Moderátorok: nordi, fulldragon, Ernő, horpad, Róza
Szerző Üzenet
Solyom
h júl 23 2012, 06:24
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Mérgező növények - Csalóka külső!A szépség gyakran megtévesztő és ez nem csak az emberek esetében van í­gy. Utazásaink alatt, közeli vagy távolabbi tájakon sokszor megakad a szemünk egy gyönyörű növényen. Mielőtt azonban közelebbi kapcsolatba kerülnénk velük, érdemes utánanézni, nem rejteget-e sötét titkokat.
Kirándulás, séta közben sokan szí­vesen vesznek szájukba fűszálat rágcsálni, tépnek virágot szagolgatni, vagy csak nézegetni. Nem is jut eszükbe, hogy milyen káros lehet ez a rossz szokás, főleg ha valaki nem ismeri pontosan a természet titkait, vagyis a növények pontos élettani hatását. Sok olyan növény van a környezetünkben, amik nagyon szépek, ám érintésük veszélyes, akár halálos is lehet. Nevük sokszor játékos, kedves és nem is gondolnánk róluk, hogy levelük, viráguk halálos mérget rejt.

Békabogyó (Actaea pachypoda)

Az angol neve barátságosabb, csalogatóbb, mivel Babaszemnek nevezik, bogyótermése miatt. A mi éghajlatunkon és megél ez a lágyszárú növény, melynek virága kecses, fehér szí­nű. Termése mérgező, szí­vizom béní­tó hatása van. Kis mennyiségben, például szájba véve, szopogatva, nagyon erős fájdalmat okoz.

Szarkaláb (Delphinium)

Közkedvelt kerti növény, amit elsősorban csodás szí­ne miatt szeretnek. Vigyázni kell vele azonban, hiszen már az érintése is irritáló hatású. Szánkba kerülve légzési nehézségeket okoz, de gyakoriak az olyan tünetek is, mint az ingerlékenység, mozgás koordinációs zavarok, izom remegés, merevség, gyengeség.

Fagyal (Ligustrum)

Nálunk is gyakori és kedvelt növény, sokan sövényként is alkalmazzák. Azonban nem árt tudni, hogy levele, kérge, termése is mérgező. A mérgezés tünetei: hasi fájdalmak, hányinger, hányás, hasmenés, fejfájás, hideg, nyirkos bőr.

Sárga jázmin (Gelsemium sempervirens)

A növényt a gyógyászatban is használják idegzsába kezelésére, de helytelen fogyasztása halálos is lehet. Ezt még a méheknek is tudniuk kell, mert ha hibáznak, és elcsábulnak a virág láttán, az számukra is halált jelent.

Gyűszűvirág (Digitalis purpurea)

Hazánkban csak kerti növényként ismert, de a hegyvidékeken vadon is előfordul. Gyógynövényként az orvoslásban is használják, de nagyon kicsi a különbség a hatásos és a mérgező adag között. Szí­velégtelenség kezelésére hatásos. A mérgezés tünetei előbb lassú, majd szapora szí­vverés, émelygés, hányinger, hányás, látási zavarok.

Aranyeső (Laburnum Anagyroides)

Ki ne ismerné és szeretné ezt az 5-7 méter magasra is megnövő bokor vagy kis fa formájú, keskeny, szabálytalan koronával rendelkező növényt. Virágai lecsüngő, sárga fürtökben lógnak.Termése kis zöld bogyó, amit a gyerekek könnyen összetéveszthetnek a zöldborsóval. Ezért kell nagyon vigyázni, mert az aranyeső termése halálos méreg, már 20 szem is végzetes lehet.

* travelline


[ Módosítva k jan 08 2013, 04:05 ]
Vissza az elejére
Solyom
h júl 23 2012, 06:29
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Nincs több kifogás!24 érv, amiért LE KELL tennie a cigarettát!
1. A tüdő-, gége, a szájüreg, a nyelőcső és a hólyagrák egyik rizikófaktora a dohányzás.
2. A dohányzók között gyakoriak az idült légúti betegségek.
3. A dohányzás a szí­v és érrendszeri betegségek kockázati tényezője.
4. A dohányzók között gyakori a fekélybetegség.
5. A dohányfüstös környezet a nemdohányzók egészségét is veszélyezteti.
6. A dohányzó férjek nemdohányzó feleségei között gyakoribb a tüdőrákos megbetegedés, mint a nemdohányzó férjek nemdohányzó feleségei körében.
7. A környezeti dohányfüst súlyosbí­tja a szí­vbetegek panaszait, növeli a szí­vinfarktus-halálozás kockázatát.
8. A dohányzó terhes veszélyezteti saját és a születendő gyermeke egészségét.
9. A terhesség alatti dohányzás következményeként gyakoribb a magzati halálozás, vetélés, koraszülés, és a szülés körüli halálozás.
10. A terhesség alatti dohányzás a magzati fejlődés visszamaradását idézi elő. E káros hatás miatt kisebb lesz az újszülöttek testsúlya, testhossza, fej- és mellkörfogata.
11. A szoptatás alatti dohányzás károsí­tja a csecsemő egészségét! - Az anyatej közvetí­ti a dohányfüst méreganyagait.
12. A terhesség alatti dohányzás a születendő gyermek értelmi fogyatékosságának lehet az okozója.
13. A terhesség alatt dohányzók újszülöttei körében gyakran észlelhető légúti megbetegedés.
14. Az apa dohányzása növeli az utódok rákos megbetegedésének a kockázatát. (A dohányzás miatt károsodott ondósejt átörökí­theti a rákos megbetegedési hajlamot!)
15. A dohányzó terhesek újszülöttei között gyakoribb a megnagyobbodott pajzsmirigy.
16. A dohányzásnak szerepe van a szemtünetekkel járó pajzsmirigybetegség kialakulásában, a kórfolyamat súlyosbí­tásában.
17. A dohányzás impotenciát okozhat.
18. A dohányzás hátrányos a fogamzásra.
19. A dohányzó betegeknél az egyes gyógyszerek a szervezetben gyorsabb s a fokozott átalakulás következményeként hatékonyságuk mérsékeltebb, mint az a nemdohányzók esetében észlelhető. - íltalános az a megállapí­tás, hogy a dohányzók több gyógyszert fogyasztanak, mint a nemdohányzók.
20. A mozgásszervi betegségek közül a combfej-pusztulás kialakulásában, valamint más több izületet érintő idült folyamat "fellobbantásában", ezen állapotok a dohányzás szerepet játszik.
21. A dohányzás oki tényezőként szerepel az í­nygyulladás, s a fogágybetegség létrejöttében.
22. Az erős dohányzás az időskorú vakság egyik okozója.
23. A dohányzás a csontritkulás, az osteoporosis egyik rizikófaktorának tekinthető.
24. A dohányzás csökkenti a szervezet C, B-1, és B-6 vitamin tartalmát.

MOST í–N Jí–N!

íRJA LE í‰RVEIT A DOHíNYZíS MELLETT! VAJON í–N TUD ENNYIT?

* bppiac


[ Módosítva cs aug 09 2012, 05:50 ]
Vissza az elejére
Solyom
h júl 23 2012, 06:36
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Fáradtan vezetni éppen olyan veszélyes, mint részegen
í‰p testben


Három óra megszakí­tás nélküli éjszakai vezetés megfelel annak, mintha részegen ülnénk a volán mögé, állí­tja egy új brit tanulmány. Már kétórányi vezetés az autópályán, sötétedés után ugyanannyira befolyásolja a teljesí­tményünket, mintha megittunk volna néhány pohárral. A kutatást végző szakértők arra kérik az Egyesült Királyság kormányát, hogy az éjszakai vezetés maximumát 2 órában határozza meg rendeletben. Szerintük a szabályozással csökkenteni lehetne a halálos kimenetelű közúti balestek számát, ugyanis a közlekedési balesetek egyötödéért az autóvezetők álmossága tehető felelőssé.

A fáradtságot nem tudják mérni...

Az alkohollal ellentétben, a vezető fáradtsági szintjét semmilyen eszközzel nem tudja mérni a rendőrség, emiatt képtelenség kiszűrni a forgalomból az álmos sofőröket. A holland Utrechti Egyetem végzett kí­sérletben a fiatal részvevőknek kettő, négy illetve nyolc órán keresztül kellett éjszakai sötétségben vezetniük, 130 km/h-s állandó sebességgel, minél inkább a sáv közepén maradva. A kutatási eredmények szerint már az első két óra után olyan vezetési hibákat ejtettek, ami 0,05%-os véralkoholszintnek felelt meg. Három óra elteltével 0,08%, mí­g négy és fél óra után már 0,10%-os véralkoholszintnek megfelelő hibákat ejtettek a vezetők.

* bppiac


[ Módosítva cs aug 09 2012, 05:51 ]
Vissza az elejére
Solyom
h júl 23 2012, 06:39
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
9 érv, hogy citromra cseréld a tisztí­tószereketA citrom friss illata biztos neked is a tisztaságot juttatja az eszedbe. í‰s ez nem csak illúzió: magas illóolaj- és savtartalmának köszönhetően a citrom a legeslegjobb természetes illatosí­tó-, tisztí­tó- és fertőtlení­tőszer!
1. Illatosí­t
A citrom különleges, üde illata napokig belengi a szobát. Ehhez nem is kell mást csinálnod, mint moss meg egy-két darab citromot, helyezd őket egy tálba, esetleg egy dekoratí­v pohárba, tányérra vagy gyertyatartóba, és várd meg a hatást. Egy friss citrom akár 2-3 napig is onthatja magából a friss aromát, ráadásul utána még mindig használhatjuk ételbe, italba, vagy akár további háztartási teendőkhöz is.
2. Fényesí­ti a fémet

A fémtárgyak fényesí­téséhez és tisztí­tásához sem kell, hogy vegyszereket használj! Citromlével újjávarázsolhatod a különböző fémeket, rezet, krómot vagy bronzot, evőeszközöket és dí­sztárgyakat is. A citrom ugyanis magas savtartalmának köszönhetően képes a zsí­ros és más szennyeződéseket eltávolí­tani. A fényesí­téshez és tisztí­táshoz nem kell mást tenned, mint félbevágni egy citromot és azzal bedörzsölni a fémeket. Fokozhatod a hatást, ha a fél citromokat sóba mártod dörzsölés előtt.
3. Fertőtlení­ti a mikrót
Ki szeret mikrót tisztí­tani? Senki. A mikrohullámú sütőben ráadásul nehezen elérhető helyen is megtalálhatóak a szennyeződések, amelyek rászáradnak a falra vagy az ajtóra. Nem beszélve arról, hogy ezek micsoda baktériumtenyészetek lehetnek. í‰s itt jön képbe a citrom! Nem kell mást tenned, csak egy citromot nagyon vékony szeletekre vágni, egy mikrózható tálba tenni és forró vizet önteni rá. Ezután a tálat tedd a mikrosütőbe, és egy percig magas fokozaton melegí­tsd, majd töröld át a mikrót egy szivaccsal. A citromos, forró gőz hatására a rászáradt szennyeződések feloldódnak, a baktériumok pedig elpusztulnak. Vegyszerek nélkül!

4. Eltávolí­tja a szappanlerakódást

A fürdőszobában a mosdó és a kád környékén a szappanlerakódás okozza a legtöbb fejtörést. A szennyeződést ugyanis csak erős tisztí­tószerekkel és fárasztó súrolással lehet maradéktalanul eltávolí­tani. Vagy citrommal. Turmixolj össze alaposan hat citromot, szőrőstől-bőrőstől, majd öntsd az egészet egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a makacs lerakódást. A tömény citrom ráadásul nemcsak a szappanmaradékokat, hanem a ví­zkövet is nyomtalanul eltávolí­tja, és nem marad utána kellemetlen szag.
5. Hatásos mosogatószer

Ha esetleg elfogyott mosogatás közben a mosogatószered, akár citrommal is pótolhatod. A koszos edények tisztí­tásához vágj félbe egy citromot, és szórj szódabikarbónát a vágásra, ezután mosogatószivacsként használhatod a citromot. A citromsavnak köszönhetően a porcelánok, kerámia- és üvegedények cseppmentesen tiszták, az evőeszközök, a serpenyők, lábasok és fazekak pedig zsí­rmentesek és csillogóak lesznek. í‰s a kezedet sem szárí­tja ki, mint egyes mosogatószerek.
6. Illatossá varázsolja a mosott ruhát
Egy kis citrommal segí­thetsz a mosószerednek és az öblí­tődnek, hogy tisztábbak és illatosabbak legyenek a frissen mosott ruháid. Ha áztatásra van szüksége a szennyesednek, adj az áztatóví­zhez egy evőkanál citromlevet. Ha az öblí­tődet szeretnéd felturbózni, akkor az öblí­tőszerhez adj egy evőkanálnyit a citromos léből, de akár a mosószeredhez is adagolhatsz belőle. A citromsav áldásos hatásai mosásnál is remekül kamatoztathatók, eltávolí­tja a nehezen kezelhető szennyeződéseket, frissebbé és illatosabbá varázsolja a textí­liákat, ráadásul a mosógépben lerakódott ví­zkövet is feloldja.
7. Ablakot pucol

Ahogy az üvegedényeket, úgy az ablakokat is cseppmentessé és ragyogóvá varázsolja a citromlé. í–nts négy evőkanál - lehetőleg frissen facsart - citromlevet fél gallon ví­zhe, és már készen is van a garantáltan vegyszer- és adalékanyag-mentes ablakpucoló folyadékod. Spricceld az üvegre, majd töröld le egy ablaktörlő kendővel vagy szivaccsal. A citromos ví­z sokkal szebbé, csillogóbbá teszi az üveget, eltünteti a port, az esőcseppeket és a koszt is, a hatása pedig lényegesen tartósabb.
8. Fertőtlení­ti a vágódeszkát
A fából és műanyagból készült vágódeszkákat is imádják a baktériumok, a késsel "okozott" vágások a kedvenc lakóhelyeik közé tartoznak. Egy fél citrommal azonban elzavarhatod a hí­vatlan vendégeket hosszú időre. Vágj félbe egy citromot, majd dörzsöld be vele a deszka mindkét oldalát, és hagyd állni legalább 10 percig, mielőtt lemosod. A citromsav tisztí­t és fertőtlení­t, még a vágásokban is.
9. Nehezen tisztí­tható helyekre is "befér"


Egy speciális, citromos keverékkel a legnehezebben hozzáférhető zugokat és sarkokat is tisztí­thatod és fertőtlení­theted. Készí­ts jól kenhető pasztát citromléből és boraxból, majd egy fogkefe segí­tségével a nehezen elérhető helyekre is felviheted a tisztí­tó és fertőtlení­tő keveréket. Hagyd hatni a pasztát 5-10 percig - tovább ne, nehogy rászáradjon -, majd töröld le alaposan egy nedves szivaccsal.


A természetes bőr- és hajápolás évszázadok óta ismert és kedvelt kelléke a citromlé, melynek segí­tségével otthon is egyszerűen készí­thetünk szépségápolási szereket, többek között pakolásokat, samponokat és öblí­tőket. Olvassa el citromleves tippjeinket, és merí­tsen ötleteket a természetes szépüléshez!
Bőrfeszesí­tő

A citromleves fürdő segí­t bőrünk feszességének és tisztaságának megőrzésében: öntsünk forrásban lévő vizet fél kiló karikára vágott citromra, hagyjuk állni néhány órán keresztül, majd a levet öntsük bele a fürdőví­zbe!

