+ A | - a | Visszaállít
2013. dec.
22
  Hála - egy viszonylagos egyensúlyi állapot megteremtése
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerző: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

A hála teremti életünkbe a boldogságot és a sikert. De hálásnak nem csak a jó dolgokért kell lenni. Hálásnak kell lennünk a tanításokért, a problémákért, a fájdalomért is. Mert ez is tanít bennünket valamire. Mert ez is előrébb viszi az életünket.
Az, aki a nehéz pillanatokban nem tud hálás lenni a Teremtésnek, az ellenáll a gondnak. Az ellenállással viszont rögzíti életében a rosszat, mivel nem értette még meg a mondanivalóját.


Ahhoz, hogy a rosszban is képesek legyünk hálát adni alázatra van szükség. A Teremtéssel szembeni alázatra, hisz nálunk nagyobb erőről van szó. Olyan hatalmas erőről, ami minket is létrehozott. Vele vitatkozni, Őt megkérdőjelezni butaság.

Ha a Teremtés számunkra, most (látszólag) rosszat ad, akkor azt fogadjuk hálával, mert a Teremtés semmit nem tesz cél nélkül. Ez a rossz fog bennünket előrébb vinni, ez segíti céljainkat, ez épít bennünket.
Az alázat nem megalázkodást jelent. Nem azt jelenti, hogy beletörődünk a sorsunkba, mert nem tudunk ellene tenni. Azt jelenti, hogy elfogadjuk, ami van! Se többet, se kevesebbet!

És miért lehetünk hálásak? Bármiért. Legyünk hálásak,
- hogy ma reggel is felébredhettünk,
- hogy ma is van étel az asztalunkon,
- hogy egészségesek vagyunk,
- hogy megvan mindkét kezünk, lábunk,
- hogy van interneted, hogy ezt olvashasd,
- családunkért, munkánkért, otthonunkért.

Ráadásul nem lehet mindig a csúcson lenni. Nagyon unalmas is lenne. Minden felemelkedést előbb utóbb követni fog egy leereszkedés. Minél tudatosabban éljük az életünket, annál kisebbek a hegyek és völgyek közötti szintkülönbségek.

A tudatos elfogadással, és hálával egy viszonylagos egyensúlyi állapotot tudunk létrehozni: mert ha sikerünk van, hálát adunk, de nem lovagoljuk bele magunkat túlságosan. Ha problémánk van, elfogadjuk, de ebbe sem éljük túlságosan bele magunkat.

Így a két véglet közötti szakadék jelentősen csökken. Ez nem azt jelenti, hogy örömtelen lenne a jó megélése. Inkább úgy jellemezném, hogy természetessé válik, hogy minden jó. Mint ahogy azt is a magától értetődő természetességgel vesszük tudomásul, hogyha éppen a rossz szériában vagyunk. Az elfogadással a rossz széria időszaka gyorsabban zárható és kevésbé fájdalmas.

Ezért a hála egyben önmagunk jól megfontolt érdeke is. De ne érdekből, csakis Őszinte szeretetből legyünk hálásak. Az élet iránti szeretetünk kifejezéseként.
Higgyétek el, ezek a dolgok nem mindenkinek természetesek. Más mit nem adna, és hálás lenne értük.

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon