+ A | - a | Visszaállít
2013. dec.
19
  Szeresd Magad! De mégis hogyan… ?
Kategória: Ezotéria és hasonlók - Közzétette: fulldragon
szerzö: Horváth Gabriella Tek Kineziológus

Fogadd el a hibáidat! Ez nem azt jelenti, hogy beletörődsz. Törekedj javítani rajtuk,de ne ostorozd magad azért, aki vagy!
Ne halogass, mert azzal csak gondot és plusz köröket okozol magadnak!
Minden nap szánj magadra időt! Olyan értékes időt, ami csak a Tiéd. Ez, még ha csak 5 perc, akkor is megfizethetetlen a lelkednek.
Bocsáss meg magadnak és másoknak! A harag diszharmóniát okoz benned, és gátolja a fejlődésed.
Tiszteld magad, és ezt másoktól is várd el! Ez egyenesen hozza magával, hogy tisztában vagy értékeiddel, becsülöd magad.


Legalább egyszer hetente kényeztesd magad! Nem nagy dolgokra, sok pénzt igénylő szórakozásra gondolok (bár ha megteheted, tedd).
Egy forró fürdő, vagy épp egy séta a parkban, egy kedvenc íród könyvének olvasása is épp megfelelő, ha az neked örömet okoz.

Élj a mának! A múlt és a jövő félelmei tönkreteszik a jelened.
Bátran tűzz ki célokat! Ne foglalkozz másokkal, mit mondanak, gondolnak rólad. Ez a te álmod. Higgy benne!
Olyan emberekkel, barátokkal vedd körül magad, akik megértenek és támogatnak Téged! Van elég harcod önmagaddal is. Nem kell a külső vita.

Szeresd és tiszteld szüleid! Amíg őket teljesen el nem fogadod, addig a bennük megtagadott részeket Önmagadban is megtagadod.
Önszeretet csak a szülők szeretetével és tiszteletével jöhet létre.

Gondozd, vigyázd, óvd a tested! Tartsd egészségesen, mert ez Lelked temploma. Tanulj és fejleszd magad folyamatosan! Legyél nyitott mindig az újra, mert az Önfejlesztés életed végéig tartani fog.
Nézz szembe hibáiddal! Legalább Önmagad előtt ne hazudj. Ha képes vagy szembenézni árnyoldaladdal, az már fél siker.
Minden nap dicsérd meg Magad valamiért! Hidd el, minden nap megvan erre az okod.
Használd a klasszikus Tükör-gyakorlatot! Tény. Nem könnyű. De minél többször odaállsz a tükör elé, és elmondod mi szerethető benned, annál könnyebben fog menni.

Ne élj olyan körülmények között, ami nem jó Neked! Ha nem tetszik, igyekezz (lehetőségekhez mérten) változtatni rajta. Ha nem megy azonnal, akkor célkitűzésként rögzítsd, hogy változtatni fogsz.

Értékeld elért eredményeidet! Ezeket te csináltad. Nem más! Lehet, hogy neked nem tűnik nagy dolognak, de hidd el, van, akinek még ennyi is gondot okoz. Épp ezért jár a dicséret Neked.
Soha ne hazudj magadnak! Legalább magadnak ne. Légy őszinte önmagadhoz!

Ha úgy érzed elakadtál, ne habozz segítséget kérni! Ez nem szégyen. Senki nem tökéletes. De ne vesztegess szemérmesség miatt el éveket, hogy majd megoldódik a problémád magától.
Higgy! Hited szerinti Teremtődben, és legfőképpen Önmagadban.
Tudd, hogy a tudás benned van, bátran támaszkodj megérzéseidre!
Mindig legyenek tisztán megfogalmazott céljaid! Nagyon rövid az élet. Kezd most!

forrás:/facebook/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon