+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
05
  Snowden kegyelmet kért
Kategória: Háttérhatalom - Közzétette: fulldragon
Az egykori CIA ügynök, Edward Snowden kegyelmet kért Washingtontól.
A megfelelő levelet a német képviselőnek, Hans-Christian Ströbelenek adta át, akivel Moszkvában találkozott, közölte a The New York Times.


Snowden a levelében megjegyezte, annak, hogy közzétette az amerikai hírszerzés munkájáról szóló információt csak pozitív hatása volt, mivel az USA hírszerzése szisztematikusan megszegte a törvényt.

„Ennek ellenére országom kormánya továbbra is úgy viszonyul hozzám mintha másként gondolkodó vagy dezertőr lennék, és a politikai fellépésért inkább a bűntető jogi felelősséget részesíti előnyben. De elmondani az igazat nem számít bűncselekménynek”, - írta Snowden.

Ezzel egyidőben Spiegel magazinban megjelent Edward Snowden-nak a kiáltványa.

A ”Kiáltvány a szabadságért” nevet viselő szövegben az egykori CIA-ügynök azt állítja, hogy az általa bemutatott dokumentumok több millió ember életét mentheti meg a megfigyeléstől és a magánéletbe való beavatkozástól.

Szerinte az általa okozott botrány a társadalom hasznára válik.

”A kémprogram-technológia létezésének nem kell meghatároznia a politikát. Az erkölcsi kötelességünk, hogy biztosítsuk azt, hogy a törvényeink és értékeink korlátozzák a megfigyelő programokat és védelmezzük az emberi jogokat” – tartalmazza a kiáltvány.

forrás:/ruvr.ru/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon