ki segíti és ki akadályozza a háttérben a demokratikus ellenzéki erők ÖSSZEFOGÁSÁNAK ügyét? (Inkluzíve: ki szervezte meg a Műegyetem-rakparti spontán SKANDÁLÁST?)

Igazi felüdülést ajánlok: szerezd be és üsd fel bárhol a karácsonyi könyvtermés egyik legérdekesebb újdonságát: a KONTEÓt.

Ez a könyv harminc válogatott összeesküvés-elméletettel ajándékoz meg. Többségükről talán hallottál, de biztos, hogy nem így. Érdekesen megírt összefoglalók, amelyekhez "tiboru", a blogger/szerző sok szellemes személyes megjegyzést fűz.

Ahhoz képest, hogy hátborzongató, soha ki nem deríthető rejtélyekről értesülsz, meglepően sokat nevetgélsz majd. És rengeteget tanulsz. Mire végiglapozod a Göncöl Kiadó KONTEÓ-kötetét, felnőttebb, érettebb ember lesz belőled: legalábbis nehezebben lehet majd átverni a kézenfekvő „magyarázatokkal”.

Ha ki akarsz szállni a napi hazai ketrecharcokból, gondolkozz el olyan izgalmas kérdéseken, mint például: hogy lehet, hogy kilenc kissé faragatlan, ám nagyon harcias lovag által gründolt biztonsági szolgálatból pár év alatt a középkor legfélelmetesebb globális katonai és pénzügyi hatalma nőtt ki? Mi történt valójában azokban a félelmetes percekben, amikor a Bermuda-háromszögben működő repülőtér személyzete hiába próbált jeleket adni a fölöttük köröző repülőgépnek: itt vagyunk, hogyhogy ti nem láttok bennünket? Hová tűntek az óceánon üresen sodródó Mary Celeste vitorlás utasai? Hogyan tűnt el mind egy szálig a teljes legénység? A nyomok azt mutatták, hogy sietve távoztak, de nem pánikban. Mi történhetett a forgalmas tengeri hajózási útvonalon?

Kellemes borzongást kívánok!

forrás:/morgen.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon