+ A | - a | Visszaállít
2013. nov.
22
  2014: az év, ami megváltoztatja a világot
Kategória: Egyéb őrültségek - Közzétette: fulldragon

szerző: Twice

2014 egy sorsdöntő év lesz, amely eldönti majd, hogy a következő évszázad szegénységben és háborúkban, vagy éppen békében és gazdagságban fog eltelni, hirdeti egy neves Cambridge-i szakember. A professzor szerint az emberiség sorság az amerikaiak döntik majd el.

Nicholas Boyle szerint a következő évek döntik majd el az emberiség sorsát: legyen az háborúktól és szegénységtől sújtotta évszázad, vagy ennek épp ellenkezője, felemelkedés és béke. A neves szakember szerint a gazdasági válság a változás első jele, míg a jövő már nem a nemzetállamoké, hanem a globális szervezeteké. Minden azonban az amerikai vezetőktől függ.

Boyle szerint minden évszázad első 20 évében olyan változások voltak, amelyek megváltoztatták a világot. 1517-ben Luther Márton megírja a Wittenburg-i tételeket, akkor indult el a reformáció. 1618-ban megkezdődött a 30 éves háború, ami egész Európa sorsát eldöntötte. 1815-ben volt a bécsi kongresszus, mindjárt Napóleon bukása után, amely stabilitást hozott Európában. 1914-ben megkezdődött az I. Világháború, ami az emberiség történetének egyik legnagyobb katasztrófája volt.

Boyle professzor könyvet is írt “2014 – Hogy éli túl az emberiség az új válságot” címmel, amelyben leírja, hogy minden század saját karakterrel bír, amely a század első 20 évében dől el. A generációváltás is beleszámít ebbe, hiszen a régi ideák felcserélődnek újakra.

Boyle szerint a jelenlegi gazdasági válság egy sokkal nagyobb globális válság kezdete lehet, az Amerikai Egyesült Államoknak pedig jelentős szerepe lesz ebben. A professzor szerint az amerikai vezetőkön múlik az emberiség sorsa, a globális béka csak akkor jöhet létre, ha a globális szervezetek átvesznek a nemzetállamok feladataiból.

“A nagy gazdasági változások nagy politikai változásokhoz vezetnek, mi ezt még nem is észleltük. Azt gondolom, hogy jön még egy válság, és csak egyetlen dolog nem fog változni, az amerikai kolosszus. Amerika elveszti gazdasági hatalmát, de megtartja a hadseregét, így kulcsfontosságú szerepe lesz abban, ami következni fog.” – nyilatkozta a professzor, aki hozzátette, hogy a világnak másképpen kell majd Amerikára tekintenie, de Amerikának is a világra.

forrás:/TheTelegraph/

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák