Hír: Így lehet eltűnni az internetről
(Kategória: Életmód)
Küldte: fulldragon
hétfő 02 december 2013 - 02:17:01

Megunta, hogy figyeli az NSA? Lelépne az offline világba? Segítünk.


Bár az internet atyja szerint még az is lehet, hogy a magánélet csak tévedés, a magunk részéről nagyra tartjuk a privát szférát. Aki viszont úgy érzi, hogy az adatvédelmi beállítások ehhez nem elegendőek, végső soron úgy is dönthet, hogy teljesen eltűnik az internetről.
Mielőtt nekiesnénk az iWiW-profilunk és freemailes e-mail címünk kiirtásának, érdemes talán azokra a helyekre koncentrálni, ahol a legnagyobb digitális lábnyomot hagytuk magunk mögött: Facebook, Twitter, Google+ és LinkedIn. Szerencsére e közösségi oldalak önmegsemmisítő funkciója viszonylag könnyen megtalálható.


Facebook

A világ legnagyobbja egyből két lehetőséget kínál: felfüggesztés és törlés. Előbbit a jobb felső sarokban található fogaskerék alatt megbúvó Fiókbeállítások gomb megnyomása után, a baloldali oszlop Biztonság fül alatt találjuk legalul, aprócska betűkkel, s bár tényleg láthatatlanná tesz - pl.: nem tűnünk fel a keresési eredmények között -, a feltöltött információkat és bejegyzéseket nem tünteti el a Facebook szervereiről. Amennyiben végleges eredményre vágyunk, úgy a fiókom törlése linkre kell ellátogatni.

Twitter

A mikroblognak csúfolt oldalon is a fogaskerék mögötti Beállítások gombra kell nyomni, majd a Fiók fül legalján megtalálni a "Felhasználói fiókom deaktiválása" feliratot. Figyelem! A Twitternél a deaktiválás törlést jelent - cserébe van 30 napunk, hogy meggondoljuk magunkat.

Google+ : A legtöbben valószínűleg meglepődve fogadják a hírt, hogy tagjai ennek a közösségi oldalnak is. Kilépni viszonylag egyszerű: a Beállítások oldal legalján kell rányomni az alig észrevehető "itt" feliratra a viszonylag nagyobb "A Google+ letiltása" szalagcím alatt. Ez nem fogja bántani a Gmailt és az egyéb Google-szolgáltatásokat, de ha valaki egészében otthagyná a keresőóriást, az természetesen ezt is megteheti, ha ennek az oldalnak az alján rákattint a "Fiók lezárása, és a vele kapcsolatos összes szolgáltatási adat törlése" linkre.

LinkedIn ; A jobb felső sarokban található arcképünk alatt bújik meg a "Privacy & Settings" felirat, amelyre kattintva a bal alsó sarokban találjuk az "Account" fület. Ezek után keressük meg a "Close your account" linket és pillanatokkal később mintha itt se lettünk volna.

Ha mindez megvan, utána jöhet az iWiW - feltéve, hogy még emlékszünk a jelszóra.

forrás:/hir24/




Ezen hír származási helye:
( http://archiv.paramoral.eu/news.php?extend.3966 )