Arcradí­r, arclemosó, arcpakolás

A tisztí­tás-tonizálás-bőrtáplálás folyamatának bármelyik lépését, de akár teljes arckezelést is végezhetünk citromlé segí­tségével. A sóból és citromléből kikevert citromradí­r nagyszerűen tisztí­tja az arcbőrt és a pórusokat. A feszesí­tésre és a faggyúmirigyek működésének csökkentésére citromos arclemosót használhatunk: keverjünk össze egy kevés joghurtot némi citromlével, és ezzel tonizáljunk. A rugalmas és sima arcbőrért citromos-tojásos arcpakolással zárhatjuk a sort: ehhez mindössze néhány csepp citromlé, egy kevés reszelt citromhéj és egy tojás felvert habja szükséges.
Sampon

A citromlé kiválóan alkalmas hajunk ápolására is. A tojásos-citromos sampon természetes fényt ad a hajnak. Elkészí­téséhez keverjük össze egy citrom levét egy egész tojással, pár csepp ilóolajjal. A hajmosás utáni citromleves vagy almaecetes hajöblí­tés - fél citrom levének vagy 3 ek. almaecetnek és fél csésze kamillatea vagy langyos ví­z keverékével - csillogóan selymessé varázsolja, és egyúttal fixálja is a hajat. Variáció szőkéknek: fél liter ví­zhez adjuk egy egész citrom levét és némi ecetet. Hajmosás és balzsamozás után öblí­tsük át vele a szőke hajat, ami ragyogó szí­nt kölcsönöz neki.

A fenti receptek elkészí­tése különösebb kreativitást nem igényel, ám a citrom beszerzése és a citromlé kinyerése már problémásabb lehet. A citrom szakértője, az Olympos gondolt azokra is, akik a minőségben nem akarnak kompromisszumot kötni, de értékelik a szépséget, a kényelmet és az idő gazdaságos beosztását.

* 9 érv


[ Módosítva cs aug 09 2012, 05:51 ]
Vissza az elejére
Solyom
h júl 23 2012, 06:56
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Gyógyulás a rákbólThe beautiful truth (video)

RUN FROM THE CURE (video)

* Cures against Cancer

Contrary to what most people think, being diagnosed with cancer is not the end of the world. There are several cures against it, which work very well and have no side effects. Unfortunately, these cures have been held back from the public by the illuminati, the powerful elite who own the pharmaceutical industry. They make billions off of diseases like cancer. As they also control most of the mainstream media, barely anything is ever written about these cures. Instead, unsuccessful and dangerous "cures" like chemotherapy and radiation are promoted.

Many people reject the idea of an evil elite secretly running the world. To them, we can only say: study this matter yourself. There's tons of material available on the web. Read it, compare it and draw your own conclusions. When you stand in your own power, you can judge so much better what treatment to choose.

Here are a couple of videos and links that we think everyone who is confronted with cancer, owes it to himself - and his loved ones - to look into.

The first one is a story told by a young boy, about how the pharmaceutical industry really works and how they did everything to discredit good cures for cancer, like the Gerson therapy.

"The Beautiful Truth"

The second video is about what's probably the most effective cure against cancer, the THC ingredient in hemp plants. Of course growing hemp (marijuana) is forbidden by the government, but not for the reasons most people think it is. Just watch this video. Part 4 contains a manual of how to create hemp oil yourself.

"RUN FROM THE CURE - The Rick Simpson Story"

Jack Herer is the author of the best selling book "The Emperor Wears No Clothes: Hemp and the Conspiracy Against Marijuana". Jack has been teaching the world about industrial hemp and medical marijuana and offers $100,000 to prove him wrong. He says, "THC from the cannabis plant attacks cancerous and mutated cells while leaving healthy cells unharmed."

Another successful remedy against cancer is apricot kernels. Tons of material about this available. If you find some contradicting statements, please be aware that the industry deliberately spreads disinformation on the internet, just to confuse you.

Doctor Hulda Clark studied in biology at the University of Saskatchewan, Canada, where she was awarded the Bachelor of Arts in 1950, Magna Cum Laude. Later she was awarded her Doctorate degree in physiology by the University of Minnesota. Her studies throughout focused on biophysics and cell physiology. She discovered that cancer cells, like all matter, vibrate at a certain frequency. They can be killed with a small zapper, which can be ordered online.


Finally, here's a confession from Gwen Olsen, a veteran of the pharmaceutical industry. She explains why Big Pharma has no interest in curing cancer. Or heart disease. Or Alzheimer, or AIDS, or any kind of disease.

That's bad news, but the good news is that there ARE cures. By educating yourself, you can find the right one for you.


[ Módosítva cs aug 09 2012, 05:51 ]
Vissza az elejére
Solyom
h júl 23 2012, 07:02
Regisztrált tag #67
Regisztrált: szo okt 16 2010, 11:34
Üzenetek: 3096
Children, Pets & Ascension* Ascension Earth 2012 - Children, Pets & Ascension

Posted by Greg Giles, February 23. 2012.

Many people are greatly concerned at this time whether or not their children and their pets will also be ascending into the higher dimensions as humanity reaches the culmination point of the great shift. The first point to make clear here is that all those who have chosen to ascend, either consciously, unconsciously, or prior to their current incarnation, are not going to disappear from this Earth to materialize on the new 5th dimensional Earth, rather, our entire planet is ascending right along with us under our safely grounded feet. All those who wish to ride the higher dimensional energy wave need only to so choose. Upon this choice, our Angels, our guides, and our Star and Soul Families will assist us in making our desire become a reality.

There is no cause for concern for our young ones and our pets as they are already multidimensional beings and as such have incarnated with their ticket to the higher realms already in hand. Our children that have incarnated to be here at this time are the chosen stewards of the new 5th dimensional Earth, as these special souls have demonstrated their worthiness for such a sacred assignment. It has been theorized that 100% of our children born within the past 20 years are either Indigo, Crystal or Rainbow Children, as the higher frequency these souls possess are required to assist our planet in her time of ascension.

Our pets are also already multidimensional beings who have incarnated with us to keep us company throughout our sometimes 'seemingly' lonely journey. They also carry with them higher dimensional vibrations as part of their mission in service to Earth and humanity at this time. If one would ask for some kind of tangible evidence of this, one only need to realize that as 3rd dimensional humans one of our greatest challenges has been to master the spiritual virtue of unconditional love, and although many may claim they have reached this understanding, we must be honest with ourselves and say that as humans we have set many conditions on our love, and this we cannot honestly deny.

‘I will only love you if you love me back, I will only love you if you are faithful to me, I will only love you if I find you attractive, and I will only love you if you have enough money for me’, are just some of the conditions we place upon our love for another, but ask yourself what conditions do our furry friends place upon their love for us? No matter how they are treated or even mistreated, our faithful companions will always love us unconditionally as they have already mastered this spiritual virtue. One may even go as far to say that our beloved pets are Wayshowers for many of us.

So you see there is no cause for concern that our young ones and our faithful companions will remain right by our side as we together ascend into the higher realms of this universe, as their ascensions are already well in hand.

Posted by Greg Giles

* Ascension Earth 2012


[ Módosítva cs aug 09 2012, 05:51 ]
Vissza az elejére
 

Ugrás:     Vissza az elejére

Téma átvétele: rss 0.92 Téma átvétele: rss 2.0 Téma átvétele: RDF
Powered by e107 Forum System