+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
23
  Fico a Fehér Házban - Szakember elemezte a kormányfő testbeszédét
Kategória: Életmód - Közzétette: fulldragon
Nora Lauková a nonverbális kommunikáció szakértője, a Pluska.sk őt kérte fel, hogy elemezze a Fico-Obama találkozóról készült fotókat.

1. A FIGYELEMFELKELTŐ


A fotón azt látjuk, hogy a beszélgetőpartnerek kapcsolata és státusza nem kiegyensúlyozott - ahogyan Fico gesztikulálással történő előadása sem az, bár midnenképpen nyitottnak mondható. Obama magyaráz, Fico pedig reakciójával és álláspontjával próbálja felkelteni az amerikai elnök figyelmét. Obama intim zónájába belépve Fico meggyőző kommunikációt akar folytatni.

2. FICO NEM ÉRT EGYET


A kommunikáló felek ellentétes felállásából kitűnik, hogy a szlovák kormányfő az alárendelt elfogadó fél. Erős szemkontaktus, egyenes szembenállás - ebből látható, hogy Fico nagyon figyelmesen hallgat, de arckifejezésén egyértelműen látható, nem ért egyet. Obama finoman hangsúlyoz, és érzéssel próbál fontos dolgokról beszélni. Újra nem egyenlő, és nem kiegyensúlyozott a felek kommunikációja és státusza. Fico zsebre vágott keze arról tanúskodik, hogy erősnek és nehezen meggyőzhetőnek mutatja magát - noha egy kis belső bizonytalanság is érezhető rajta.

3. FICO NEM AKAR A PÁRBESZÉD RÉSZESE LENNI


A szemkontaktus Robert Fico alárendeltségét fejezi ki, és egyben azt, hogy kevésbé érdekli őt a párbeszéd. Testtartása túl laza, vállait leengedte, kezeit szabadon maga elé rakta - ez arra utal, hogy nem a beszélő Obama szavaira figyel, hanem máshol jár az esze. Látszódik egyfajta zárkózottság, és az, hogy nem szívesen kapcsolódna be a párbeszédbe. Talán egy kis tudatalatti félelem is tükröződik róla az esetleges kellemetlen témák miatt.

forrás:/Pluska.sk/

Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon


Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz