+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
23
  "Nem tetszik a rendszer" - 2011.október 23.
Kategória: Egyéb őrültségek - Közzétette: fulldragon
Délután több kormányellenes tüntetés is kezdődött Budapesten. Több ezren vettek részt az Egymillióan a sajtószabadságért nevű szervezet rendezvényén, ahol felszólalt Kulka János szí­nész is, a nem tetszik a rendszer kifejezésre tapssal válaszolt a tömeg. A kormányellenes tüntetők új köztársasági elnököt akarnak Schmitt Pál helyett. Orbán Viktor kormányfő a vasárnapi uniós csúcson tartózkodik, Kövér László pedig Brazí­liában emlékezik meg a forradalomról.

A tüntetés felszólalói bí­rálták a kormányt, amiért a felsőoktatásban tanulókat röghöz akarja kötni, amiért a leszakadó rétegek problémáit rendészeti kérdésként kezeli, illetve kifogásolták a kormány kultúrpolitikai döntéseit. Felszólalt többek között Kulka János és Csákányi Eszter szí­nész, Istvánffy András, a 4. Köztársaság nevű szervezet koordinátora, Dénes Balázs, a TASZ elnöke.Juhász Péter, az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom szóvivője a rendezvény végén azt mondta, hogy két hét múlva kampányt indí­tanak, amelynek célja egy alternatí­v köztársasági elnök megválasztása. Juhász azt mondta, nem lehet, hogy egy helyesí­rási hiba jusson az emberek eszébe az államfőről. Juhász szerint az alternatí­v köztársasági elnököt a terv szerint március 15-én választják meg, amikor egy hasonló tüntetést tartanak.

forrás:/origo/

a paramoral.eu politikamentes portál, de nem mehetünk el szótlanul semmilyen megmozdulás mellett amely a szólásszabadságért emeli fel a hangját. A velük való szolidaritás minden nyomtatott vagy virtuális magyarul irt lapnak kutyakötelessége függetlenül attól, hogy melyik országban jelenik meg ...szerintem (fulldragon)
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
23
  Rejtélyes bűnügyek: ki ölte meg Mozartot?
Kategória: Gondolatok, meglátások - Közzétette: fulldragon

í‰vszázadokkal ezelőtti felderí­tetlen bűnügyekhez ma is megoldásokat keresünk. Nem jutott soha dűlőre az igazságszolgáltatás például Hasfelmetsző Jack eseteivel, vagy Mozart halálát illetően.

Wolfgang Amadeus Mozart fiatalon, 36 évesen halt meg. Halálával kapcsolatban azóta rengeteg teória született, egyikre sincs bizonyí­ték. A hivatalos ok a halotti anyakönyvi kivonatban olvasható, miszerint heveny forróláz okozta korai halálát. Azóta mondták már, hogy fonalférgektől hemzsegő kolbász, vagy a ma is nehezen gyógyí­tható streptococcus- fertőzés okozta a bajt. Vannak viszont nem egyértelmű, de kézenfekvő okok, melyek gyanakvásra engednek következtetni.

Ilyen például, hogy egy férjes asszony járt zongoraórákat venni Mozarttól, és a féltékeny férj megelégelte a flörtölésüket-, ami talán több is volt, mint flört... Később egy ismeretlen férfi zeneművet rendelt a tehetséges Mozarttól. A megrendelő azt kérte, ne is kérdezze, ki ő. A darabot í­rva a zeneszerző állapota egyre jobban romlott. ő maga is arra gondolt, valaki megmérgezhette. így vált a kért mű, a Requiem a saját halotti miséjévé.

A téma után kutakodók azt is feltételezik, hogy Mozartra irigy Antonio Salieri ölte meg a férfit.

1888-ben néhány hónap alatt legalább 5, de egyes adatok szerint akár több, mint egy tucat nő halála szárad Hasfelmetsző Jack lelkén- illetve szikéjén. Először csak prostituáltakat ölt, í­gy a hatóságok nem is igen törődtek az esetekkel, ám, egy idő után levelek, csomagok érkeztek a rendőrségekre, melyekben volt, hogy az áldozatok valamely testrésze hevert. A szakértőknek hosszas kutatások után is csak annyit sikerült kiderí­teniük a tettesről, hogy balkezes, és valószí­nűleg jártas az anatómiában, ugyanis a vágásokat sebészi pontossággal ejtette áldozatain.

A valódi tettes soha nem került elő, a nyomozást lezárták, mikor felmerült a gyanúja, hogy Viktória királynő egyik zavart elmeállapotú rokona lehetett a gyilkos.


forrás:/stop.hu/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

+ A | - a | Visszaállít
2011. okt.
23
  Lezuhant a német műhold
Kategória: Csillagászat, űrkutatás - Közzétette: fulldragon
szerzö:Kereszturi íkos

A legfrissebb hí­radások alapján vasárnap hajnalban, 3.45 és 4.15 között tért vissza a Föld légkörébe a ROSAT műhold. A felizzás és a törmelékek becsapódásának helye egyelőre nem ismert.

Vasárnap, hazai idő szerint 7.32

A ROSAT műhold szombatról vasárnapra virradó éjszaka belépett a Föld légkörébe és elégett. Az eseményre magyar idő szerint hajnali 3.45 és 4.15 között került sor a Német Űrügynökség jelentése alapján.

A megsemmisülés helyéről egyelőre nincs információ, és ennek megfelelően azt sem tudni, hogy hány darab maradt meg a fellángolt űrtávcsőből, amelyek elérhették a felszí­nt.

Az előzetes várakotások alapján mintegy 30 darab maradhatott meg az űreszközből, összesen 1,6 tonna tömegben, és azok mintegy 80 kilométer hosszú sávban szóródhattak szét.

forrás:/origo/
Oszd meg:   Facebook MySpace Buzz Digg Delicious Reddit Twitter StumbleUpon

Hírkategóriák