Hír: Csillag Antal emlékkirándulást szerveznek a természetjárók
(Kategória: Életmód)
Küldte: fulldragon
péntek 06 szeptember 2013 - 00:10:21

szerző: Póti Orsolya

A szatmári természetjárók szeptember 8-án a Fokhagymás völgyébe és a Diós-kertbe szerveznek kirándulást, ahol megemlékeznek Csillag Antalról, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egykori földrajztanáráról.

Csillag Antal, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egykori földrajztanára emlékére szerveznek kirándulást a szatmári természetjárók. Az ősz eleji kirándulás szalonnasütésre, lazításra és egy kis túrázásra egyaránt alkalmat nyújt.

A találkozóra, a már megszokott időpontban és helyen kerül sor, azaz reggel 7.30 órakor a Szatmárnémeti Vasútállomáson gyülekeznek a kirándulók. A vonat 7 óra 40 perckor indul Nagybánya felé, ahonnan a menetrend szerinti autóbusszal a piacig utaznak a kirándulók.

A piactól gyalogtúrára indul a Jókai-dombig, onnan a Fokhagymás völgyéig és a Diós-kertig. Rövid - 3 kilométeres - gyalogtúra vár a csapatra.
„Az út során több, nehezebb, de nem hosszú emelkedővel is találkozunk, viszont a környéken sok pihenőhely van kialakítva és útközben három forrásnál is megállhatunk.

A Diós-kertben szalonnasütésre, pihenésre, ismerkedésre és barátkozásra nyílik lehetőség" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Vadady-Filep Gyula főszervező. .A csapat 20 óra 45 perckor érkezik vissza Szatmárnémetibe. Bővebb információkért jelentkezz a szervezőnél a 0758-435-763-as telefonszámon.

forrás:/szatmar.ro/Ezen hír származási helye:
( http://archiv.paramoral.eu/news.php?extend.3572 )