+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
17
  Majdnem kihalt az emberiség egy üstökös miatt?
Kategória: UFO-k és földönkí­vüliek - Közzétette: fulldragon
A legújabb kutatások szerint hajszál hí­ja volt 1883-ban, hogy egy, a Halleynél nyolcszor nagyobb, sokkoló közelségben széthulló üstökös nem törölte el a földi civilizációt.

José Bonilla mexikói csillagász 1883 augusztus 12-én készí­tett egy fotót egy hatalmas, a Nap előtt áthaladó testről. A fényképet 1886-ban hozták nyilvánosságra, az azon látható objektumot pedig az UFO-k létezésének első bizonyí­tékaként tartottak számon.

Az Univeridad Nacional Autónoma de México mostani kutatása szerint azonban nem egy idegen civilizáció űrhajója látszik a felvételen, hanem egy éppen darabjaira hulló üstökös.

Hector Javier Durand Manterola, az erről szóló tanulmány vezető szerzője szerint Banilla egy széttöredezett üstököst figyelt meg, amely olyan közel volt, hogy kis hí­ján becsapódott a bolygónkba. A kutatást végzők Bonilla adataiből következtettek az objektum körülbelüli távolságára és tömegére.

Eszerint - figyelembe véve azt az időt, ami alatt a Nap előtt áthaladt - az üstökösdarab nagyjából 500 és 8000 kilométer közötti távolságban zúgott el, átmérője pedig 46 és 795 méter között lehetett.

A szakemberek meggyőződése szerint az üstökös egyébként nyolcszorta nagyobb tömegű lehetett, mint a Halley, becsapódása esetén pedig hasonló hatása lett volna, mint annak az égi lövedéknek, amely kiirtotta a dinoszauruszokat - í­rja a Daily Mail.

forrás:/stop.hu/Leleplezték az első ufókat


1883-ban azonosí­tatlan repülő tárgyakat fényképeztek az égen. Mexikói tudósok kinyomozták végre, micsodák is lehettek valójában a különös objektumok.

Az egyik legelső ufóészlelést 1883-ból Mexikóból ismert. Az év augusztus 12-én egy furcsa égitest haladt át a Nap előtt körülbelül 447 különös ködös, sötét darabbal kí­sérve.

A jelenséget kamerájával José Banilla mexikói csillagász rögzí­tette Zacatecas obszervatóriumban (Banilla utólag libavonulásnak tartotta a látványt).

A fényképet először 1886-ban mutatták be a L'Astronomie magazinban, az első ufó-észlelés egyikeként.

A hí­res fotográfián látható tárgy eredetének a Mexikói íllami Egyetem kutatói jártak utána, hogy pontot tegyenek végre a 128 éves ügy végére.

Az 1883-ban készült hires José Banilla fotója.........Hector Javier Duran Manterola vezető szerző állí­tásai alapján minden bizonnyal egy széttöredezett üstökösről lehetett szó, amelynek súlya nyolcszorosa lehetett a Halley-üstökösének. Megdöbbentően közel haladt el a Földhöz, ha egy ekkora égitest belecsapódott bolygónkba, az végzetes lett volna a földi életre nézve.

Számí­tásaik alapján a tárgyak szélessége 46 méter és 795 méter között mozoghatott, a Földtől pedig körülbelül 8000 km távolságra húzhattak el.

Egy tény kérdőjelezi meg a mexikói kutatók feltételezéseit. Nevezetesen, hogy az üstökös észlelését követően nem érkezett a Földre meteorzápor és az évente augusztusi csillaghullást okozó Perseida-raj sem "sokasodott meg", holott egy ilyen közel száguldó üstökösből le kellett volna szakadnia kisebb daraboknak, melyek az atmoszférába érkezve egyenként égtek volna el.

Forrás: Daily Mail

Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
17
  í–tven évet öregedett pár nap alatt
Kategória: Tudomány és érdekesség - Közzétette: fulldragon
Pár nap alatt ötven évet öregedett 23 esztendősen egy vietnámi nő ételallergia miatt. A rejtélyes eset 2008-ban kezdődött, de a még mindig csak 26 éves nő csak most állt a sajtó fotósai elé. Pár éve még átlagon felüli szépség volt, ám miután tengeri ételeket evett, egyik napról a másikra öregasszony lett belőle. Bőre megráncosodott, szemei alatt táskák keletkeztek. 33 éves férje kitart mellette, mint mondja, szeretete változatlan egykor gyönyörű felesége iránt, aki mostanáig nyilvánosan álarcot viselt - a brit The Daily Telegraph cí­mű lap beszámolója szerint -, a tolakodóan tapintatlan kí­váncsi tekintetek ellen.

A nő - elmondása szerint - régóta allergiás a tengeri ételekre, de 2008-ban reagált a leghevesebben a szervezete.

Minden porcikája elviselhetetlenül viszketett, még álmában is vakaródzott. Kapott ugyan gyógyszereket, és egy hónap múlva már kevésbé szenvedett a viszketéstől, de szépsége odalett.

A „villámöregedés” szindróma szerencsére „csak” a bőrét és az az alatti szöveteket érintette, a fogsorát, haját, szemeit, termékenységét, agyát nem.

A házaspárnak eddig nem volt pénze arra, hogy az asszonyt megvizsgálják egy komoly kórházban.

Pénzük most sincs, a férj asztalos, felesége egy kesudiót csomagoló üzemben dolgozik (havonta még 20 ezer forintnyit sem keresnek együttesen), de tragikus esetük hí­rére két hete vállalkoztak orvosok a vizsgálatokra. (da)

forrás:/mti/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák