+ A | - a | Visszaállít
2013. dec.
26
  Mit árulnak el az álmok egészséged állapotáról
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon

szerző: Slavic Andrea

A szakértők szerint, rendszeresen jelentkezhetnek rémálmok, ha magas vérnyomás elleni gyógyszert szedsz, de akkor is, ha a szíved nem ritmusosan ver.
Meglepő, de az álmok érdekes dolgokat árulnak el az egészségünkről. A képek, melyek alvás közben elénk villannak, jelként értelmezhetők, a közeljövőben ránk leselkedő egészségügyi panaszokról. Ennek értelmében, akár évekkel a valós baj bekövetkezte előtt már tudtunkra adják, mi készülődik kirobbanni bennünk – számol be a DailyMail.


Az álmok értelmezése sokakat foglalkoztatott az idők során, és többféle vélemény is körvonalazódott már velük kapcsolatban. A szakértők viszont abban egyetértenek, hogy valamennyien egy éjszaka alatt legalább 4–6 álmot látunk, de csak 2–3-ra emlékszünk az össze közül, melyeket egy hét alatt láttunk. Íme milyen egészségügyi problémára utalhatnak az álmaink, ha gyakran látjuk őket.

1. Rémálmok – okozhatják vérnyomás- és szívgyógyszerek, migrénes fejfájások, álmatlanság. Szívritmuszavarok hatására is lehetnek rémálmaink. Egy teória szerint, a migrének alatt változások mennek végbe az agyban, ami miatt alvás közbe rémálmok keletkezhetnek. Sokak azonban azt állítják, azután jelentkezett a migrénes fejfájásuk, hogy álmukban agressziót, dühöt tükröző képsorozatot láttak.

2. Többet álmodsz, mint általában – okozhatja az éjszaka folyamán érzett elmelegedés vagy fázás, a hormoningadozás, krónikus fájdalom, antidepresszánsok szedésének felhagyása. Általában akkor vagyunk hajlamosak többet álmodni, ha a testünk nyugalmát a megszokotthoz képest túl magas vagy túl alacsony hőmérséklet zavarja meg.

A szakértők szerint, akkor tud a szerveztünk pihenni, ha 18 Celsius fokban térünk nyugovóra. Továbbá a menstruáció alatti időszakban is megnőhet az álmok száma, ugyanis a kényelmetlen érzés miatt a nők többször is kénytelenek megébredni és visszaaludni az éjszaka folyamán, így többre is emlékszenek

3. Azt álmodod, hogy megtámadnak – okozhatja az Alzheimer vagy a Parkinson kór. A túl gyakran álmodod azt, hogy követnek vagy megtámadnak, ez valamilyen neurológiai problémára utalhat, nyilatkozta Nicholas Oscroft, a Cambridge-i Papworth Kórház szakértője. Az álmok akár 10 évvel a betegség első tüneteinek a jelentkezése előtt már felléphetnek, hívja fel a figyelmet az orvos.

4. Olyan álmot látsz, amiből felriadsz – okozhatja a zsíros, kiadós vacsora, túlsúlyosság, stressz, depresszió. A telerakott gyomorral való lefekvés gyakran szül riasztó álmokat, méghozzá röviddel az álomba merülés után. Az emésztési folyamatból adódó nyelőcső reflux egyébként gyakran jelentkezik a túlsúlyos személyeknél is.

forrás:/twice/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák